Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Bouillon met krab

Ingrediënten:
arachideolie, ei, kippenbouillon, krab, peper, prei, sambal oelek, tomaat, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Bouillon met garnalen

Ingrediënten:
citroensap, kippenbouillon, knoflook, kristalsuiker, noorse garnalen, sambal trassi, tomaat, verse bladselderij en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Bouillon met waterkers of raapsteeltjes

Ingrediënten:
ei, kippenbouillon, knoflook, peper, raapstelen, waterkers en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide tomaten met garnalen - sajoer asem tomat spesial

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, goela djawa, kippenbouillon, knoflook, laos, sambal trassi, sojabonenkaas, tomaatjes, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Soto Ajam - Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroenrasp, ei, gember, ketoembar, kip, knoflook, olie, peper, prei, rijst, serehpoeder, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Udang bumbu goreng - Gekruide gebakken garnaIen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, garnaal, gember, ketoembar, knoflook, olie, peper, sambal manis, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, knoflook, kokosmelk, laurier, peper, pindakaas, sambal oelek, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sate ajam (kipsaté) met pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap, kippenborst, knoflook, pindasaus, stroop en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met kool en ananas - sambal goreng kol dan nanas

Ingrediënten:
ananas uit blik, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, sambal oelek, ui en witte kool

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer asem

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, citroensap, daoen salam, foelie, goela djawa, groene paprika, haricots verts, knoflook, laos, preitjes, rode paprika, runderpoulet, sambal oelek, sereh, sperziebonen, spitskool, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide kool - sajoer toemis kol

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, bouillon, groene kool, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, savooiekool, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Nasi goreng

Ingrediënten:
ei, garnaal, gekookte ham, kalkoen, ketjap, kippenvlees, knoflook, olie, rijst, rode chilipeper, sambal oelek, trassi, ui en varkensvlees

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen (eenvoudig) - sajoer boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, peper, sambal oelek, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide sperziebonen - sajoer toemis boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer kari daging sapi

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroengras, citroensap, daoen salam, djahé, djinten, dunne kokosmelk, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, runderpoulet, sambal oelek, savooiekool, sereh, sperziebonen, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar rawit (Zoetzuur van lombok rawit met uitjes)

Ingrediënten:
azijn, lombok rawit, sjalot, suiker, water, zilverui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool telor (gekruide kool met ei)

Ingrediënten:
knoflook, laos, nootmuskaat, salam, sambal oelek, spitskool, trassi, ui en peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Petjel taugé (Taugé met saus)

Ingrediënten:
garnalenkoekjes, kemiries, knoflook, kroepoek, lomboks, santen, taugé, tempé en uitjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Bihoen met kip

Ingrediënten:
bamboescheuten, bihoen, groene paprika, kipfilet, kleine gepelde garnalen, margarine, sherry, sjalot, sojaolie, sojasaus, suiker, taugé, ve-tsin, waterkers en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempiavulling III

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, garnalen, ham, knoflook, prei, taugé, trassi, ui en varkensgehakt

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempiavulling II

Ingrediënten:
garnalen, ham, prei, rode lombok, rode paprika, selderij, taugé, ui en varkensvlees

Keuken:
Indonesisch