Startercultuur

Alternatieve namen: starter en zuurdesemstarter.

Zoek naar startercultuur in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met startercultuur in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste startercultuur recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient startercultuur:

Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Baguette

Ingrediënten:
tarwebloem, zeezout en zuurdesemstarter

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Gekiemd brood

Ingrediënten:
gekiemde tarwe, tarwebloem, tarwekorrels, zeezout en zuurdesemstarter

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Zaanse knol

Ingrediënten:
ongebleekte bloem, ongebleekt tarwebloem, pompoenpitten, volkorenmeel, water, zonnebloempitten, zout en zuurdesemstarter

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Drinken uit Verrot lekker:

Kvass

Ingrediënten:
suiker, zout, zuurdesembrood en zuurdesemstarter

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Reifer Ziegenkäse - Rijpe geitenkaas

Ingrediënten:
calciumchloride, fijn zeezout, geitenmelk, gist, mesofiele startcultuur voor kaas, stremsel, witte schimmelcultuur en zout met as

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / kaas
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schwedische Bierwurst - Zweedse bierworst

Ingrediënten:
druivensuiker, foelie, gemberpoeder, groene peperkorrels, knoflookpoeder, kruidnagel, lamsdarm, nitrietpekelzout, paprikapoeder edelsusz, roze peperkorrels, schaapsdarm, startercultuur voor droge worst, varkensnek, varkensschenkel, varkensschouder, vet spek, water, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / varkensvlees / worst
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Weißschimmelkäse - Witschimmelkaas

Ingrediënten:
calciumchloride, fijn zeezout, gist, mesofiele startcultuur voor kaas, niet gehomogeniseerde volle melk, stremsel, water en witschimmelcultuur

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / kaas