Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pistache-roomijs - gelato di pistacchio

Ingrediënten:
eierdooier, melk, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / noten / ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marsala-roomijs - gelato di zabaglione

Ingrediënten:
eierdooier, slagroom, suiker, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel / ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met ricottavulling - scacciata

Ingrediënten:
ei, gezouten ricotta, gist, griesmeelbloem, olijfolie, ricotta, salami, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / worst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde albicore-tonijn - alalungo al ragù

Ingrediënten:
albacore-tonijn, droge witte wijn, kaneelpijpje, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aardappelkroketten - cazzilli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, broodkruim, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, plantaardige olie, prosciutto, verse dille, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gemarineerde sardines - sarde marinati

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper, verse ansjovis, verse peterselie, verse sardines, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde rollade - farsu magru

Ingrediënten:
brood, caciocavallo, droge rode wijn, ei, mortadella, olijfolie, peper, prosciutto, provolone, rundergehakt, runderrollade, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelkoekjes met anijs

Ingrediënten:
amandelessence, amandelpoeder, anijszaad, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde kalfsrolletjes - involtini di vitello alla messinese

Ingrediënten:
broodkruim, caciocavallo, kalfshaas, krenten, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode ui, rozijn, spaanse ui, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
barbecue/grill / kalfsvlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Siciliaanse kipsalade

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroenschil, kip, krenten, peterselie, pijnboompitjes, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, venkelzaad en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
salade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Argentijnse chimichurrie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Salmoriglio, Siciliaanse oreganosaus

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Koffiesorbet - granita di caffè

Ingrediënten:
espressokoffie, gemalen kaneel, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / sorbet / koffie en thee
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met tomaten-tonijnvulling - scacciata

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, gist, griesmeelbloem, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomaat, verse peterselie, water, witte tonijn op olie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kwartel met granaatappel - quaglie alle melagrana

Ingrediënten:
boter, granaatappelsap, granaatappelzaden, kippenbouillon, kwartel, marsala, olijfolie, pancetta, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstkroketten - arancini di riso

Ingrediënten:
arboriorijst, bloem, bouillon, broodkruim, doperwtjes, droge rode wijn, ei, kalfsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
kalfsvlees / rijst / rundvlees / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis - calamari ripieni

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomaat, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzuur konijn - coniglio all'agrodolce

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bleekselderij, droge rode wijn, groene olijven, kappertjes, konijn, laurierblad, olijfolie, pancetta, peper, pijnboompitten, reuzel, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Siciliaanse zwaardvis of tonijn - pescespada o tonno alla stemperata

Ingrediënten:
bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, rozijnen, tonijn, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn, zout en zwaardvis

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Mul in perkamentpapier - triglie in cartoccio

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, broodkruim, forel, knoflook, mul, olijfolie, verse marjolein, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Bouillon met gehaktballetjes - pallottine in brodo

Ingrediënten:
broodkruim, ei, kalfsvlees, krulandijvie, lamsvlees, pasta, pastaschelpjes, pecorino, peper, rundvlees, ui, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vlees / soep/bouillon