Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer Ajam I (Smoor van kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, kip, kruidnagels, nootmuskaat, olie, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool III (gekruide kool)

Ingrediënten:
knoflook, kool, laos, olie, sambal oelek, santen, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi spesial (Saté van varkensvlees met pinda-kokossaus)

Ingrediënten:
banaan, citroensap, djahé, droge sherry, honing, ketjap manis, ketoembar, knoflook, kokos, olie, ontbijtspek, pindakaas, sambal manis en varkenshaas

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng bawang (gekruide uien)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, nootmuskaat, peper, sambal, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi panggang-saus II(Zoetzure saus voor babi-panggang)

Ingrediënten:
azijn, bloem, chilisaus, ketjap manis, knoflook, maïzena, suiker, taotjo-saus en tomatenketchup

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar telor (Zuur van eieren)

Ingrediënten:
azijn, ei, kemiries, koenjit, lombok, olie, sambal oelek, sereh, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi Koening I (gele feestrijst)

Ingrediënten:
koenjit, salam, santen, serehpoeder en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Marinade ajam daging (Kip, vlees marinade)

Ingrediënten:
citroensap, kerrie, lombok, mango, olie, sinaasappelsap, trassiwater en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak djawa (Vruchten in pittige saus uit Java)

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, ketjap manis, komkommer, banaan, rode lomboks, trassi, water en zure appel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor dadar Djawa (Javaanse omelet)

Ingrediënten:
boter, djinten, ei, ketoembar, knoflook, laos, margarine, rundergehakt, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebotok (Vis in pakjes met santen)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, santen, trassi, vismoot, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tjoemi (Gestoofde inktvis in pikante saus)

Ingrediënten:
inktvis, ketoembar, knoflook, laos, lombok, salam, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel goreng djawa (Javaanse gehaktballetjes)

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, djinten, ei, javaanse suiker, ketjap manis, ketoembar, knoflook, nootmuskaat, olie, rundergehakt, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam kerrie (Kip in gekruide kerriesaus)

Ingrediënten:
bloem, kerrie, kip, knoflook, laurier, margarine, peterselie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe goreng I (Gebakken en gevulde tahoe)

Ingrediënten:
citroensap, ei, ketjap manis, knoflook, rundergehakt, selderij, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar telor II (Eieren in het zuur uit Banjarmasin)

Ingrediënten:
azijn, ei, groene lomboks, knoflook, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer bajem djagoeng (gekruide spinazie met jonge maïs)

Ingrediënten:
kemiries, laos, maïskolf, rode lombok, spinazie, trassiwater, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak tjampoer (Gemengde vruchten in pittige saus)

Ingrediënten:
ananas, appel, djahé, grapefruit, ketjap manis, komkommer, radijs en sambal bawang

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pansis makreel (Gestoomde en gebakken makreel)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djeroek poeroet, gestoomde makreel, ketjap manis, knoflook, olie, sambal, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi Tim I (zacht gekookte rijst voor kinderen en zieken)

Ingrediënten:
kippenborst, laurier, rijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ketjapsaus II (Hete ketjapsaus)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ketjap, knoflook, lombok, olie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng oedang I (gekruide garnalen)

Ingrediënten:
asemwater, garnalen, knoflook, laos, santen, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaki ajam goreng sedip (Gebakken kippenpootjes)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, ketoembar, kippenpoten, knoflook, koenjit, laos en paprikapoeder

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng oedang kiong (gekruide garnalen)

Ingrediënten:
asemwater, djeroek poeroet, gedroogde garnalen, knoflook, laos, lomboks, olie, santen, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren