Toscaans

Zoek naar Toscaans in jouw eigen kookboeken

Toscaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met tomaat en basilicum

Ingrediënten:
gist, olijfolie, verse basilicum, tarwebloem, zongedroogde tomaat en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Anatra in padella - Eend uit de koekenpan

Ingrediënten:
bleekselderij, jonge eend, olijfolie, prosciutto, salie, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pasta corta al ragù - Penne met ragù

Ingrediënten:
parmezaanse kaas, pecorino, penne en ragù

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Fagiolini verdi - Groene bonen

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sperziebonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Scottiglia

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, fazant, kip, knoflook, konijn, olijfolie, oud brood, parelhoen, peterselie, rode wijn, rozemarijn, spaanse peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Frittata di cipollo - Frittata met ui

Ingrediënten:
ei, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Zuppa di pane - Broodsoep

Ingrediënten:
knoflook, minestrone di verdura, oud brood en witte bonen

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Tomatensoep met geroosterde blokjes brood - pappa al pomodoro

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tomaat, toscaans witbrood, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vis in een deegjasje - pesce impanato

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eiwit, frituurolie, olijfolie, peper, visfilet, witbier en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met gevogeltelever - crostini

Ingrediënten:
ansjovis, boter, droge marsala, gevogeltelevers, kappertjes, olijfolie, peper, toscaans witbrood, ui en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Ricotta-spinaziemalfatti

Ingrediënten:
baby-spinazie, bloem, boter, citroen, ei, harde kaas, harde tarwegries, nootmuskaat, peper, ricotta en salieblaadjes

Keuken:
Toscaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Wildzwijn van de jager - cinghiale alla cacciatora

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, peper, peperoncino, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, vleesbouillon, wildzwijnbout, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ribollita Toscana

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Pompoentaart - torta di zucca

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eieren, gemberpoeder, kaneel, melk, pompoen, rozenwater, saffraan en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Ribollita

Ingrediënten:
lente-ui, olijfolie en zuppa di pane

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Schiacciata

Ingrediënten:
gist, harde bloem, olijfolie, prosciutto, rozemarijn, salami, salie, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Conserva di pomodori - Tomatenpuree

Ingrediënten:
bleekselderij, gele ui, tomaten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Ciambellone - Sponge cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, brandy, ei, likeur, melk, mistrà, rum en suiker

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Lunch / snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Pinzimonio

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, radijs, selderij, venkel, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Cinghiale - Everzwijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, salie, witte wijn en zwijnenlende

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Bruschetta

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, olijfolie, toscaans brood, witte truffel en zwarte truffel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Recept van Een jaar in Toscane:

1

Keuken:
Toscaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Pomodori fritti - Gefrituurde tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bloem, maïsmeel, mozzarella, olijfolie en vleestomaat

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Lijster met jeneverbessen

Ingrediënten:
jeneverbessen, kippenlever, knoflook, laurier, lijster, olijfolie, peper, rode wijn, toscaans brood en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gevogelte / bouillon