Surinaams

Zoek naar Surinaams in jouw eigen kookboeken

Surinaams koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maisolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch uit #watetenwevandaag:

Pinda bravoe

Ingrediënten:
bouillonblokje, faja lobie pindakaas, kippenvlees, madame jeanette peper, pimentkorrels, rundvlees, selderij, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Paksoi met Chinese paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, gemberwortel, knoflook, muizenoortjes, oestersaus, paksoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Surinaamse bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauw, knoflook, madame jeanettes, sambal oelek, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
broodbeleg / vis
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Lamsvlees met massala

Ingrediënten:
knoflook, lamsvlees, madame jeanette peper, massala, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Pindasoep met tomtom en zoutvlees

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, bouillontablet, gele bakbanaan, groene bakbanaan, kip, kruidnagels, laurierblad, madame jeanette peper, olie, pimentkorrels, surinaamse pindakaas, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Chinese biefstuk op zijn Surinaams

Ingrediënten:
aromat, biefstuk, gemberwortel, ketjap, knoflook, ui, winterpeen, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Skrati - Chocolademelk

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, gedroogde cacaobonen, melk, suiker en water

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / drank (alcoholisch)
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Moksi-aleisi met bitawiwiri

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Moksi-aleisi met bitawiwiri - Rijst met bitterblad

Ingrediënten:
bitterblad, kokosmelk, tomaat, ui, witte rijst en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Moksi-aleisi met garnalen, spitskool en masusa - Rijst met garnalen, spitskool en masusa

Ingrediënten:
aromat, gedroogde grote garnalen, kippenbouillontablet, masusa, spitskool, surinaamse rijst, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Anitriberi - Hernhutters begrafenis

Ingrediënten:
aromat, witte rijst, zonnebloemolie en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Paksoi met gember en knoflook

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, oestersaus, paksoi, spaanse peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Moksi-aleisi met bakkeljauw - Rijst met bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauw, kokosmelk, langkorrelrijst, tomaat, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Minsoep

Ingrediënten:
azijn, bosui, chinese kool, chinese sojasaus, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kruidnagels, madame jeanette peper, paksoi, pimentkorrels, sinaasappelschil, soe-oen, tomaat en ui

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Adompri

Ingrediënten:
gedroogde vis, geraspte cassave, groene banaan, kippenbouillontablet, kruidnagels, madame jeanette peper, nootmuskaat, pimentkorrels, soepvlees, tomaat, ui, zout en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Knoedelsoep met tajerblad

Ingrediënten:
aromat, bladselderij, bloem, casinobrood, ei, gedroogde vis, laurierblad, madame jeanette peper, melk, pimentkorrels, runderschenkel, tajerbladeren, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Groenespliterwtensoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, gedroogde vis, gezouten varkensstaartjes, kruidnagels, madame jeanette peper, pimentkorrels, selderij, spliterwten, ui, zoutvlees en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Okrobrafu

Ingrediënten:
ajumapeper, antruwa, gedroogde vis, gele bakbanaan, groene bakbanaan, kippenbouillontablet, kruidnagels, laurierbladeren, okers, pimentkorrels, selderij, tajerbladeren, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauwfilet, suiker, gember, komkommers, kruidnagel, laurierblaadje, limoen, pimentkorrels, rode peper, rode uien, sambal, suiker, surinaams zuur, tomatenpuree, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Pom

Ingrediënten:
boter, el bruine suiker, ketjap, kippendijen, madame jeanette-peper, piccalilly, pimentpoeder, pomtayer, surinaams zuur, tl nootmuskaat, tomatenpuree en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Mavis kookt:

Bouillon

Ingrediënten:
gedroogde vis, laurierbladeren, pimentkorrels, selderij, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Kousenband met tomaat en sambal

Ingrediënten:
kousenband, olie, sambal oelek, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Tropische vreugde

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakbanaan, banaan, ijs, klapper, kokosrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse zuurkool met rundergehakt en napi

Ingrediënten:
madame jeanette peper, napi, roomboter, rundergehakt, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Massalakip

Ingrediënten:
ajumapeper, aromat, azijn, bouillontablet, kipfilet, knoflook, laurierblad, madame jeanette peper, massala, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte