Fins

Zoek naar Fins in jouw eigen kookboeken

Fins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Haringen gemarineerd in azijn met dille & allspice

Ingrediënten:
allspice-bessen, dille, laurierblad, lichtgerookte zoute haringen, peperkorrels, rode wijnazijn, suiker, ui, wilde venkel en wortel

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Schotel van gerookte zalm

Ingrediënten:
citroen, dille, ei, gerookte zalm, kappertjes, rode ui, zalmkuit en zout

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Finse Zoetzure Twisters

Ingrediënten:
anijspoeder, appel, appelsap, donkere basterdsuiker, el suiker, gedroogde gist, gemalen karwijzaad, golden syrup, ml melk, nootmuskaat, olie, patentbloem, roggebloem, tl gemalen kruidnagel, tl zout en zachte boter

Keuken:
Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vlaaienbrood - näkkileipä

Ingrediënten:
boter, ei, gist, honing, melk, tarwemeel, volkoren tarwemeel, water, wit meel en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rikkaat ritarit - Wentelteefje op zijn Fins

Ingrediënten:
amandel, appelmoes, bessenjam, bloem, boter, ei, kaneel, melk, suiker en witbrood

Keuken:
Fins
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / basisrecept / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kreeft koken

Ingrediënten:
dillezaad, grof zout, rivierkreeft, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, nootmuskaat, olijfolie en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit Koude keuken:

Fins jagershapje

Ingrediënten:
bosbessencompote, cayennepeper, gele bergbramen, mierikswortel, rendierham, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Fins
Soort:
wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Finse mosterd

Ingrediënten:
appelazijn, basterdsuiker, citroensap, olijfolie, schenkroom, scherpe engelse-mosterdpoeder en zout

Keuken:
Fins
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gravad lax met dillekomkommer

Ingrediënten:
basterdsuiker, dille, finse mosterd, grof zout, komkommer, witte wijnazijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Rundvleesstoofpot met wortelen, uien & room

Ingrediënten:
allspice-bessen, laurierblad, mager rundvlees, peterselie, rode ui, schenkroom en wortel

Keuken:
Fins
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Soep van verse zalm

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bleekselderij, boter, citroenschil, dille, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkroom, witte ui, wortel en zalmfilet

Keuken:
Fins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken gevulde haringen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, dille, ei, haring, olijfolie en witte peper

Keuken:
Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Roggebrood - hilvaleipä

Ingrediënten:
boter, gist, honing, roggemeel, tarwemeel, water en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eetlust prikkelende kuit

Ingrediënten:
boter, kuit, peper, roggebrood, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boeren-roggebrood - ruisleipä

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, gist, grof roggemeel, melk, tarwemeel, water en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gerstebrood - ohraleipä

Ingrediënten:
gerstemeel, gist, melk, tarwemeel en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Finse vleesballetjes met allspice, zure room & vossebessen

Ingrediënten:
bloem, boter, cranberryjam, ei, gemalen allspice, half-om-half gehakt, melk, olijfolie, rode ui, vossebessenjam, witbrood en zure room

Keuken:
Fins
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Vossebessen- of cranberryjam

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, citroen, cranberry's en vossebessen

Keuken:
Fins
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardbeiensneeuw - mansikkalumi

Ingrediënten:
aardbei, eiwit, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken kuit

Ingrediënten:
ui, viskuit, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Stroganov met zoetzure komkommer & honing

Ingrediënten:
bloem, boter, honing, laurierblad, mager rundvlees, olijfolie, paprikapoeder, peper, ui, zoetzure komkommer en zure room

Keuken:
Fins
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pastei met vis en vlees - kalakukko

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, roggemeel, tarwemeel, varkensvlees, verse dille, zalmforel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / pastei / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sienisalaati - Salade van champignons en ui

Ingrediënten:
boter, champignons, ui en zure room

Keuken:
Fins
Soort:
salade