Wij maken jouw kookboeken, zoals Het insectenkookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Krekellolly’s in diverse smaken. Sprinkhanen om in chocolade te dopen. Libellenlarven met pepermuntblaadjes. Voor de meeste Nederlanders is het geen dagelijkse kost. Toch eet 80 procent van de wereldbevolking insecten als delicatesse. In Mexico vinden ze bijvoorbeeld gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Deze fruits de terre zijn niet alleen een smakelijk en veelzijdig ingrediënt in de keuken, ze zitten ook vol eiwitten, zijn duurzaam en eenvoudig te kweken. In Nederland kun je inmiddels meelwormen en sprinkhanen voor menselijke consumptie kopen, maar een Nederlands insectenkookboek was er nog niet. Het insectenkookboek bevat niet alleen recepten, maar ook tal van wetenswaardigheden en interviews met topkoks en kwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen, of je ze allemáál kunt eten en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
abrikozenjam, amandelschaafsel, bakpoeder, bloem, bloemenhoning, buffalo's, chocolade, chocoladelikeur, ei, eiwit, koffielikeur, kristalsuiker, marsepein, poedersuiker, pure chocolade, roomboter, vanillesuiker en water