Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Espressogranito

Ingrediënten:
espresso lungo en kristalsuiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Chocoladegranito Catania

Ingrediënten:
cacao-poeder, kaneel, kristalsuiker, volle melk en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Sfinci" di patate / Aardappeldoughnuts

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, citroen, ei, gist, kaneel, melk, olijfolie en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Tonno alle mandorle / Tonijn met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, tonijnsteak, ui en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta Rustica / Pasta met broccoli en olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, pasta naar keuze, peper, rode wijn, tomatenpuree, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde paprika's - peperonata

Ingrediënten:
amandel, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, rozijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pane di Uova - Siciliaanse roereieren

Ingrediënten:
basilicum, bropod, olijfolie, peper, peterselie, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Civu di carciofi / Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, broodkruim, gezouten ansjovis, knoflooksap, olijfolie, peper, peterselie en uiezout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensalade met munt - fegato ai sette cannoli

Ingrediënten:
azijn, gemalen kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, suiker, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Polpettino con ricotta - gehaktballetjes met ricotta

Ingrediënten:
boter, broodkruim, eieren, gehakt, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, olijfolie, parmigiano, peper, peterselie, pijnboompitten, ricotta, rode ui, rozemarijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caciu all' argintera - gebakken kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, caciocavallo, knoflook, olijfolie, oreganoblad en zwarte peper

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caponatina

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergines, basilicumbladeren, beleekselderij, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, pijnboompitten, bladpeterselie, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomatenpuree, tomaten uit blik, wortels en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

crostata di amarette e cioccolato / amaretto-chocoladetaart

Ingrediënten:
amandelen, amarettokoekjes, boter, chocolade, ei, poedersuiker, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

melanzane di parmigiana

Ingrediënten:
ansjovisfilets, arachideolie, aubergines, basilicum, boter, buffelmozarella, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, parmigiano, peper, rode ui, tomaten uit blik, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

granita al cafe

Ingrediënten:
fijne suiker, sicilaans, slagroom en sterke expressokoffie

Keuken:
Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

sfincione - pizza met ansjovis en caciovallo

Ingrediënten:
ansjovisfilets, bloem, cacciovallo, gist, olijfolie, oreganoblaadjes, rode uien, vers broodkruim, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pizza
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

mazarezi - kleine pistachecakejes

Ingrediënten:
citroen, eieren, pistaches, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

crostata alla marmellata di arance - sinaasappelmarmeladetaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, eieren en sinaasappeljam

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

fave con pecorino - tuinbonen met pecorino

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, olijfolie, pecorino en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aardappelkroketten - cazzilli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, broodkruim, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, plantaardige olie, prosciutto, verse dille, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gemarineerde sardines - sarde marinati

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper, verse ansjovis, verse peterselie, verse sardines, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gelaagde ricottataart - cassata alla siciliana

Ingrediënten:
boter, bruine rum, cointreau, crème de cacao, crème de cassis, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte vruchten, gemalen kaneel, pure chocolade, ricotta, sinaasappelrasp, slagroom, sterke koffie, vanille-essence, zelfrijzend bakmeel, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensorbet - granita di limone

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / sorbet