Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonengratin met knolselderij op z'n Toscaans

Ingrediënten:
borlottibonen, boter, cannellinibonen, flageolets, knoflook, knolselderij, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, salie, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Toscaanse panzanella

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gele paprika, grof zeezout, kappertjes, knoflook, pomodoritomaat, rode paprika, rodewijnazijn, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zwarte olijven

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pannenkoeken op de wijze van Florence - crespelle alla fiorentina

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, spinazie, tomatensaus en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met gevogeltelever - crostini

Ingrediënten:
ansjovis, boter, droge marsala, gevogeltelevers, kappertjes, olijfolie, peper, toscaans witbrood, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Tomatensoep met geroosterde blokjes brood - pappa al pomodoro

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tomaat, toscaans witbrood, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vis in een deegjasje - pesce impanato

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eiwit, frituurolie, olijfolie, peper, visfilet, witbier en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Scottiglia

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, fazant, kip, knoflook, konijn, olijfolie, oud brood, parelhoen, peterselie, rode wijn, rozemarijn, spaanse peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Anatra in padella - Eend uit de koekenpan

Ingrediënten:
bleekselderij, jonge eend, olijfolie, prosciutto, salie, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di cipollo - Frittata met ui

Ingrediënten:
ei, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Zuppa di pane - Broodsoep

Ingrediënten:
knoflook, minestrone di verdura, oud brood en witte bonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pasta corta al ragù - Penne met ragù

Ingrediënten:
parmezaanse kaas, pecorino, penne en ragù

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagiolini verdi - Groene bonen

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sperziebonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Wildzwijn van de jager - cinghiale alla cacciatora

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, vleesbouillon, wildzwijnbout, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana met roomkaas

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie, roomkaas en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie en water

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Cantuccini

Ingrediënten:
amandelen, ei, eidooier, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Gerookte slakken met spek en varkensnek - lumache affumiciate con capicollo lardellato

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gerookte scamorza, knoflook, peper, sjalot, slakken, spek, varkensfricandeau, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsalade - panzanella

Ingrediënten:
augurk, extra vergine olijfolie, peper, rode ui, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum, wijnazijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pasta met hazenpeper - pappardelle alle lepre

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, haas, jeneverbes, laurierblad, pappardelle, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / pasta/noodles / wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Varkenslever in kruidenkooknat - fegatelli di mailie agli aromi

Ingrediënten:
droge witte wijn, peper, salieblaadjes, spek, ui, varkenslever, varkensmaag, verse peterselie, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Rauwkostschotel met dipsaus - pinzimonio

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente uitje, paprika, peper, radijs, venkel, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Paddestoelensoep - zuppa di funghi

Ingrediënten:
cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

gegratineerd varkensvlees met kruiden - filetto di maiale gratinato

Ingrediënten:
broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, pecorino, peper, varkensfilet, verse marjolein, verse rozemarijn, salie, verse tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees