Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pangsit met garnalen en gehakt

Ingrediënten:
bosui, eiwit, fillobladerdeeg, frituurolie, garnalen, ketjap manis, knoflook, rundergehakt, sambalsaus hot en verse selderij

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kipgehaktballetjes met knoflook

Ingrediënten:
ajam pangangsaus, bloem, bosui, boter, ei, gemberpoeder, havermout, kipgehakt, knoflook, koriander, paneermeel, peper, pindasaus, pittige ketjapsaus, sambal oelek en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Nasi goreng

Ingrediënten:
croutons, garnalen, knoflook, lichte sojasaus, omelet, peterselie, rijst, rode chilipeper, rode ui, rundvlees, slabladeren, spiegelei, sultanarozijnen, ui, varkensvlees en voorjaarsui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische kokosrijst

Ingrediënten:
citroengras, gemalen koriander, kaneelpijpje, kokosmelk, laurierblad, pandanrijst, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische ananasrijst

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, ham, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, ongezouten pindas, pandanrijst, rode spaanse peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Creative chef:

Indonesische rijsttafel

Ingrediënten:
gember, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, kurkuma, kwartelei, peper, rijst, rode paprika, runderfond, runderwang, serehpoeder, suiker, tomatenpuree, ui, witte kool, wittewijnazijn, zoete ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Nasi goreng

Ingrediënten:
basmatirijst, donkere sojasaus, ei, garnalen, kip, knoflook, rundvlees, spaanse peper, trassi, ui, varkensfilet, versgemalen zwarte peper, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Tahu telor - luchtige tahu-frittata met kecapnotensaus en peultjessla

Ingrediënten:
bladselderij, ei, gebakken sjalotjes, gembersiroop, kecapnotensaus, knoflook, kokosrasp, komijnpoeder, korianderpoeder, laksablad, limoen, melk, palmsuiker, peultjes, radijsspruiten, tahu, taugé, terasipoeder, vissaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Terong belado - pittige aubergine met zwarte knoflook, sesam en koriander

Ingrediënten:
aubergines, indosaus, koriander, sesamolie, sesamzaadjes, zonnebloemolie, zout en zwarte knoflook

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Gado gado - maar dan anders - met krokante sesamtahu en spicy sesamsaus

Ingrediënten:
ei, emping, korianderzaad, limoen, minikomkommer, paneermeel, panko, rodekool, sesamsaus, sperziebonen, spitskool, tahu, taugé, wit sesamzaad, witte kool, zoete aardappels, zonnebloemolie, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng I (gebakken rijst)

Ingrediënten:
eieren, gerookt mager spek, ham, ketjap, knoflook, prei, rijst, trassi, ui, varkensvlees en ve-tsin

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar sajoeran koening (Zoetzuur van gemengde groenten)

Ingrediënten:
azijn, djahé, groene kool, groene lomboks, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, laos, lombok rawit, mosterd, rode lomboks, rode ui, salam, sereh, sperziebonen, suiker, taugé, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng II(gebakken rijst)

Ingrediënten:
eieren, ketoembar, knoflook, olie, prei, rijst, sambal oelek, ui en vleesresten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar reboeng I (Zuur van bamboescheuten)

Ingrediënten:
azijn, bamboescheuten, djahé, knoflook, koenjit, lombok, olie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kol koening (Koolrolletjes gevuld met gekruid gehakt)

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, djinten, knoflook, koolbladeren, peper, rundergehakt, selderij, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tempé goreng tjampoer (Gebakken tempé met ikan teri)

Ingrediënten:
djahé, ikan teri, knoflook, laos, rode lomboks, salam, tempé, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang djagoeng (Gekookte mais in pittige saus)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketjap manis, lomboks, maïs, trassi, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop tomat tjina (Chinese tomatensoep)

Ingrediënten:
bloem, bouillon, djahé, ham, knoflookpoeder, melk, room, sherry, suiker, tomatenpuree, ve-tsin, vlees, wijnazijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang koening (Gekruide kip)

Ingrediënten:
asem, boter, djeroek poeroet, kip, knoflook, koenjit, laos, lomboks, olie, serehpoeder, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan santen (Gekookte vis in kokosmelk)

Ingrediënten:
laos, laurierblad, lomboks, santen, sereh, trassi, ui en vis

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Daging setan (Duivelse runderlapjes)

Ingrediënten:
ketjap manis, knoflook, mosterdpoeder, olie, peper, runderlappen, sambal oelek, ui, water, witte suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / azijn
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer menir (Gekruide spinazie met maïs en garnalen)

Ingrediënten:
garnalen, goudbouillonblokje, knoflook, laos, maïs, olie, spinazie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop ajam tjina (Chinese kippensoep)

Ingrediënten:
aardappelmeel, ketjap asin, kip, kippenbouillon, miehoen, prei, selderij, ui en ve-tsin

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab selada dan djagoeng (Salade van kropsla en mais)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, kropsla, maïs, radijs, rode ui en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade