Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Koffiesorbet - granita di caffè

Ingrediënten:
espressokoffie, gemalen kaneel, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / sorbet / koffie en thee
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met spinazie

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, israelische couscous, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, pijnboompitjes, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aardappelkroketten - cazzilli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, broodkruim, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, plantaardige olie, prosciutto, verse dille, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gemarineerde sardines - sarde marinati

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper, verse ansjovis, verse peterselie, verse sardines, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, verse gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Siciliaanse gekruide olijven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, groene olijven, knoflook, olijfolie en rode pepervlokken

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Brunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtenbeignets - panelle

Ingrediënten:
arachideolie, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch / deegwaren / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsragoût met champignons en paprika's - agnello al forno alla madonita

Ingrediënten:
boleten, citroensap, droge rode wijn, droge witte wijn, geit, gele paprika, kastanjechampignon, knoflook, lamsschouder, olijfolie, rode paprika, ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Geit en artisjokken met ei en citroen - capretto e carciofi all'uovo e limone

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroensap, doperwtjes, droge witte wijn, eierdooier, geitenvlees, lamsvlees, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, verse marjolein, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gelaagde ricottataart - cassata alla siciliana

Ingrediënten:
boter, bruine rum, cointreau, crème de cacao, crème de cassis, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte vruchten, gemalen kaneel, pure chocolade, ricotta, sinaasappelrasp, slagroom, sterke koffie, vanille-essence, zelfrijzend bakmeel, zoete marsala en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensorbet - granita di limone

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / sorbet
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensalade met munt - fegato ai sette cannoli

Ingrediënten:
azijn, gemalen kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, suiker, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
salade / vegetarisch / veganistisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tuinbonensoep - maccu

Ingrediënten:
amsoi, andijvie, bietenloof, bladgroente, fruitige olijfolie, gedroogde tuinbonen, knoflook, krulandijvie, pasta, pecorino, peper, snijbiet, tomaat, ui, venkelgroen en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / peulvruchten / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde rollade - farsu magru

Ingrediënten:
brood, caciocavallo, droge rode wijn, ei, mortadella, olijfolie, peper, prosciutto, provolone, rundergehakt, runderrollade, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelkoekjes met anijs

Ingrediënten:
amandelessence, amandelpoeder, anijszaad, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Chocoladegranito Catania

Ingrediënten:
cacao-poeder, kaneel, kristalsuiker, volle melk en water

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Espressogranito

Ingrediënten:
espresso lungo en kristalsuiker

Keuken:
Italiaans / Siciliaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde paprika's - peperonata

Ingrediënten:
amandel, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, rozijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / saus / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met sardines - pasta con sarde

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, broodkruim, bucatini, krenten, olijfolie, pasta, perciatelli, pijnboompitten, rozijn, saffraandraadjes, ui, verse sardines en wilde venkel

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasta met aubergine en tomaat - pasta alla norma

Ingrediënten:
aubergine, aziatische aubergine, knoflook, maccheroni, olijfolie, pecorino, spaghetti, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / mezze / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pizza met twee korsten met ricottavulling - scacciata

Ingrediënten:
ei, gezouten ricotta, gist, griesmeelbloem, olijfolie, ricotta, salami, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pizza / worst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pistache-roomijs - gelato di pistacchio

Ingrediënten:
eierdooier, melk, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / noten / ijs