Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Urap van boerenkool - spicy boerenkool met avocado en fris boerenkoolsap

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, bosui, cabe rawits, cavolo nero, javaanse suiker, knoflook, kokosrasp, komkommer, koriander, limoensap, peper, rode ui, spinazie, terasi, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Geroosterde spitskool - met pecelsaus van cashew en sambal matah

Ingrediënten:
bladpeterselie, bladselderij, pecelsaus van cashew, sambal matah, spitskool en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng taugé (gekruide taugé)

Ingrediënten:
citroensap, ham, javaanse suiker, knoflook, kokos, laos, olie, sambal oelek, taugé, tomaten en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestofde mosselen - kerang smoor

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, djahé, garnalen, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, noorse garnalen, olie, sambal oelek, ui, verse bladselderij en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken mosselen met kool - kerang goreng dan kol

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroen, gemberwortel, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, olie, sjalot, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Zoetzure chinese groenten

Ingrediënten:
ananas uit blik, azijn, bieslook, cayennepeper, groene paprika, groentebouillon, honing, kerrie, kipfilet, maïzena, olie, paprikapoeder, peper, rode paprika, sojasaus, taugé, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis en garnalen met maïs - toemis ikan dan oedang tjampoer djagoeng

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, garnalen, groene paprika, kerrie djawa, knoflook, limoensap, Maïs uit blik, rode paprika, sambal oelek, ui, verse bladselderij, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide vis - ikan mandar

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, koenjit, makreel, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Terong asem - in tamarinde gestoofde aubergine met groene sambal, krokante tempeh en citroenbasilicum

Ingrediënten:
aubergine, gember, kemangi, knoflook, sambal hijo, tamarindepasta, tempeh, thaise basilicum, zonnebloemolie, zout en zoute sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Varkensvlees met ananas - babi nanas

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, groene paprika, ketjap benteng manis, knoflook, magere varkenslappen, maïzena, rode paprika, sambal oelek, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Sayur urap - kruidige groenten met knapperige rempeyek

Ingrediënten:
bumbu urap, javaanse suiker, kokosrasp, limoen, limoenblaadjes, rempeyek, salamblaadjes, spitskool, tamarindepulp, wilde spinazie, winterwortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Lawar - lauwwarme kruidige salade van jackfruit

Ingrediënten:
bumbu bali, gebakken sjalotjes, jackfruit, kaffirlimoen, kokosmelk, kokosolie, kokosrasp, kousenband, laosfloss en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Vismoten met kerriesaus

Ingrediënten:
citroensap, gember, kemirinoten, kerriepoeder, lente-ui, olie, sojasaus, ui, vismoten en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Taugé tjampoer (Taugéschotel met gemengde groenten)

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, djahé, gember, knoflook, lente-ui, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, prei, santen, taugé, ui en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer telor (Smoor van eieren)

Ingrediënten:
boter, bouillon, ei, ketjap manis, knoflook, nootmuskaat, peper, prei, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal badjak II (gebakken sambal)

Ingrediënten:
asemwater, rode lombok, rode ui, sereh, suiker, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tempé met rijst en spinazie

Ingrediënten:
cayennepeper, chilivlokken, citroen, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, spinazie en tempé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kool II (gekruide kool)

Ingrediënten:
djahé, garnalen, goudbouillonblokje, kemiries, knoflook, koenjit, kool, laos, olie, salam, sambal oelek, suiker, ui, vleespoeder en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in gekruide kokossaus - besengèk tempe

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, ebi, gedroogde garnalen, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, komkommer, laospoeder, olie, sambal oelek, santen, tempé, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure tempé - tempe batjem

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, limoensap, olie, sambal oelek, tempé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Sojabonenkaas met groenten en sinaasappelen - tahoe lengko dan djeroek manis

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gefruite uitjes, goela djawa, ketjap benteng manis, komkommer, limoensap, pindakaas, sambal badjak, sinaasappel, sojabonenkaas, tahoe, taugé, tomaat, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken rijst met kip - nasi goreng II

Ingrediënten:
arachideolie, ketjap benteng asin, kipfilet, kippenvlees, knoflook, prei, sambal trassi, ui, voorjaarsui, witte rijst en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte