Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer asem bruine bonen (Gekruide bruine bonen met soepvlees)

Ingrediënten:
asemwater, bouillon, bruine bonen uit pot, javaanse suiker, knoflook, laos, salam, sambal oelek, soepvlees, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Stoof (Maaltijdsoep)

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, champignons, goudbouillonblokje, kool, lomboks, macaroni, maggiblokjes, prei, runderpoulet, schenkel, ui en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop kambing (Geitensoep)

Ingrediënten:
aardappel, djeroek poeroet, geitenvlees met bot, gemberwortel, kentjoer, peperkorrels, selderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer kim-loh (Gekruide groenten met rundvlees)

Ingrediënten:
boter, chinese champignons, ketjap manis, knoflook, laos, peper, peultjes, prei, runderpoulet, salam, sedep malem, suiker, taugé, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer lobak (Gekruide groenten met kip)

Ingrediënten:
boter, djahé, foelie, ketjap, kippoelet, kruidnagels, peper, peultjes, prei, rettich, selderij, spitskool, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam pedis (kip in pikant gekruide saus)

Ingrediënten:
asem, ketjap manis, kip, knoflook, margarine, olie, sambal oelek, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Basoh (Gekruid gehakt in koolbladeren)

Ingrediënten:
duindoornsiroop, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, koolbladeren, laos, peper, ui, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Goelai kambing (Gerkuid geitenvlees)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, geitenvlees, kaneel, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, santen, sereh, suiker, trassi, ui, vleesbouillontablet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Krengsengan (Gekruid rundvlees)

Ingrediënten:
doorregen runderlappen, javaanse suiker, ketjap manis, knoflook, lombok rawit, olie, petis oedang, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Belantjang daging (Gekruid rundvlees uit Timor)

Ingrediënten:
javaanse suiker, ketjap manis, knoflook, olie, peper, sambal oelek, trassi, ui, vet rundvlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Panggang kambing (Geroosterde lamskoteletjes)

Ingrediënten:
asem, chilipoeder, citroensap, djahé, javaanse suiker, ketjap manis, ketoembar, knoflook, lamskotelet, olie, pindakaas en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sapi atjar (Gekruid zoetzuur rundvlees met groenten)

Ingrediënten:
azijn, bloemkoolroosjes, bouillon, bruine suiker, groene paprika, ketjap manis, knoflook, komkommer, maïzena, mosterd, peper, rundvlees, taugé, tomatenpuree en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saspi tamboer malang (Gekruide hachee uit Malang)

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ketjap manis, knoflook, kruidnagel, peper, rode paprika, rundvlees, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sapi daging boemboe Bali I (Gekruid rundvlees uit Bali)

Ingrediënten:
djahé, kemirienoten, ketjap manis, knoflook, laos, olie, rundvlees, sambal oelek, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Semoer Ajam IV (Smoor van kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
boter, ketjap manis, kip, knoflook, nootmuskaat, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté boemboe koening (Saté van vlees en runderlever)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, runderlever, santen, trassi, vlees, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté oedang (Saté van grote garnalen)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap, knoflook, pangangsaus, peper, sambal, scampi, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rendang telor (Gekruide eieren)

Ingrediënten:
djahé, ei, javaanse suiker, knoflook, koenjit, laos, salam, sambal oelek, santen, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer lodeh I (Gekruide gemengde groenten)

Ingrediënten:
boontjes, chinese kool, kemiries, knoflook, maïs, sambal oelek, trassi, ui, water, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer godok (Gekruide groenten met garnalen)

Ingrediënten:
garnalen, kemirienoten, ketoembar, knoflook, laos, lomboks, santen, snijbonen, sperziebonen, trassi, tuinbonen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pepesan ikan I (Vis in een pakje)

Ingrediënten:
knoflook, makreel, peterselie, prei, sambal oelek, tomatenpuree, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kaber kebertu (Gevulde omelet met gekruid rundergehakt)

Ingrediënten:
djahé, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjitwortel, olie, rundergehakt, salam, sambal oelek, santen, sereh en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goreng Singapore (gebakken rijst uit Singapore)

Ingrediënten:
eieren, garnalen, ketjap, knoflook, komkommer, prei, rijst, sambal oelek, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer toemis andijvie (Gekruide andijvie met vlees en garnalen)

Ingrediënten:
andijvie, chinese ketjap, chinese kool, garnalen, knoflook, olie, ui, varkensvlees en ve-tsin

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon