Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lembaran II (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, kip, knoflook, koenjit, laos, salam, sambal oelek, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Lunch uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor oedang sambal (Omelet met sambal oedang)

Ingrediënten:
ei, margarine, peper, sambal oedang en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak petis (Vruchten in garnalenpasta-saus)

Ingrediënten:
asem, ketjap manis, komkommer, koolrabi, petis udang, rode lomboks, trassi en zure appel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pansis makreel (Gestoomde en gebakken makreel)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djeroek poeroet, gestoomde makreel, ketjap manis, knoflook, olie, sambal, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebotok (Vis in pakjes met santen)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, santen, trassi, vismoot, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi Tim I (zacht gekookte rijst voor kinderen en zieken)

Ingrediënten:
kippenborst, laurier, rijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi marinade (Saté van varkensvlees)

Ingrediënten:
asem, boter, djahé, javaanse suiker, ketjap manis, ketoembar, knoflook, laos, sjalot, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia oedang (Loempia gevuld met garnalen)

Ingrediënten:
achterham, ei, frituurvet, garnalen, knoflook, loempiavellen, melk, olie, sambal oelek, taugé, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor dadar tegal (Omelet met kokos)

Ingrediënten:
ei, kokos, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang sapoedi (Gebakken ballen van garnalengehakt)

Ingrediënten:
aardappel, djahé, ei, garnalen, melk, nootmuskaat, pepers, prei en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor dadar Djawa (Omelet uit Java)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, ei, prei, ui en zout peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chutney van kwetsen I

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, knoflook, kwetsen, lombok, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch / azijn
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebek atjar item (Eend in gekruide saus)

Ingrediënten:
bloem, eend, kaneel, ketjap asin, knoflook, kruidnagels, margarine, nootmuskaat, peper en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Marinade ajam daging (Kip, vlees marinade)

Ingrediënten:
citroensap, kerrie, lombok, mango, olie, sinaasappelsap, trassiwater en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van kousenband met sambaldressing

Ingrediënten:
kousenband, olie, sambal, sjalot, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer bajem djagoeng (gekruide spinazie met jonge maïs)

Ingrediënten:
kemiries, laos, maïskolf, rode lombok, spinazie, trassiwater, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan tjoeka (Gekruide schelvis of kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, djahé, kabeljauwfilet, koenjit, olie, sambal, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor dadar kepiting (Omelet met krab)

Ingrediënten:
ei, krab, peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese kool met pindasaus

Ingrediënten:
chinese kool en pikante pindasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Frikadel djagoeng II (Gekruide balletjes met mais)

Ingrediënten:
bleekselderirj, blik maïskorrrels, bloem, ei, garnalen, kentjoer, ketoembar, knoflook, peper, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gefrituurde sperziebonen

Ingrediënten:
bier, bloem, frituurvet, knoflook, sperziebonen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor dadar Djawa (Javaanse omelet)

Ingrediënten:
boter, djinten, ei, ketoembar, knoflook, laos, margarine, rundergehakt, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer II (Smoor van gekruid rundvlees)

Ingrediënten:
citroensap, foelie, ketjap manis, nootmuskaat, olie, runderlappen, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak djawa (Vruchten in pittige saus uit Java)

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, ketjap manis, komkommer, onrijpe bananan, rode lomboks, trassi, water en zure appel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade