12 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: abrikozenjamappelappelmoesbakpoederbloembotercitroenraspcitroensapeigekonfijte citrusschilgemalen foeliegemalen kaneelgemberpoedergistkaneelkoekkruidenpatentbloempoedersuikerreuzelrumwaterwitte suikerzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Broodpudding met abrikozen, krenten en rozijnen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, ei, gedroogde abrikozen, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, oud brood, rozijnen en slagroom

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Twelfth cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fondantpasta, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gist, krenten, marsepein, melk, nootmuskaat en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Hot cross buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijn zeezout, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gist, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, patentbloem, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Diner / nagerecht uit The naked chef:

Krentenpudding

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroen, ei, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat, reuzel, rozijnen, sinaasappel, suiker, sultana's en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Banbury cakes

Ingrediënten:
appelmoes, bloem, boter, cakekruim, eigeel, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, krenten, melk, nootmuskaat, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Specerijenmuffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, foelie, gedroogde vijgen, gemberpoeder, kaneel, krenten, melk, neutrale olie, nootmuskaat, pimentpoeder, rozijnen, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Mince pies & mincemeat

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, eigeel, gedroogde pruim, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, mincemeat, niervet, nootmuskaat, poedersuiker, rozijnen, rum, sevillasinaasappels, sherry, shredded suet, stoofappel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch