Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Argentijnse chimichurrie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, marjolein, oregano, peterselie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Coniglio con le "Paglie" / Zoetzuur konijn

Ingrediënten:
andijvie, azijn, bleekselderij, bloemkoolroosjes, kappertjes, konijn, olijfolie, peper, pijnappelpitten, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le biete / Pasta met snijbiet

Ingrediënten:
caciocavallo, chilipeper, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Mbriulata - Rund- en varkenspastei

Ingrediënten:
aardappel, bloem, gist, mager rundergehakt, melk, olijfolie, pecorino, peper, semola di grano duro rimacinata, ui, varkensgehakt, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Marmellate di Zucchine Verdi - Courgettejam

Ingrediënten:
citroensap, courgette, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / nagerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Gelo"di anguria / Watermeloengelei

Ingrediënten:
gekandeerde pompoen, jasmijnessence, kaneel, suiker, vanille, watermeloensap en zetmeel

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pudding / chocolade
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Fruatte / Ansjovis en uienpizza

Ingrediënten:
basilicum, bloem, gist, knoflook, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese, tomaten, tuma, ui, zout en zoute ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con le Sarde / Pasta met sardine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bucatini, broodkruimels, olijfolie, pasta, peper, pijnappelpitten, rozijnen, saffraan, sardines, tomatenpuree, ui, wilde venkel en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Stoccafisso alla Messinese / Gezouten kabeljauw Messina stijl

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gedroogde gezouten kabeljauw, groene olijven, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rozijnen, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta con la mollica / Pasta met ansjovis en geroosterd broodkruim

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, knoflook, olijfolie, pasta, peper, peterselie, tomatenpuree, zout en zoute ansjovis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Bijgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Riso nero - Zwarte rijst

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, chocolade, gekonfijte vruchten, kaneel, melk, musketzaad, rijst, sinaasappel, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Anelli di "Augghi" / Geep-ringen

Ingrediënten:
citroen, geep, griesmeel, olijfolie, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Biancomangiare alla mandorla / Blancmanger met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroenblad, citroenzest, kaneel, pijnappelpitten, pistaches, pure chocolade, suiker en zetmeel

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde kalfsrolletjes - involtini di vitello alla messinese

Ingrediënten:
broodkruim, caciocavallo, kalfshaas, krenten, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode ui, rozijn, spaanse ui, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / kalfsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Koffiesorbet - granita di caffè

Ingrediënten:
espressokoffie, gemalen kaneel, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / sorbet / koffie en thee
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoofde paprika's - peperonata

Ingrediënten:
amandel, gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, rozijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pasta Rustica / Pasta met broccoli en olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, pasta naar keuze, peper, rode wijn, tomatenpuree, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Pane di Uova - Siciliaanse roereieren

Ingrediënten:
basilicum, bropod, olijfolie, peper, peterselie, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Snack of tussendoortje uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Olivette di SAnt'Agata / Sint Agata's zoete olijven

Ingrediënten:
amandelen, groene voedingskleurstof, rum en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Civu di carciofi / Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, broodkruim, gezouten ansjovis, knoflooksap, olijfolie, peper, peterselie en uiezout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannoli / Deegrolletjes met ricottavullingq

Ingrediënten:
azijn, bloemen, ei, gekonfijt fruit, honing, kaneel, margarine, olie, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, rode wijn en suiker

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

"Mpanata"di anguilla / Palingtaart

Ingrediënten:
bakvet, bloem, broodkruim, gist, knoflook, laurier, olijfolie, paling, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
hartige taart / vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cassata alla Siciliana / Siciliaanse cassata

Ingrediënten:
bloem, ei, gekonfijt fruit, kaneel, poedersuiker, ricotta, rosolio, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / chocolade