Kalkoen

Kalkoen wordt beschouwd als gevogelte.

De kalkoen (Meleagris gallopavo) is een vogel uit de familie van de hoenderachtigen en is familie van bijvoorbeeld de kip.

Zoek naar kalkoen in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kalkoen in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kalkoen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kalkoen:

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevulde kerstkalkoen

Ingrediënten:
ei, gevogeltefond, kalkoen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, olie, ontbijtspek, salie, slagroom, spruitjes, tijmblaadjes, verse worst en witbrood

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gnocchetti met kalkoen

Ingrediënten:
gemengde kruiden, kalkoen, olijfolie, peper, sardijnse gnocchetti, tabasco, tomaten, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoen voorbereiden

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, clementine, gerookte doorregen bacon, groentevulling, kalkoen, kalkoenorganen, knoflook, laurier, mandarijn, nootmuskaat, ontbijtspek, rode peper, rozemarijn, salie, ui, vleesvulling en wortel

Soort:
gevogelte / Feestdagen
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Nigella Express:

Kalkoen tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kalkoenborst, kappertjes, mayonaise, paprikapoeder, tonijn uit blik en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoen Wellington

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, kalkoenborstfilet, olijfolie, paddenstoelen, parmaham, rozemarijn, tijm, truffelolie en zongedroogde tomaten

Soort:
gevogelte / Feestdagen
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalkoen, gevulde

Ingrediënten:
boter, cognac, gedroogde pruimen, kalkoen, maizena, margarine, sinaasappelsap, tamme kastanjes en zure appel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Rendang van kalkoen

Ingrediënten:
asempasta, citroengras, djeroek poeroet, galangawortel, geelwortelblad, gember, kalkoen, knoflook, kurkuma, laurier, sambal oelek, santen, spaanse peper en ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalkoen met kastanjes

Ingrediënten:
boter, broodkruim, buikspek, champignon, citroensap, eekhoorntjesbrood, ei, foie gras, kalkoen, kastanjes uit blik, kipfilet, koffieroom, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Thankgivings-kalkoen

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, kalkoen, kalkoenbouillon, knoflook, salie, sjalot, suikerr, tijm en witte wijn

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Kaastaart met kalkoen

Ingrediënten:
bloem, boter, druiven, eieren, geraspte belegen kaas, gist, kalkoenfilet, melk, peper, room, zachte geitenkaas en zout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
Hoofdgerecht - Gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kalkoen in chocolade-chilisaus

Ingrediënten:
anijszaad, flourtortilla, gemalen kaneel, gepelde amandelen, kalkoen, knoflook, kruidnagel, maistortilla, peterselie, pure chocolade, rode chilipeper, rozijnen, sesamzaad, tomaat, ui, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels