Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Gado-gado salade

Ingrediënten:
citroensap, ei, ketjap manis, komkommer, olie, pindakaas-hot, seroendeng, sperziebonen, tahoe carré finesse, tjap-tjoymix en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi merah (Gekruid varkensvlees met santen)

Ingrediënten:
asem, knoflook, laos, olie, rode lomboks, santen, sereh, trassi, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis kol II (Gekruide witte kool met ei uit Sumatra)

Ingrediënten:
djahé, laos, olie, prei, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel kentang ketjil (Gekruide aardappelballetjes)

Ingrediënten:
aardappel, bloem, eiwit, frituurolie, ketjap asin, knoflook, lente-ui, nootmuskaat, peterselie en tomaat

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng katjang pandjang (gekruide kousenband)

Ingrediënten:
knoflook, kousenband, laos, olie, rode ui, sambal oelek, santen, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi tomat (Gekruid varkensvlees met tomaat)

Ingrediënten:
djahé, djinten, ketoembar, knoflook, sambal badjak, sereh, tomaten, ui, varkensvlees en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi Krakatau (Gekruid varkensvlees uit Krakatau)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, foelie, knoflook, kruidnagel, peper, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal tomat

Ingrediënten:
rauwe sambalans en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoeran (Gekruid groentegerecht in pittige saus)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, santen, sperziebonen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam boemboe besengek pedis (Kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, djinten, ketoembar, kip, koenjit, olie, rode lomboks, rode ui, santen, sereh, trassi, water, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Speenvarken (Gekruid varkensvlees aan het spit)

Ingrediënten:
boter, japanse sojasaus, knoflook, peper, speenvarken en ve-tsin

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai oedang I (Gestoofde garnalen in kerriesaus met tomaten)

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, garnalen, javaanse suiker, kerrie, knoflook, lombok rawit, olie, peper, salam, santen, selderij, tomaten en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer toemis kool II (gekruide kool)

Ingrediënten:
bladselderij, bouillon, knoflook, kool, laos, olie, sambal oelek, ui en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar tjampoer I (Zoetzuur van gemengde groenten eigen stijl)

Ingrediënten:
azijn, knoflook, koenjit, rode lomboks, suiker, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng djagoen (gekruide maïs met gehakt en paprika)

Ingrediënten:
half om half gehakt, knoflook, maïs, nootmuskaat, peper, rode paprika, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng remploh ajam (gekruide kippenmaagjes)

Ingrediënten:
kippenmaagjes, knoflook, laos, nootmuskaat, salam, sambal oelek, tomaten, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal peteh (sambal met petehbonen)

Ingrediënten:
asemwater, garnalen, knoflook, laos, olie, petehbonen, sambal oelek, santen, sereh, trassiwater, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal ebbi (sambal met gedroogde garnalen)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, ebbi, javaanse suiker, kemiries, olie, rode ui, sambal oelek en trassi

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal kemirie

Ingrediënten:
kemiries, lombok rawit, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kerrie poetih ajam (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djinten, kemirienoten, ketoembar, kip, koenjit, laos, lombok, rode ui, santen, sereh, trassi, water, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak tomat (Tomaten in pittige zoetzure saus)

Ingrediënten:
citroensap, lomboks, olie, suiker en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel djagoeng II (Maïskoekjes met garnalen)

Ingrediënten:
ei, garnalen, kemiries, knoflook, maïskorrels, maïzena, olie, sambal, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kangkoen sedip (Rauwe andijvie met gehakt en tomatensaus)

Ingrediënten:
andijvie, bouillon, half om half gehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, tomatenpuree, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Koeé lapis II (Spekkoek, kruidige 2 kleurencake)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, foelie, gemalen anijszaad, gemalen kardemom, kaneel, kruidnagelpoeder, margarine, nootmuskaat, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch