Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Geit en artisjokken met ei en citroen - capretto e carciofi all'uovo e limone

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroensap, doperwtjes, droge witte wijn, eierdooier, geitenvlees, lamsvlees, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, verse marjolein, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van geroosterde amandel

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, kristalsuiker en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Brunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtenbeignets - panelle

Ingrediënten:
arachideolie, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
deegwaren / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van zwarte moerbei of wilde aardbei

Ingrediënten:
bosaardbeien, citroensap, kristalsuiker, water en zwarte moebei

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Mandarijnengranito

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, mandarijnen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsragoût met champignons en paprika's - agnello al forno alla madonita

Ingrediënten:
boleten, citroensap, droge rode wijn, droge witte wijn, geit, gele paprika, kastanjechampignon, knoflook, lamsschouder, olijfolie, rode paprika, ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

kappertjes-amandelpesto

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode pepertjes en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Pasta met pesto uit Trappani

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, knoflook, olijfolie, parmesaanse kaas, peper, spaghetti, tomaten, verse amandelen en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

pasta al borgo san nicolao

Ingrediënten:
boter, gerookte ham, macaroni, pecorino, peper, peterselie, saffraan, slagroom en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Torta rustica alla ricotta

Ingrediënten:
bakzout, bloem, boter, ei, marsala, parmigiano, pecorino, peper, prosciutto en ricotta

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Orzo alla Norma

Ingrediënten:
aubergines, chilivlokken, extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, orzo, pecorino, peper en zout, ricotta, suiker en tomaten

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannelloni al sugo / Cannelloni met vleessaus

Ingrediënten:
bloem, caciocavallo, doperwten, ei, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, tomatensaus, tuma en varkensgehakt

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

ricetta de base - basisrecept amandeldeeg

Ingrediënten:
amandelen, amandel extract, citroenrasp, eieren, honing, poedersuiker en suiker

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Maccheroni alla Norma / Macaroni met tomatensaus en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, ricotta, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

basisrecept amandeldeeg

Ingrediënten:
amandelen, amandel extract, citroenrasp, ei, eiwitten, honing, poedersuiker en suiker

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Cucuricci

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, boter, citroenolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

carciofi ripieni - gevulde artisjokken

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, broodkruim, citroen, droge witte wijn, jonge artisjokken, kappertjes, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde albicore-tonijn - alalungo al ragù

Ingrediënten:
albacore-tonijn, droge witte wijn, kaneelpijpje, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tuinbonensoep - maccu

Ingrediënten:
amsoi, andijvie, bietenloof, bladgroente, fruitige olijfolie, gedroogde tuinbonen, knoflook, krulandijvie, pasta, pecorino, peper, snijbiet, tomaat, ui, venkelgroen en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Siciliaanse kipsalade

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroenschil, kip, krenten, peterselie, pijnboompitjes, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, venkelzaad en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
salade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met tomaten-tonijnvulling - scacciata

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, gist, griesmeelbloem, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomaat, verse peterselie, water, witte tonijn op olie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Argentijnse chimichurrie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus