Libanees

Zoek naar Libanees in jouw eigen kookboeken

Libanees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Lamsnek Met Komijn En Baby Okra

Ingrediënten:
bot, gehakt, gemalen komijn, koriander, lamsbouillon, lamsnek, okra, olijfolie, tenen knoflook, tomaten, ui, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Ontbijt / basisrecept uit Comptoir Libanais:

Comptoir Libanais za’atar MIX

Ingrediënten:
flinke snuf zeezout, gedroogde oregano, gedroogde tijm, marjolein en sesamzaad

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Kleine platte broodjes met lamsgehakt

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilivlokken, deeg, granaatappelmelasse, kaneel, kleine ui, lamsgehakt, piment, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Platbrood met za’atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, deeg, muntblaadjes, olijfolie, tomaten, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Linzensoep

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, kippenbouillon, olijfolie, pitabroodjes, rode linzen, teen knoflook, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / basisrecept uit Comptoir Libanais:

PITAbrood

Ingrediënten:
harde witte bloem, olijfolie, tafelsuiker, warm water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Tabouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenen, lauw water, lente-uitjes, olijfolie, tomaten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

KnoflookSAUS

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, tenen knoflook en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Tony Kitous en Dan Lepard - Comptoir Libanais

Basisrecept uit Comptoir Libanais:

tahinpasta

Ingrediënten:
olijfolie, sesamzaadjes en zonnebloemolie

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Libanese voorjaarsgroentesoep

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, doperwt, groene asperge, jonge tuinbonen, kippenbouillon, lente-ui, pitabroodje, verse koriander, verse munt, verse peterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gefrituurde pijlinktvis met amandelen en bulgur

Ingrediënten:
amandel, bloem, citroen, ei, fijne bulgur, peper, pijlinktvis, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Vol Smaak

Recept uit Vol Smaak:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroen, extra vierge olijfolie, granaatappelpitjes, knoflook, munt en tahini

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Libanese broodsalade

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, pitabrood, rode paprtika, tomaat en vinaigrette

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Muhammara met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / snack of tussendoortje uit Arabia:

Man´ouche met za´atar

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, suiker, za'atar, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Muhammara, Libanese peper-walnootpasta

Ingrediënten:
citroensap, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, granaatappelsiroop, knoflook, komijnzaad, walnoten, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Libanese moussaka

Ingrediënten:
baby-aubergines, granaatappelsiroop, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, piment, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Sperziebonen met kaneel en yoghurt

Ingrediënten:
jonge sperziebonen, kaneelpoeder, knoflook, melk, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Kabeljauw uit de oven met tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, kabeljauwfilet, knoflook, olijfolie, tahinpasta, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / nagerecht uit Moro:

Yoghurtcake met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, fijne suiker, pistachenoten, scharrelei, sinaasappelrasp, tarwebloem, vanillestokje en yoghurt

Keuken:
Libanees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Libanese gehaktballen

Ingrediënten:
boter, bulgur, kalfsgehakt, kaneel, lamsgehakt, pijnboompitten, piment, rode ui, rundergehakt en zout

Keuken:
Libanees
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Gebraden kip met sumak, uien en pijnpitten

Ingrediënten:
bosui, kip, olijfolie, peper, pijnpitten, sumak, uienloof, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte