Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, witte tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, witte tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

´Gekookt water´ - Acquacotta maremmana

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud witbrood, pecorino, peperoncino, savooiekool, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sanguinaccio - Bloedworst

Ingrediënten:
bouillon, broodkruimels, gekonfijt fruit, kaneel, koriander, nootmuskaat, pijnboompitten, sultana's, varkensbloed, varkensdarm, witte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Gestoofde bonen - fagioli all´uccelletto

Ingrediënten:
gedroogde cannellinibonen, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, tomaat, verse salie en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Rundvlees op de wijze van Toscane - ossibuchi alla toscana

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gezeefde tomaten, kalfslapjes, olijfolie, peper, rode wijn, ui, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ingewanden op de wijze van Florence - trippa alla fiorentina

Ingrediënten:
bleekselderij, ingewanden, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Florentijnse T-bonesteak - bistecca alla fiorentina

Ingrediënten:
rundersteak, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Pecorino met tuinbonen - pecorino con i baccelli

Ingrediënten:
pecorino en tuinbonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Paddestoelenragout - funghi misti

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paddestoelen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Tortellini met varkensvleesvulling - tortellini rinascimentali

Ingrediënten:
bloem, ei, gepekeld varkensvlees, kaneel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, proventura, rozijnen, saffraan, suiker, varkensgehakt, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Rauwkostschotel met dipsaus - pinzimonio

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente uitje, paprika, peper, radijs, venkel, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Paddestoelensoep - zuppa di funghi

Ingrediënten:
cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

gegratineerd varkensvlees met kruiden - filetto di maiale gratinato

Ingrediënten:
broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, pecorino, peper, varkensfilet, verse marjolein, verse rozemarijn, verse salie, verse tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Varkenslever in darm - fegatelli di maiale

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, peper, rode wijn, varkensdarm, varkenslever, vleesbouillon en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gebraden varkenslapjes op de wijze van Florence - arista alla fiorentina

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, peper, varkensvlees, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Toscaanse spekcrème - crema paradiso

Ingrediënten:
knoflook, spek, verse rozemarijn, wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Opgewarmde groentesoep - ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde witte bonen, knoflook, olijfolie, oud witbrood, peper, prei, savooiekool, schenkel, ui, verse tijm, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pasta met hazenpeper - pappardelle alle lepre

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, haas, jeneverbes, laurierblad, pappardelle, parmezaanse kaas, peper, rode wijn, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / pasta/noodles / wild
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Varkenslever in kruidenkooknat - fegatelli di mailie agli aromi

Ingrediënten:
droge witte wijn, peper, salieblaadjes, spek, ui, varkenslever, varkensmaag, verse peterselie, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Osso bucco

Ingrediënten:
kalfsschenkel, kappertjes, knoflook, olijfolie, tomatenpassata, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pollo al diavolo - Duivelskip

Ingrediënten:
citroensap, kip, olijfolie, peper, peperoncini, rode pepers en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Baccalà al prezzemolo - Stokvis met peterselie

Ingrediënten:
aardappelen, olijfolie, peterselie, stokvis, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Sformato di piselli - Doperwtensformato

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, melk, parmezaanse kaas, prosciutto en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soufflé / bouillon / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Trote al pomodoro e basilico - Forel met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, forel, olijfolie, tomaten, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Pansanella - Broodsalade

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, toscaans brood, ui, wijnazijn, zoete tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan