Bulgaars

Zoek naar Bulgaars in jouw eigen kookboeken

Bulgaars koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tarator - Koude yoghurt-komkommersoep

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, walnoot, water en zout

Keuken:
Bulgaars
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bulgaarse soep met yoghurt en komkommer

Ingrediënten:
dille, ijsblokjes, knoflook, komkommer, olijfolie, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Bulgaarse kaaspasta

Ingrediënten:
bulgaarse schapenkaas, gemalen komijn, knoflook, magere kwark, paprikapoeder, rode paprika uit pot, scherpe mosterd, tabasco, ui, yoghurt, zout en zure augurken

Keuken:
Bulgaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bulgaarse gebakken paprika's en tomaten met ei

Ingrediënten:
ei, feta, peper, plantaardige olie, rode paprika, tomaten en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pojo con bimbriyo - Bulgaarse kip met kweeperen

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gekarameliseerde suiker, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Caveos di aman - Salade van vermicelli, olijven en hardgekookte eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vergine olijfolie, peper, spaghettini, vermicelli, zout en zwarte olijf

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht