Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Bijgerecht uit Spice Wise:

Kipsaté

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Vegetarische bami

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Satésaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Nasi Goreng met kipsaté en satésaus

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / bijgerecht uit Heerlijk simpel:

Sambal goreng boontjes met kokosmelk en pinda's

Ingrediënten:
dry roasted pindas, kerstomaat, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, sambal badjak, sjalot, sperziebonen en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Saté-marinademix

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Sarésaus-kruidenmix

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Bamikruiden

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Nasikruiden - mild

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng ajam (gebakken rijst met kip)

Ingrediënten:
djinten, ei, foelie, garnalen, ketoembar, kip, knoflook, komkommer, kruidnagels, olie, rijst, sambal oelek, trassi, ui, water en witte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi ajam (rijst met kip)

Ingrediënten:
kaneelstokje, kip, rijst en santen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng dengdeng

Ingrediënten:
asemwater, dengdeng, djeroek poeroet, javaanse suiker, knoflook, laos, lombols, santen, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng tempeh

Ingrediënten:
sambal goreng en tempeh

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lembaran (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kemirienoten, kip, koenjit, laos, olie, rode lombok, santen, sereh, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng dengden (gekruide dengdeng)

Ingrediënten:
asemwater, dengdeng, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, rode ui, sambal oelek en trassi

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi ketjap IV (varkensvlees met ketjap)

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroensap, djahé, gemberwortel, hamlappen, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, olie, sambal oelek en sherry

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Taugé met komkommer en oesterzwam

Ingrediënten:
aardappelmeel, bieslook, komkommer, oesterzwammen, olie, peterselie, sesamzaadjes, sherry, sojasaus en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté babi spesial (Saté van varkensvlees met pinda-kokossaus)

Ingrediënten:
banaan, citroensap, djahé, droge sherry, honing, ketjap manis, ketoembar, knoflook, kokos, olie, ontbijtspek, pindakaas, sambal manis en varkenshaas

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng bawang (gekruide uien)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, knoflook, nootmuskaat, peper, sambal, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal lobak

Ingrediënten:
rauwe sambalans en soesterknollen

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal djeroek nipis

Ingrediënten:
djeroek nipissap, sambal oelek, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ikan bakalouw (Zuur van kabeljauw)

Ingrediënten:
azijn, djahé, kabeljauw, knoflook, koenjit, peper, rode lombok, ui, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer kerrie (Gekruide groenten met kerrie en garnalen)

Ingrediënten:
aardappel, boontjes, bouillon, citroensap, djahé, djinten, garnalen, kerrie, ketoembar, knoflook, laos, sambal oelek, santen, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon