Siciliaans

Zoek naar Siciliaans in jouw eigen kookboeken

Siciliaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Citroengranita

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meyercitroenen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Amandelengranita "Maria Grammatico"

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandel, amandelextract, kristalsuiker, perzikpitten en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van geroosterde amandel

Ingrediënten:
amandel, amandelextract, kristalsuiker en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Mandarijnengranito

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker, mandarijnen en water

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Granité van zwarte moerbei of wilde aardbei

Ingrediënten:
bosaardbeien, citroensap, kristalsuiker, water en zwarte moebei

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
ijs
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Torta rustica alla ricotta

Ingrediënten:
bakzout, bloem, boter, ei, marsala, parmigiano, pecorino, peper, prosciutto en ricotta

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

Cucuricci

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, boter, citroenolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

basisrecept amandeldeeg

Ingrediënten:
amandelen, amandel extract, citroenrasp, ei, eiwitten, honing, poedersuiker en suiker

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Cannelloni al sugo / Cannelloni met vleessaus

Ingrediënten:
bloem, caciocavallo, doperwten, ei, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, rundergehakt, tomatensaus, tuma en varkensgehakt

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Maccheroni alla Norma / Macaroni met tomatensaus en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, ricotta, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

ricetta de base - basisrecept amandeldeeg

Ingrediënten:
amandelen, amandel extract, citroenrasp, eieren, honing, poedersuiker en suiker

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelkoekjes met anijs

Ingrediënten:
amandelessence, amandelpoeder, anijszaad, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Siciliaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde rollade - farsu magru

Ingrediënten:
brood, caciocavallo, droge rode wijn, ei, mortadella, olijfolie, peper, prosciutto, provolone, rundergehakt, runderrollade, tomatensaus, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

porri e patate al forno - prei aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, boter, knoflook, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, slagroom en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

croquette di cipolla - uienkroketjes

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisfilets, kappertjes, melk, olijfolie, peper, siciliaans, uien, vers broodkruim en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

pane cunzato - belegde broodjes

Ingrediënten:
amandelpesto, ansjovisfilets, aubergine, basilicum, buffelmozarella, focaccia, kappertjes, kappertjesbloemen, olijfolie, olijven zonder pit, oreganoblaadjes, ricotta, rode kerstomaten, rode pepers, tomaten, tonijn in olie, verse munt en zongedroogde tomaten

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

torta di noci - walnotentaart

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroen, eieren, gemalen kruidnagel, kaneel, poedersuiker, ricotta, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

involtini di pesce spada ai agrumi - zwaardvisrolletjes met citrus

Ingrediënten:
citroen, laurier, olijfolie, pecorino, peper, rode peper, sinaasappel, vers broodkruim, verse citroenblaadjes, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

ravioli di michele

Ingrediënten:
appelmuntblaadjes, bloem, courgettebloemen, eieren, olijfolie, parmigiano, peper, ricotta en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

carciofi ripieni - gevulde artisjokken

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, broodkruim, citroen, droge witte wijn, jonge artisjokken, kappertjes, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

te all' alloro - laurierthee

Ingrediënten:
citroenschil, laurierblaadjes en suiker

Keuken:
Siciliaans
Soort:
koffie en thee
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

insalata di polipini e seppioline - salade van octopus en inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, laurier, octopus, olijfolie, peper, pijlinktvis, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

tartar di acciughe fresche - tartaar van verse ansjovis

Ingrediënten:
citroen, kappertjes, krenten, pijnboompitten, rode peper, rode ui, verse ansjovis, wilde venkel en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde sardines - sarde a beccaficcu

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, kappertjes, knoflook, krenten, laurierblad, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, sinaasappelsap, verse peterselie, verse sardines en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis in tomatensaus - calamari ripieni variatie

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomatensaus, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis