Deens

Zoek naar Deens in jouw eigen kookboeken

Deens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

SMØRREBRØD

Ingrediënten:
bieslook, biet, boter, danish blue, dille, haringen, limoensap, mierikswortel, peer, bacon, rode ui, roggebrood en rosbief

Keuken:
Deens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

In hooi gegrilde langoustine

Ingrediënten:
aalbessen, acaciahoning, citroen, hooi, komkommer, langoustines, munt, olijfolie, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde spitskool

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, ciderazijn, lente-ui, olijfolie, peper, spitskool en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van aardbeien en kamille

Ingrediënten:
bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, ijzerhardkruid, invertsuiker, kamille, majoraan, oregano, polka-aardbeien, raapzaadolie, room, schapenzuring, suiker, venkeltak, vliertak, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / eieren, kaas en zuivel / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gerookte paling en slakken remoulade

Ingrediënten:
dille, druivenpitolie, ei, eidooier, hooi, jeneverbes, kappertjeswater, knoflook, paling, peterselie, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortel, wulken en wulkenhuisje

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Aardappelchips met kippenlevers

Ingrediënten:
aardappel, appelbalsamico, boter, citroentijm, crème fraîche, druivenpitolie, ijzerhardkruid, kippenlever, trompettes de la mort en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Koude oesters en gezouten groene kruisbessen

Ingrediënten:
appelbalsamico, dulsebouillon, dulseolie, karnemelk, karnemelkwei, kraailookbloem, kruisbessen, oester en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gegrilleerde witlof met honing en slakken

Ingrediënten:
aalbessenwijn, appelbalsamico, boter, bruine boter, daslookkappertjes, druivenpitolie, honing, knoflook, lievevrouwebedstro, sjalot, slakken, stengelui, tijm, water, witlof, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Mutsu-appels en rendiertong

Ingrediënten:
00-bloem, appel, appelsap, appelschil, boter, bruine boter, citroentijm, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenbouillon, kippenglacé, korianderzaad, laurierblad, lavasstelen, moutmeel, mutsu-appel, peterseliestelen, rendierbot, rendiertong, rode wijn, rozenbottelblaadjes, sjalot, zoutwatervisfilet en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Elandfilet met rood fruit

Ingrediënten:
00-bloem, aalbes, appelbalsamico, bessen, biet, boter, bramen, citroensap, citroentijm, druivenpitolie, elandfilet, engelwortelzaad, framboos, hooias, jeneverbessenolie, kippenglacé, korianderzaad, lavaszaad, lievevrouwebedstro, peterseliestelen, roggemeel, tijmolie, wittewijnazijn en zoutwatervisfilet

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Kruidenboeket met zwarte mieren

Ingrediënten:
boerenkool, crème fraîche, druivenpitolie, gele dovenetels, minibindsla, oost-indische kers blad, vogelmuurstelen, waterkersstelen, zeekraalpoeder en zwarte mieren

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Pap van graan met gerookte paling

Ingrediënten:
appelbalsamico, boekweitvlokken, bruin mosterdzaad, druivenpitolie, ei, emmermeel, gerst, haver, kamutmeel, knoflook, lavas, melk, mosterd, paling, peterselie, raapzaadolie, spelt, tuinkers, water, waterkers, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van glosterappels en walnoten

Ingrediënten:
citroentijm, gloster-appel, korianderblaadjes, suikerstroop, walnoten, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / granita
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Perenboom

Ingrediënten:
bladgelatine, citroentijm, citroenzuur, clara frijs-peer, druivenpitolie, eidooier, fondant, heidebloemen, ijzerhardkruid, jeneverbes, peer, perenaquavit, room, sparrennaalden, sparrenolie, sparrentak, suiker, tijmolie, velletjes van onrijpe jeneverbes, venkelgroen, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Hooiolie

Ingrediënten:
druivenpitolie en hooi

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Basisrecept uit Noma: a work in progress:

Groenejeneverbessenolie

Ingrediënten:
onrijpe groenejeneverbessen en raapzaadolie

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
condiment / conserven
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gegrilleerde snoek met spitskool

Ingrediënten:
aalbessenwijn, bot, boter, dille, dilleolie, druivenpitolie, honing, ijzerhardkruid, minispinazie, rucolabloemen, snoekgraten, snoeksteaks, spitskoolbaderen, tijm, water, witte wijn, zevenblad en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente / vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bieten met mout en zuring

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, bier, biet, citroensap, dilleolie, donker moutmeel, druivenpitolie, groene appelsap, groente, lievevrouwebedstro, raapzaadolie, sjalot, water, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van aardperen

Ingrediënten:
aardperen, appelbalsamico, appelsap, bloem, boter, bruine boter, bruine suiker, citroensap, dextrose, donker moutmeel, druivenpitolie, gellan, guargom, invertsuiker, majoraan, melk, melkpoeder, mout, room, suiker, tijm, topas-appel, witte wijn en zout spek

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ijs
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ossenstaart met bosbessen

Ingrediënten:
appel, appelbalsamico, bosbessen, bruine boter, citroentijm, croutons, donker bier, druivenpitolie, engelwortelzaad, laurierblad, ossenstaart, rode wijn, schildbladzuring, sleepruim, tuinkers, ui, vlierkappertjes, water, waterkers, wortel, zout en zuringstelen

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Doyenné-peren en witlof met runderwang

Ingrediënten:
appelbalsamico, bessenwijn, boter, bruine boter, citroensap, daslookkappertjes, doyenne du comice peer, honing, hooi, ijzerhardkruid, kippenglacé, minispinazie, mosterdkers, perensap, peterselie, runderwang, sjalot, spinazie, tijm, witlof en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Fudge uit botten

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, druivenpitolie, glucose, merg, mergpijp, room, suiker en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gestoomde molsla met geglaceerde haas

Ingrediënten:
appelbalsamico, bindslastelen, bot, boter, citroentijm, citruskruim, druivenpitolie, hazenbotten, hazenpoten, hazenzadel, ijzerhardkruid, jeneverbes, jeneverbessenolie, kippenglacé, korianderzaad, laurierblad, lievevrouwebedstro, melganzenvoet, molsla, nieuw-zeelandse spinazie, paardenbloemstelen, pruim, sjalot, walnoten, water, waterkersstelen, witte wijn, zevenbladblaadjes, zout en zwarte thee

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / wild
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zwoerd en zwarte bessen

Ingrediënten:
bruine boter, brun farin, dennennaalden, druivenpitolie, eekhoorntjesbroodolie, zout en zwoerd

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / fruit / beslag/deeg