Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Maccheroni alla Norma / Macaroni met tomatensaus en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, ricotta, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannelloni al sugo / Cannelloni met vleessaus

Ingrediënten:
bloem, caciocavallo, doperwten, ei, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, tomatensaus, tuma en varkensgehakt

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

ricetta de base - basisrecept amandeldeeg

Ingrediënten:
amandelen, amandel extract, citroenrasp, eieren, honing, poedersuiker en suiker

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

crostata di amarette e cioccolato / amaretto-chocoladetaart

Ingrediënten:
amandelen, amarettokoekjes, boter, chocolade, ei, poedersuiker, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

mazarezi - kleine pistachecakejes

Ingrediënten:
citroen, eieren, pistaches, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caciu all' argintera - gebakken kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, caciocavallo, knoflook, olijfolie, oreganoblad en zwarte peper

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Polpettino con ricotta - gehaktballetjes met ricotta

Ingrediënten:
boter, broodkruim, eieren, gehakt, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, olijfolie, parmigiano, peper, peterselie, pijnboompitten, ricotta, rode ui, rozemarijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caponatina

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergines, basilicumbladeren, beleekselderij, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, pijnboompitten, bladpeterselie, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomatenpuree, tomaten uit blik, wortels en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

fave con pecorino - tuinbonen met pecorino

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, olijfolie, pecorino en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

crostata alla marmellata di arance - sinaasappelmarmeladetaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, eieren en sinaasappeljam

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensalade met munt - fegato ai sette cannoli

Ingrediënten:
azijn, gemalen kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, suiker, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

sfincione - pizza met ansjovis en caciovallo

Ingrediënten:
ansjovisfilets, bloem, cacciovallo, gist, olijfolie, oreganoblaadjes, rode uien, vers broodkruim, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pizza
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al cafe

Ingrediënten:
fijne suiker, sicilaans, slagroom en sterke expressokoffie

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Snack of tussendoortje uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Olivette di SAnt'Agata / Sint Agata's zoete olijven

Ingrediënten:
amandelen, groene voedingskleurstof, rum en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Taanu di Aragona - Gebakken pasta met vlees en kaas

Ingrediënten:
ei, kaneel, kippenbouillon, mager kalfsgehakt, olijfolie, pasta, pecorino, peper, peterselie, rigatoni, saffraan, tuma, varkensvet en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / ovenschotel
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde paprika's - peperonata

Ingrediënten:
amandel, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, rozijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Sfinci" di patate / Aardappeldoughnuts

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, citroen, ei, gist, kaneel, melk, olijfolie en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Mpanata"di anguilla / Palingtaart

Ingrediënten:
bakvet, bloem, broodkruim, gist, knoflook, laurier, olijfolie, paling, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
hartige taart / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cassata alla Siciliana / Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bloem, ei, gekonfijt fruit, kaneel, poedersuiker, ricotta, rosolio, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / chocolade
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Affuca Parrinu / Priesterwurger

Ingrediënten:
anijszaad, bakvet, bloem, citroen, ei en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

radicchio alla griglia - geroosterde radicchio

Ingrediënten:
olijfolie, radicchio, zout en zwarte peper

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannoli / Deegrolletjes met ricottavullingq

Ingrediënten:
azijn, bloemen, ei, gekonfijt fruit, honing, kaneel, margarine, olie, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, rode wijn en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met sardines - pasta con sarde

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, broodkruim, bucatini, krenten, olijfolie, pasta, perciatelli, pijnboompitten, rozijn, saffraandraadjes, ui, verse sardines en wilde venkel

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met aubergine en tomaat - pasta alla norma

Ingrediënten:
aubergine, aziatische aubergine, knoflook, maccheroni, olijfolie, pecorino, spaghetti, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente