Indonesisch

Zoek naar Indonesisch in jouw eigen kookboeken

Indonesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe Ketoprak Bandung (Gebakken tahoe met taugé en komkommer)

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, sambal oelek, selderij, tahoe en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe ketjap (Gebakken tahoe met ketjap)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook en tahoe

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia Jakarta (Loempia uit Jakarta)

Ingrediënten:
frituurvet, garnalen, knoflook, loempiavellen, olie, peper, prei, sambal badjak, selderij, sesamolie, sjalot, taugé, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor besengek (Eieren in gekruide saus)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, ei, ketoembar, knoflook, koenjit, rode lombok, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng paprika (gekruide paprika)

Ingrediënten:
javaanse suiker, knoflook, laos, olie, paprika, salam, sambal oelek, santen, sereh, trassi en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Telor petis (Gekruide eieren in petissaus)

Ingrediënten:
citroensap, ei, javaanse suiker, knoflook, laos, olie, petis oedang, salam, sambal, santen, sereh, trassi, ui en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang serani (Gekruide kip of vlees)

Ingrediënten:
asem, djeroek poeroet, kip, knoflook, koenjit, laos, olie, salam, sambal, sereh, ui, vlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sajoer kol tina (Gekruide Chinese kool)

Ingrediënten:
bouillontablet, chinese kool, citroensap, knoflook, laos, olie, sambal oelek, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Piendang ketjap makreel (Gekruide makreel)

Ingrediënten:
asem, djeroek poeroet, groene lomboks, ketjap, knoflook, koenjit, laos, makreel, rode ui, salam, sereh, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Bijgerecht uit Vol Smaak:

Nasi goreng

Ingrediënten:
achterham, arachideolie, basmatirijst, gemalen komijn, gember, ketjap manis, kippenbouillonblokje, knoflook en prei

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng babi I (gekruid varkensvlees)

Ingrediënten:
djahé, ketjap manis, knoflook, nootmuskaat, peper, sambal oelek, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kerang (gekruide mosselen)

Ingrediënten:
knoflook, laos, mosselen, nootmuskaat, peper, prei, sambal oelek, selderij, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia 1A

Ingrediënten:
ei, frituurvet, ketoembar, knoflook, loempiavellen, melk, prei, rundergehakt, selderij, taugé, trassi, ui, varkenslappen en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal (8 porties)

Ingrediënten:
kemirienoten, knoflook, laos, olie, rode lombok, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal selderij

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, lomboks, selderij en trassi

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal manis

Ingrediënten:
asem, javaanse suiker, lomboks en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal tomaat

Ingrediënten:
lomboks, tomatenpuree en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sop bawang (Uiensoep)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, ei, knoflook, magere speklapjes, maggi, nootmuskaat, peper, selderij, ui, ve-tsin en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng witte bonen (gekruide witte bonen)

Ingrediënten:
javaanse suiker, knoflook, laos, olie, salam, sambal oelek, santen, sereh, trassi, witte bonen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groente / kruiden
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ketjapsaus minute I

Ingrediënten:
bouillon, djahé, ketjap manis, tomatenketchup en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal asem (sambal met tamarinde)

Ingrediënten:
asem, bruine basterdsuiker, sambal oelek, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / condiment
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar reboeng II (Zoetzuur van bamboescheuten)

Ingrediënten:
azijn, bamboespruiten uit blik, djahé, knoflook, koenjit, laos, lomboks, olie, suiker en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Toemis tahoe taugé dan oedang (Gebakken tahoe met taugé en garnalen)

Ingrediënten:
asem, boter, garnalen, groene lomboks, laos, knoflook, olie, prei, rode lomboks, salam, selderij, sjalot, suiker, tahoe, taugé, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Opor tahoe telor daging (Tahoe met vlees en ei)

Ingrediënten:
djinten, ei, kemiries, knoflook, nootmuskaat, peper, salam, santen, soja, tahoe, trassi, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe goreng dan telor (Tahoe met ei en saus)

Ingrediënten:
citroensap, ei, ketjap manis, olie, petis oedang, rode lombok, suiker, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Perkedel oedang biasa (Gefrituurde balletjes garnalengehakt)

Ingrediënten:
bieslook, bloem, citroensap, ei, eiwit, garnalen, javaanse suiker, knoflook, olie, paneermeel, peper, selderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / schaal- en schelpdieren