Libanees

Zoek naar Libanees in jouw eigen kookboeken

Libanees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Libanese broodsalade

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, pitabrood, rode paprtika, tomaat en vinaigrette

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Aardappeltjes met een tomatenkorstje

Ingrediënten:
zout, gedroogde tijm, gehakt, groentebouillon, grote ui, kaneel, muntblaadjes, olijfolie, tenen knoflook, tomaten, vastkokende aardappels, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / bijgerecht uit Comptoir Libanais:

RIJST met vermicelli

Ingrediënten:
basmatirijst, g boter, groentebouillon, laurierblaadjes, rijst en vermicelli

Keuken:
Libanees
Soort:
rijst / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Courgette beignets

Ingrediënten:
bakpoeder, courgettes, eieren, feta, munt, olijfolie, uien, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Geitenkaas met munt in een jasje van sesam en zwarte komijn

Ingrediënten:
eieren, g bloem, gedroogd broodkruim, gedroogde tijm, geitenkaasjes, geroosterde walnoten, komkommer, munt, pistachenoten, sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gekruide gebakken aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappels, citroen, gemalen komijn, korianderblaadjes, paprikapoeder, specerijen, tenen knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Basisrecept uit Dit is geen kookboek:

Libanese humus

Ingrediënten:
citroen, kikkererwten, komijn, munt en tahin

Keuken:
Libanees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Sambusak Gevuld Met Kaas En Munt Sambusak Bil Jabneh

Ingrediënten:
bloem, chilipasta, deeg, ei, feta, gedroogde munt, gehakt, halloumi, munt, olie, olie om te bakken, tijm en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Libanees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Uitgebreid Libanees Ontbijt

Ingrediënten:
bladpeterselie, flinke snuf zeezout, grote eieren, halloumi, kerstomaatjes, labneh, olijfolie, pitabroodjes en zwarte olijven

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Yoghurtsaus met chili EN gedroogde munt

Ingrediënten:
chilivlokken, ciderazijn, citroensap, gedroogde munt, olijfolie, volle yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Taboulé - Libanese peterseliesalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroensap, lente-uitjes, munt, olijfolie, romanasla en tomaten

Keuken:
Libanees
Soort:
salade
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Gebraden kip met sumak, uien en pijnpitten

Ingrediënten:
bosui, kip, olijfolie, peper, pijnpitten, sumak, uienloof, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken aardappelen met koriander

Ingrediënten:
bosuitjes, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, peper, vastkokende aardappels, verse koriander en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Drinken uit Comptoir Libanais:

Libanese Koffie

Ingrediënten:
gemalen kardemom en koffie

Keuken:
Libanees
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Ge Grilde Aubergines Met Olijfolie, Knolook En Munt

Ingrediënten:
grote aubergines, knoflook, olijfolie, verse muntblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
aardappels, bosje bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, risottorijst, tomaat, tomaten, ui, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Libanese voorjaarsgroentesoep

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, doperwt, groene asperge, jonge tuinbonen, kippenbouillon, lente-ui, pitabroodje, verse koriander, verse munt, verse peterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Muhammara met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / snack of tussendoortje uit Arabia:

Man´ouche met za´atar

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Muhammara, Libanese peper-walnootpasta

Ingrediënten:
citroensap, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, granaatappelsiroop, knoflook, komijnzaad, walnoten, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde pijlinktvis met amandelen en bulgur

Ingrediënten:
amandel, bloem, citroen, ei, fijne bulgur, peper, pijlinktvis, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gepocheerde kip met freekeh en specerijen

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, kaneelstokje, kippenbouillon, olijfolie, pimentbessen, scharrelkip, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte