Deens

Zoek naar Deens in jouw eigen kookboeken

Deens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

SMØRREBRØD

Ingrediënten:
bieslook, biet, boter, danish blue, dille, haringen, limoensap, mierikswortel, peer, plakjes bacon, rode ui, roggebrood en rosbief

Keuken:
Deens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gekookte prei met gerijpt zeewier

Ingrediënten:
appelbalsamico, crème fraîche, dulsebouillon, gelatineblaadjes, kelp, melk, mierikswortel, preiwit, raapzaadolie, room, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Aan tafel gebakken eieren

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, citroentijm, daslookblad, daslookbloemen, druivenpitolie, eendenei, fingerling-aardappelen, hooi, kippenglacé, look-zonder-look, raapzaadolie, spinazieblad, vogelmuur, water, zevenblad, zout en zwarte peper

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gebakken mosselen in de schelp

Ingrediënten:
00-bloem, bakzout, bleekselderij, druivenpitolie, eidooier, inktvisseninkt, lavas, mosselen, mosselschelpen, peterselie, waterijs en wijnazijn

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van wortel en duindoorn

Ingrediënten:
appelbalsamico, citroensap, citroentijm, citroenverbena, duindoornsap, eiwitpoeder, gelatineblaadjes, room, schapenyoghurt, suiker, ultra-sperse hv, water, wortel, wortelloof, wortelsap, yoghurtwei, zoethout, zout en zuivel

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Schubben en vislever uit de afvalbak

Ingrediënten:
bakzout, boter, citroentijm, dulsebouillon, geklaarde boter, jeneverbes, jeneverbessenhout, kabeljauwlever, korianderzaad, laurierblad, raapzaadolie, schubben van mul en zeewater

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Wortels, waterkers en speck

Ingrediënten:
appelbalsamico, bakzout, berkentakken, druivenpitolie, duindoornsap, gerookt spek, miniwaterkers, mosterd, tuinkers, wortelen en zeewater

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Een hartig hapje duindoorns met rozen

Ingrediënten:
appelbalsamico, duindoornsap, pectine, poedersuiker, rozenbottelblaadjes, wortelsap en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Bieten met een dropsmaak

Ingrediënten:
anijszaad, appelbalsamico, berkentakken, bietensap, druivenpitolie, gedroogd lievevrouwebedstro, rode biet en steranijs

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Daslookbouillon

Ingrediënten:
appelbalsamico, ciderazijn, citroensap, daslookblad, eekhoorntjesbrood, erwten, gedoogde duizendbladblaadjes, gedroogde duizendbladbloemen, gedroogde zwarte bes, gedroogde zwartebessenblaadjes, groen hooi, honing, molsla, morielje, peterselie, rozenbottelazijn, water, witte wijn, zonneroosjespollen en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vinaigrette / bouillon / paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Granita van bieten met zoete wei

Ingrediënten:
bietensap, bruine kaas, dragonblad, eidooier, gevriesdroogde zwarte bes, iota, lievevrouwebedstro, melk, rode biet, room, steranijs, suiker, zoethout en zwartebessenpuree

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gegrilleerde witlof met honing en slakken

Ingrediënten:
aalbessenwijn, appelbalsamico, boter, bruine boter, daslookkappertjes, druivenpitolie, honing, knoflook, lievevrouwebedstro, sjalot, slakken, stengelui, tijm, water, witlof, witte wijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van aardbeien en kamille

Ingrediënten:
bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, ijzerhardkruid, invertsuiker, kamille, majoraan, oregano, polka-aardbeien, raapzaadolie, room, schapenzuring, suiker, venkeltak, vliertak, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / eieren, kaas en zuivel / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Prei koken uit de restjesbak

Ingrediënten:
daslookkappertjes, druivenpitolie, kraailookknolletjes, peterselie, prei, water, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Oud brood in bouillon

Ingrediënten:
bosbes, boter, citroentijm, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, haverwortel, jeneverbessenhout, kipfilet, lievevrouwebedstropoeder, molsla, spinazie, vossenbessen, water, witte wijn, witte wijnazijn, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Dranken / drinken uit Noma: a work in progress:

Reinigende drank

Ingrediënten:
bessensap, citroentijm, jeneverbes, levensboomappel, montereycipres, suiker en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
niet-alcoholische drank / koffie en thee
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Zwarte bessen uit de oven

Ingrediënten:
acaciahoning, eidooier, speltvlokken, suiker, verbena, volle melk, volvette room, zout en zwarte bessen

Keuken:
Deens
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Varkensgebraad met korst - flaeskesteg med svaer

Ingrediënten:
grof zout, hamlappen en zwarte peper

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

In hooi gegrilde langoustine

Ingrediënten:
aalbessen, acaciahoning, citroen, hooi, komkommer, langoustines, munt, olijfolie, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde spitskool

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, ciderazijn, lente-ui, olijfolie, peper, spitskool en zeezout

Keuken:
Deens