tapas

Zoek naar tapas in jouw eigen kookboeken

De lekkerste tapas recepten

Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Aardappelsoufflé met gruyere

Ingrediënten:
aardappelpuree, ei, gruyere en traiteur-cups

Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Crostini met geroosterde paprika

Ingrediënten:
basilicum, ciabatta, citroen, geitenkaas, ingemaakte gegrilde paprika, italiaanse kruiden, knoflook, ricotta en sjalot

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chorizo con judiones y tomates - Hete chorizo met limabonen en tomaten

Ingrediënten:
bakchorizo, bladpeterselie, cannellinibonen, cherry-tomaat, citroensap, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, knoflook, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, sherryazijn, spaanse judionbonen, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Spinaziekoekjes met crème fraiche

Ingrediënten:
basilicum, citroen, crème fraiche, ei, pecorino, ricotta, spinazie, witbrood en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Getrancheerde hertenbiefstuk

Ingrediënten:
boter, hazelnoot, hertenbiefstuk, nootmuskaat, olijfolie, salie, sinaasappel, spruitjes en witte wijnazijn

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Witlofblaadjes met walnoten en pesto

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, parmezaanse kaas, rucola, walnoot en witlof

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kreeft met botersaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, botersaus en kreeft

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Ceasar salade met tonijn-mayosaus

Ingrediënten:
babyromainesla, cherrytomaat, gerookte kipfilet, mayonaise en tonijn in olie

Soort:
feestdagen
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Knapperige zoete lamskoteletjes - chuletitas de cordero dulce

Ingrediënten:
lamsfilet, lamskoteletjes, mosterd, rietsuiker, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Kip-hamcroquetten - Penelope Casas, 2007

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, gerookte ham, kippenborst, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas met cecina 1

Ingrediënten:
cecina en foie gras

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; lomo en manteca colorá - confot van varkenslende met reuzel en paprikapoeder

Ingrediënten:
azijn, knoflook, paprikapoeder, reuzel, varkenslende en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; lomo doblado - luchtgedroogde varkenslende met spek

Ingrediënten:
knoflook, varkenslende, vet spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; Cecina - gedroogde, lichtgerookte runderham

Ingrediënten:
runderachterpoot

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; cabezado de lomo - lichtgerookte varkenskarbonade

Ingrediënten:
eikenhout rookmot, oregano, varkenskarbonade en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas met cecina 3

Ingrediënten:
cecina en ingemaakte vijgen in mosterdsiroop

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Salchichón - Gedroogde worst

Ingrediënten:
ibericovlees, knoflook, korianderzaad, nootmuskaat, oregano en peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Spaanse vleeswarenschotel; morcon - varkensworst

Ingrediënten:
varkensblaas, varkenshals, varkenskop en varkensmaag

Keuken:
Spaans
Een recept uit I. Hofstetter, Martin Brigdale en Valentina Harris - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, bakkeljauw, ei, knoflook, melk, olijfolie, ui, verse bladpeterselie en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit I. Hofstetter, Martin Brigdale en Valentina Harris - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Banderilla

Ingrediënten:
citroen, citroensap, groene olijven met ansjovis, kapperappel, olijfolie en verse tonijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas met cecina 2

Ingrediënten:
cecina en granaatappelpitten

Keuken:
Spaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Surf & turf met citroenmayonaise

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, mayonaise met citroen, olijfolie, platte peterselie, rucola en runderbiefstuk

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Hartige oliebollen

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, citroensap, crème fraiche, ei, frituurvet, gist, melk, parmezaanse kaas en sjalot

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Selderijremoulade met gerookte forel

Ingrediënten:
citroen, ei, gerookte forelfilet, knolselderij, mosterd, platte peterselie, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Soort:
feestdagen
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Cova de recapte - Catalaans platbrood

Ingrediënten:
aubergine, bloem, milde ui, olijfolie, peterselie, rode paprika, sardinefilet, verse gist, zeezout en zwarte olijfolie

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerhande kerstclassics 2012:

Carpacciorolletjes met rode portsaus

Ingrediënten:
paddestoelenmelange, rode port, rozemarijn, rundercarpaccio en tijm

Soort:
feestdagen