Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan santen (Gekookte vis in kokosmelk)

Ingrediënten:
laos, laurierblad, lomboks, santen, sereh, trassi, ui en vis

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng perentil (gekruid rundergehakt)

Ingrediënten:
aardappel, asem, ei, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, peultjes, rundergehakt, salam, sambal oelek, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging setan (Duivelse runderlapjes)

Ingrediënten:
ketjap manis, knoflook, mosterdpoeder, olie, peper, runderlappen, sambal oelek, ui, water, witte suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / azijn
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tempé goreng tjampoer (Gebakken tempé met ikan teri)

Ingrediënten:
djahé, ikan teri, knoflook, laos, rode lomboks, salam, tempé, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab selada dan djagoeng (Salade van kropsla en mais)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, kropsla, maïs, radijs, rode ui en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis koebis (Gestoofde groene kool in pittige saus)

Ingrediënten:
boter, groene kool, knoflook, lomboks, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam pangang boemboe besengek (Geroosterde kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, kip, koenjit, laos, lombok, santen, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam setan I (kip in zeer pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, kip, knoflookpoeder, laos, sambal oelek, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis op Padangse wijze I - goelai padang I

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroengras, citroensap, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, makreel, sambal oelek, sereh, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ritja-ritja I (Gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
bleekselderij, goudbouillonblokje, ketjap manis, knoflook, peper, sambal oelek, sereh, suiker, tomaten, ui, varkenslappen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kangkoen sedip (Rauwe andijvie met gehakt en tomatensaus)

Ingrediënten:
andijvie, bouillon, half-om-halfgehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, tomatenpuree, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel djagoeng II (Maïskoekjes met garnalen)

Ingrediënten:
ei, garnalen, kemiries, knoflook, maïskorrels, maïzena, olie, sambal, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kerrie poetih ajam (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djinten, kemirienoten, ketoembar, kip, koenjit, laos, lombok, rode ui, santen, sereh, trassi, water, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Masoebah (Laagjespannenkoek uit Banjarmasin)

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, ei, kaneel, kruidnagelpoeder, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

In margarine gebakken aubergine

Ingrediënten:
asempasta, aubergine, margarine, peper, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop tomat tjina (Chinese tomatensoep)

Ingrediënten:
bloem, bouillon, djahé, ham, knoflookpoeder, melk, room, sherry, suiker, tomatenpuree, ve-tsin, vlees, wijnazijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer menir (Gekruide spinazie met maïs en garnalen)

Ingrediënten:
garnalen, goudbouillonblokje, knoflook, laos, maïs, olie, spinazie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lotek (Rauwe groenteschotel)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spitskool, taugé en witte kool

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bladselderij, boter, ei, knoflook, kokosmelk, mais in blik, maïsolie, prei, rode peper, sjalot, tarwebloem, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Varkensvlees met sinaasappelen - lapis babi dengan djeroek manis

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, groene spaanse peper, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, magere varkenslappen, maïzena, sinaasappel, sinaasappelsap, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak tomat (Tomaten in pittige zoetzure saus)

Ingrediënten:
citroensap, lomboks, olie, suiker en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / basisrecept uit Indonesie:

Standaarddressing lalab gerechten

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflookpoeder, limoensap, olie, sambal oelek, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Currygerecht met ananas en pinda's - nanas marak kerrie dan pinda

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, pinda, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
kerrie, ketjap asin, knoflook, langkorrelrijst, oestersaus, paprikapoeder, prei, schouderham, sojaolie, taugé, ui, vissaus en winterpeen

Keuken:
Indonesisch