16 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapdjeroek poeroetfruitknoflookkokosmelklaoslombokolierundvleessambal oeleksantenuivleeswaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Ayam

Ingrediënten:
ananas, boter, bruine basterdsuiker, djahé, garnaal, geitenvlees, gula djawa, kardemompitje, ketjap, ketjap manis, kip, kippendijen, limoenen, limoensap, room, rundvlees, slagroom, suiker, knoflook, varkensvlees, vlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Droog en pittig rundvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, peperkorrel, rawit, rund, stooflappen, sukade en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai-kerrie - gaeng hang lay

Ingrediënten:
citroengras, gapi, garnalenpasta, gele bonensaus, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kratiem, ma-kaam piag, nam taan peep, palmsuiker, prik chee fa haeng, rundvlees, ta krai en tamarindesap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté sappie (Saté van rundvlees)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djeroek poeroet, djinten, javaanse suiker, kemirienoten, kentjoer, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, olie, rundvlees, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees