Deens

Zoek naar Deens in jouw eigen kookboeken

Deens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Smørrebrød

Ingrediënten:
bieslook, biet, boter, danish blue, dille, haringen, limoensap, mierikswortel, peer, plakjes bacon, rode ui, roggebrood en rosbief

Keuken:
Deens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paling in kerriesaus - Al i karrysovs

Ingrediënten:
appel, kerriepoeder, paling, paprikapoeder, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Ontbijt / diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Meloen en kiwi met umersaus

Ingrediënten:
acaciahoning, kiwi, ogenmeloen en umer

Keuken:
Deens
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Tijm-saliezout

Ingrediënten:
grof zout, salie en tijm

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde inktvis

Ingrediënten:
grof zout, honing, inktvis, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaat, ui, vlierbloesem, vlierbloesemazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Broccolisoep

Ingrediënten:
broccoli, citroenmelisse, citroenverbena, dragon, kervel, knoflook, munt, olijfolie, peper, pijlinktvis, rode chilipeper, sjalot, water en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Kruidenpesto

Ingrediënten:
basilicum, belegen boerenkaas, bladpeterselie, citroen, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gedroogde kruiden

Ingrediënten:
kruiden

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Groene gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, munt, venkelzaad en zonnebloemzaad

Keuken:
Deens
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

In zeewater gestoomde oesters met conditementen

Ingrediënten:
appelbalsamico, melk, mierikswortel, oester, peterselieblad, room, schelpen, tapiocaparels, vlierkappertjes, waterkersstelen, zeekoolbloemen, zeewier, zoutmelde en zuringstelen

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Ingelegde groente

Ingrediënten:
appelbalsamico, bier, bruine boter, dragon, druivenpitolie, engelwortelzaad, gele biet, honing, koolrabi, laurierblad, merg, peterselieblad, peterseliestelen, peterseliewortel, rodebietensap, rode klaverzuring, roomse kervel, rozenbottelazijn, selderij, selderijknol, sjalot, sparrenazijn, tijm, ui, varkensrib, vlierazijn, water, wittewijnazijn, wortel, zeesla en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Dranken / drinken uit Noma: a work in progress:

Reinigende drank

Ingrediënten:
bessensap, citroentijm, jeneverbes, levensboomappel, montereycipres, suiker en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
niet-alcoholische drank / koffie en thee
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Noma: a work in progress:

Oud brood in bouillon

Ingrediënten:
bosbes, boter, citroentijm, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, haverwortel, jeneverbessenhout, kipfilet, lievevrouwebedstropoeder, molsla, spinazie, vossenbessen, water, witte wijn, witte wijnazijn, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Varkensgebraad met korst - flaeskesteg med svaer

Ingrediënten:
grof zout, hamlappen en zwarte peper

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Zwarte bessen uit de oven

Ingrediënten:
acaciahoning, eidooier, speltvlokken, suiker, verbena, volle melk, volvette room, zout en zwarte bessen

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

In hooi gegrilde langoustine

Ingrediënten:
aalbessen, acaciahoning, citroen, hooi, komkommer, langoustines, munt, olijfolie, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geroosterde spitskool

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, ciderazijn, lente-ui, olijfolie, peper, spitskool en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Deens buffet

Ingrediënten:
cayennepeper, deense kaviaar, dille, ei, garnalen, gerookte paling, gerookte zalm, ham, haringsla, italiaanse sla, kreeftsalade, leverpastei, mayonaise, pekeltong, room, sla, suiker, vleessalade, waldorfsalade en zout

Keuken:
Deens
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Weens brooddeeg, plunderdeeg of Deens bladerdeeg voor Kopenhagenaars

Ingrediënten:
boter en gistdeeg

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Opgerolde paling - Rulleael

Ingrediënten:
azijn, laurierblad, paling, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Deens
Soort:
vis
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gegrilde longhaas

Ingrediënten:
dragon, kappertjes, knoflook, longhaas, merg, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, sherryazijn, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Geflambeerde aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, acaciahoning, citroenen, limoen, peperkorrels, rietsuiker, vanillestokje, verbenablaadjes, water, whisky en wilderozenblaadjes

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Sorbet van venkel en peer

Ingrediënten:
glucosestroop, grappa, peer, perenazijn, suiker, venkel, venkelzaad en water

Keuken:
Deens
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Venkelcompote

Ingrediënten:
ciderazijn, grof zeezout, halfvolle melk, peper, polenta, rietsuiker, steranijs, tarwebloem, venkel en venkelzaad

Keuken:
Deens