Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Dengdeng ragie II (Gekruid vlees)

Ingrediënten:
asemwater, kemiries, ketoembar, klapper, laos, olie, rode ui, suiker, vlees, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rawon (Gekruid vlees)

Ingrediënten:
keloewek, knoflook, laos, santen, schenkel, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pomodoro (Gekookte kip met kool of taugé)

Ingrediënten:
kentjoer, ketoembar, kip, knoflook, koenjit, lombok, salam, santen, taugé, ui, water, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
indonesische kruidenazijn, komkommer en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Babi tjampoer assinan (Zoetzuur varkensvlees met groenten)

Ingrediënten:
azijn, bloem, bruine basterdsuiker, champignons, djahé, ei, hamlappen, ketjap manis, knoflook, komkommer, maïzena, tomatenketchup, trassi, ui, water en winterwortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Masak habang (Gestoofde en gekruide runderlapjes)

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, kemiries, knoflook, olie, rundvlees, sambal oelek, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Besengek of ajam koening (Stukjes kip in gekruide kokossaus)

Ingrediënten:
asem, ketoembar, kip, koenjit, laos, lombok, santen, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang coeka moster (Garnalen met boontjes en maïs in zure mosterdsaus)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, kruidenazijn, gemberwortel, javaanse suiker, maïskorrels, maïzena, mosterd, peper, sperziebonen, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam sapit (Geroosterde gekruide kip)

Ingrediënten:
asem, djinten, javaanse suiker, ketoembar, kip, kokosrasp, lomboks, rode ui, santen, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pindakoekjes

Ingrediënten:
eiwit, pinda's, poedersuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lampar ajam (Gekruide kip in pakjes)

Ingrediënten:
djinten, kentjoer, ketoembar, kip, knoflook, lombok, peper, salam, santen, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Spinaziesalade - lalab bajam

Ingrediënten:
citroensap, knoflookpoeder, limoensap, sambal oelek, spinazie, tomaat, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Bloemkoolsalade - lalab boenga kol

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, ketjap benteng manis, limoensap, sambal trassi, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Ananassalade - lalab nenas moeda

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, limoensap, rode paprika, sambal oelek, slablad, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loelah dari betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, bruine fond, djinten, ketoembar, knoflook, kokos, peper, rundvlees, salam, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rendang IV (Gekruid rundvlees met kokos)

Ingrediënten:
citroen, djeroek poeroet, gemberwortel, knoflook, koenjit, kokosrasp, laoswortel, riblappen, salam, sambal oelek, santen, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goerih djawa (Pirrige rijst uit Java)

Ingrediënten:
olie, rijst, salamblad, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam kelia (Geroosterde kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
asemwater, djahé, djinten, kemiries, kentjoer, ketoembar, kip, laos, lomboks, peper, santen, sereh, suiker, trassiwater, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab ketimoen dan tomat (komkommersalade met tomaat)

Ingrediënten:
citroensap, knoflookpoeder, komkommer, olie, rode ui, sambal badjak, sambal trassi, tomaat en witte basterdsuiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam goreng taugé (Gekruide kip met taugé)

Ingrediënten:
bosui, djahé, ketjap manis, kipfilet, knoflook, olie, sambal oelek en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging manis (Gekruid zoet varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap, ketoembar, knoflook, margarine, olie, sambal oelek, ui, varkensvlees en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor belado (Eieren in pittige tomatensaus)

Ingrediënten:
ei, javaanse suiker, knoflook, koenjit, lente-ui, sambal oelek, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch