Wij maken jouw kookboeken, zoals Het insectenkookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Insecten zijn lekker en gezond. Een groot deel van de wereldbevolking eet ze als delicatesse. In Mexico vinden ze bijvoorbeeld gepofte mieren heerlijk en in Japan smullen ze van wespen. Insecten zijn niet alleen een smakelijk en veelzijdig ingrediënt in de keuken, ze zitten ook vol eiwitten. Bovendien is het kweken van insecten veel duurzamer dan de productie van vlees. In Nederland en Belgie kun je sprinkhanen, meelwormen en buffalowormen voor culinair gebruik kopen. Het insectenkookboek leert je hoe je daar heerlijke gerechten mee kunt maken. Maar het boek is veel meer dan alleen een receptenverzameling: het bevat ook tal van wetenswaardigheden over het eten van insecten in andere landen en culturen en laat topkoks, kwekers en voedingsdeskundigen aan het woord.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:
abrikozenjam, amandelschaafsel, bakpoeder, bloem, bloemenhoning, buffalo's, chocolade, chocoladelikeur, ei, eiwit, koffielikeur, kristalsuiker, marsepein, poedersuiker, pure chocolade, roomboter, vanillesuiker en water