Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, witte tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, witte tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gebraden varkenslapjes op de wijze van Florence - arista alla fiorentina

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, peper, varkensvlees, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Paddestoelenragout - funghi misti

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paddestoelen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Pecorino met tuinbonen - pecorino con i baccelli

Ingrediënten:
pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Toscaanse spekcrème - crema paradiso

Ingrediënten:
knoflook, spek, verse rozemarijn, wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Gestoofde bonen - fagioli all´uccelletto

Ingrediënten:
gedroogde cannellinibonen, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, tomaat, verse salie en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Rauwkostschotel met dipsaus - pinzimonio

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente uitje, paprika, peper, radijs, venkel, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Rundvlees op de wijze van Toscane - ossibuchi alla toscana

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gezeefde tomaten, kalfslapjes, olijfolie, peper, rode wijn, ui, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Tortellini met varkensvleesvulling - tortellini rinascimentali

Ingrediënten:
bloem, ei, gepekeld varkensvlees, kaneel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, proventura, rozijnen, saffraan, suiker, varkensgehakt, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ingewanden op de wijze van Florence - trippa alla fiorentina

Ingrediënten:
bleekselderij, ingewanden, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pasta met hazenpeper - pappardelle alle lepre

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, haas, jeneverbes, laurierblad, pappardelle, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
stoofgerecht / pasta/noodles / wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Varkenslever in kruidenkooknat - fegatelli di mailie agli aromi

Ingrediënten:
droge witte wijn, peper, salieblaadjes, spek, ui, varkenslever, varkensmaag, verse peterselie, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

gegratineerd varkensvlees met kruiden - filetto di maiale gratinato

Ingrediënten:
broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, pecorino, peper, varkensfilet, verse marjolein, verse rozemarijn, verse salie, verse tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Paddestoelensoep - zuppa di funghi

Ingrediënten:
cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Florentijnse T-bonesteak - bistecca alla fiorentina

Ingrediënten:
rundersteak, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Varkenslever in darm - fegatelli di maiale

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, peper, rode wijn, varkensdarm, varkenslever, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zomerpanzanella: tomaten, basilicum en komkommer

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, croutons, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
salade
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana met roomkaas

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie, roomkaas en water

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Pane Toscana

Ingrediënten:
gist, italiaanse bloem, olijfolie en water

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Seizoenspanzanella met granen- of bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bonen, extra vierge-olijfolie, farro, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tarwekorrels, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met tomaten - bruschetta

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, peper, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

peperkoek op de wijze van siena - panforte senese

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacao, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, honing, kaneel, koekkruiden, poedersuiker en suiker

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsalade - panzanella

Ingrediënten:
augurk, extra vergine olijfolie, peper, rode ui, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum, wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans / Toscaans
Soort:
salade / vegetarisch / brood en broodgerecht