Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pistache-roomijs - gelato di pistacchio

Ingrediënten:
eierdooier, melk, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / noten / ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marsala-roomijs - gelato di zabaglione

Ingrediënten:
eierdooier, slagroom, suiker, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met ricottavulling - scacciata

Ingrediënten:
ei, gezouten ricotta, gist, griesmeelbloem, olijfolie, ricotta, salami, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / worst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelkoekjes met anijs

Ingrediënten:
amandelessence, amandelpoeder, anijszaad, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Siciliaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde rollade - farsu magru

Ingrediënten:
brood, caciocavallo, droge rode wijn, ei, mortadella, olijfolie, peper, prosciutto, provolone, rundergehakt, runderrollade, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Koffiesorbet - granita di caffè

Ingrediënten:
espressokoffie, gemalen kaneel, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / sorbet / koffie en thee
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Ragù Arancine

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, droge witte wijn, ei, frituurolie, groentebouillon, kippenbouillon, parmezaanse kaas, risottorijst, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Siciliaans
Soort:
rundvleesragout
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met spinazie

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, israelische couscous, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, pijnboompitjes, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gelaagde ricottataart - cassata alla siciliana

Ingrediënten:
boter, bruine rum, cointreau, crème de cacao, crème de cassis, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte vruchten, gemalen kaneel, pure chocolade, ricotta, sinaasappelrasp, slagroom, sterke koffie, vanille-essence, zelfrijzend bakmeel, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensorbet - granita di limone

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / sorbet
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Siciliaanse kipsalade

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroenschil, kip, krenten, peterselie, pijnboompitjes, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, venkelzaad en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
salade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde albicore-tonijn - alalungo al ragù

Ingrediënten:
albacore-tonijn, droge witte wijn, kaneelpijpje, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Argentijnse chimichurrie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salmoriglio, Siciliaanse oreganosaus

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met sardines - pasta con sarde

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, broodkruim, bucatini, krenten, olijfolie, pasta, perciatelli, pijnboompitten, rozijn, saffraandraadjes, ui, verse sardines en wilde venkel

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met aubergine en tomaat - pasta alla norma

Ingrediënten:
aubergine, aziatische aubergine, knoflook, maccheroni, olijfolie, pecorino, spaghetti, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Sizilianische Sardellen-Bucatini - Siciliaanse bucatini met ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van geroosterde amandel

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, kristalsuiker en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van zwarte moerbei of wilde aardbei

Ingrediënten:
bosaardbeien, citroensap, kristalsuiker, water en zwarte moebei

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Mandarijnengranito

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, mandarijnen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tuinbonensoep - maccu

Ingrediënten:
amsoi, andijvie, bietenloof, bladgroente, fruitige olijfolie, gedroogde tuinbonen, knoflook, krulandijvie, pasta, pecorino, peper, snijbiet, tomaat, ui, venkelgroen en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente