Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde albicore-tonijn - alalungo al ragù

Ingrediënten:
albacore-tonijn, droge witte wijn, kaneelpijpje, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Facce di Vecchia / Heksengezicht

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde kalfsrolletjes - involtini di vitello alla messinese

Ingrediënten:
broodkruim, caciocavallo, kalfshaas, krenten, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode ui, rozijn, spaanse ui, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / kalfsvlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Siciliaanse kipsalade

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroenschil, kip, krenten, peterselie, pijnboompitjes, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, venkelzaad en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
salade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salmoriglio, Siciliaanse oreganosaus

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Argentijnse chimichurrie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tuinbonensoep - maccu

Ingrediënten:
amsoi, andijvie, bietenloof, bladgroente, fruitige olijfolie, gedroogde tuinbonen, knoflook, krulandijvie, pasta, pecorino, peper, snijbiet, tomaat, ui, venkelgroen en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met tomaten-tonijnvulling - scacciata

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, gist, griesmeelbloem, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomaat, verse peterselie, water, witte tonijn op olie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kwartel met granaatappel - quaglie alle melagrana

Ingrediënten:
boter, granaatappelsap, granaatappelzaden, kippenbouillon, kwartel, marsala, olijfolie, pancetta, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzuur konijn - coniglio all'agrodolce

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bleekselderij, droge rode wijn, groene olijven, kappertjes, konijn, laurierblad, olijfolie, pancetta, peper, pijnboompitten, reuzel, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstkroketten - arancini di riso

Ingrediënten:
arboriorijst, bloem, bouillon, broodkruim, doperwtjes, droge rode wijn, ei, kalfsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees / rijst / rundvlees / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Mul in perkamentpapier - triglie in cartoccio

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, broodkruim, forel, knoflook, mul, olijfolie, verse marjolein, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Bouillon met gehaktballetjes - pallottine in brodo

Ingrediënten:
broodkruim, ei, kalfsvlees, krulandijvie, lamsvlees, pasta, pastaschelpjes, pecorino, peper, rundvlees, ui, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis - calamari ripieni

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomaat, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Siciliaanse zwaardvis of tonijn - pescespada o tonno alla stemperata

Ingrediënten:
bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, rozijnen, tonijn, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn, zout en zwaardvis

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le biete / Pasta met snijbiet

Ingrediënten:
caciocavallo, chilipeper, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Fruatte / Ansjovis en uienpizza

Ingrediënten:
basilicum, bloem, gist, knoflook, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese, tomaten, tuma, ui, zout en zoute ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le Sarde / Pasta met sardine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bucatini, broodkruimels, olijfolie, pasta, peper, pijnappelpitten, rozijnen, saffraan, sardines, tomatenpuree, ui, wilde venkel en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Mbriulata - Rund- en varkenspastei

Ingrediënten:
aardappel, bloem, gist, mager rundergehakt, melk, olijfolie, pecorino, peper, semola di grano duro rimacinata, ui, varkensgehakt, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Marmellate di Zucchine Verdi - Courgettejam

Ingrediënten:
citroensap, courgette, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / nagerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Gelo"di anguria / Watermeloengelei

Ingrediënten:
gekandeerde pompoen, jasmijnessence, kaneel, suiker, vanille, watermeloensap en zetmeel

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pudding / chocolade