Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Serundeng

Ingrediënten:
citroengras, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, kokosrasp, korianderzaad, laoswortel, salamblad, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Tahu telor petis baru - Gevulde tahu met omelet, kiem- en spruitgroentenmix, garnalen-pindasausdressing, rijstkrupuk en grofgemalen pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garnalenpasta, geroosterde pindas, kiem en spruitgroenten, knoflook, omelet, pindakaas, plantaardige olie, rijstvellen, sambal oelek, sjalot, suiker, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Opor bebek (Een met pikant gekruid vulsel)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, eend, kemirienoten, ketoembar, knoflook, kruisbessen, laos, salam, sambal oelek, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische kokosrijst

Ingrediënten:
citroengras, gemalen koriander, kaneelpijpje, kokosmelk, laurierblad, pandanrijst, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam boemboe atjar (Kipfilet in pittige saus)

Ingrediënten:
bamboescheuten, gemberwortel, groene spaanse peper, javaanse suiker, kemiries, kipfilet, knoflook, koenjit, mosterd, olie, sjalot en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / azijn
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer pindang koening (Gekruide groenten met rundvlees)

Ingrediënten:
asem, boter, knoflook, koenjit, laos, rode lomboks, runderpoulet, salam, sereh, sperziebonen, spitskool, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Nasi goreng

Ingrediënten:
basmatirijst, donkere sojasaus, ei, garnalen, kip, knoflook, rundvlees, spaanse peper, trassi, ui, varkensfilet, versgemalen zwarte peper, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bapao - Gevulde gestoomde broodjes (variaties: neutraal, rood met meranti, groen met pandan, zwart met inktvisinkt)

Ingrediënten:
gist, kleurstof naar keuze, kristalsuiker, melk, patentbloem, water en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Macaroni probolingo (macaroni andere stijl)

Ingrediënten:
elleboogjesmacaroni, garnalen, knoflook, nasivlees, prei, rode lombok, sambal oelek, spitskool, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal bawang I (sambal met ui)

Ingrediënten:
bruine suiker, kemirienoten, ketoembar, knoflook, laos, salam, sambal oelek, sereh en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische ananasrijst

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, ham, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, ongezouten pindas, pandanrijst, rode spaanse peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambalmayonaise

Ingrediënten:
bladselderij, krokant gebakken uitjes, limoencress, mayonaise, pinda's, sambal badjak en zoete chilisaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Crème van oester en haring

Ingrediënten:
azijn, druivenpitolie, eiwit, nieuwe haring en oesters

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Asinan buah - Zoetzuur van fruit en groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, ananas, appel, citroensorbet, flespompoen, gedroogde garnalen, geroosterde pindas, granaatappelpitten, knoflook, kokosazijn, komkommer, rode chilipepers, spitskool, suiker, taugé, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Ketjapsaus

Ingrediënten:
knoflook, rawit, sjalot, xanthaangom en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwarte knoflooklak

Ingrediënten:
donkere kippenjus, gemberwortel, mirin, sake, zoute sojasaus en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindasaus

Ingrediënten:
gember, kippenbouillon, kippenvleugels, knoflook, kokosmeel, olie, pindakaas, sambal bajak, ui en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Bing met crème van eenden- en kippenlever, gebakken langoustine en geroosterde pinda's

Ingrediënten:
bing, boter, brandewijn, cognac, colorosozout, eendenlever, ei, gelatineblaadjes, kippenlever, langoustines, madeira, pindacrunch, pindasaus, rijstcrème, rode port, sjalot, witte port en zwarte knoflooklak

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bing

Ingrediënten:
bloem, bosui, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindacrunch

Ingrediënten:
gebakken uitjes en pinda's

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / noten
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustines

Ingrediënten:
langoustines, olijfolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sambal Djelanta

Ingrediënten:
knoflook, olie, rode chilipeper, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Frozen meringue

Ingrediënten:
eiwit, kokosmelk, kristalsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokossouflé met een crémeux van mais, kokoscoulis en frozen meringue

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, crémeux van mais, eiwit, frozen meringue, kokoscoulis, kokosrasp, maïzena en suiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan