Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse minestrone - minestrone alla toscana

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, gedroogde toscanellibonen, langkorrelige rijst, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fave al prosciutto - Tuinbonen met prosciutto

Ingrediënten:
bacon, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, salie, tuinbonen en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Seizoenspanzanella met granen- of bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bonen, extra vierge-olijfolie, farro, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tarwekorrels, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsalade - panzanella

Ingrediënten:
augurk, extra vergine olijfolie, peper, rode ui, tomaat, toscaans witbrood, verse basilicum, wijnazijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

peperkoek op de wijze van siena - panforte senese

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacao, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, honing, kaneel, koekkruiden, poedersuiker en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestrone di verdura - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, cannellinibonen, groene kool, olijfolie, peterselie, selderijblad, tomaten, tomaten uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di bietole - Frittata van snijbiet

Ingrediënten:
ei, snijbiet, gerookte bacon, olijfolie, prosciutto, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Carciofi ripieni - Gevulde artisjokken

Ingrediënten:
boter, bouillon, kipfilet, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie, ronde artisjok, witte broodkruimels, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioli bianchi - Witte bonen

Ingrediënten:
borlottibonen, cannellinibonen, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lasagne al forno - Lasagne uit de oven

Ingrediënten:
bechamelsaus, lasagnevellen, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en ragù

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Zuppa di ceci - Kikkererwtensoep

Ingrediënten:
ansjovis, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, snijbiet, toast, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Faglioli all'uccelletto - Bonen met "kleine vogeltjes"

Ingrediënten:
cannellinibonen, knoflook, olijfolie, salie, tomaten, tomaten uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagioli col tonno - Bonen met tonijn

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, olijfolie, peterselie, tonijnventresca, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner uit Een jaar in Toscane:

Carciofi in umido - Gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, peterselie, ronde artisjok, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pollo alla brace - Kip op de barbecue

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurier, maïskip, olijfolie, peterselie, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Minestra di fagioli - Bonensoep

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bouillon, knoflook, maccheroni, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pecorino, penne, peterselie, rigatoni, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Polpette - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, broodkruim, ei, kipfilet, knoflook, mortadella, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonengratin met knolselderij op z'n Toscaans

Ingrediënten:
borlottibonen, boter, cannellinibonen, flageolets, knoflook, knolselderij, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, salie, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse ansjoviscrostini - crostini alla toscana

Ingrediënten:
ansjovis op zout, boter, kappertjes, knoflook, licht roggebrood, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, verse rode chilipeper, water, witbrood en wittewijnazijn

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pannenkoeken op de wijze van Florence - crespelle alla fiorentina

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, spinazie, tomatensaus en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Toscaanse panzanella

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, gele paprika, grof zeezout, kappertjes, knoflook, pomodoritomaat, rode paprika, rodewijnazijn, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zwarte olijven

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Tomatensoep met geroosterde blokjes brood - pappa al pomodoro

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tomaat, toscaans witbrood, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met gevogeltelever - crostini

Ingrediënten:
ansjovis, boter, droge marsala, gevogeltelevers, kappertjes, olijfolie, peper, toscaans witbrood, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vis in een deegjasje - pesce impanato

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eiwit, frituurolie, olijfolie, peper, visfilet, witbier en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur