Georgisch

Georgisch

Zoek naar Georgisch in jouw eigen kookboeken

Georgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Ispanakhi salati - Salade van spinazie met walnoten en granaatappelpitjes

Ingrediënten:
cayennepeper, extra vergine olijfolie, granaatappelpitjes, knoflook, koriander, lente-ui, spinazie, walnoten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vegan / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lobio tkemali - Nierboontjes met zure-pruimensaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, knoflook, koriander, munt, nierbonen, pruimen, rode ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Kaasbrood uit Georgië

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eidooier, gist, jonge goudse kaas, kwark, melk, nootmuskaat, peterselie, schapenkaas, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegetarisch / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Aliyah met gomi - Gestoofde kip met tomaten en koriander en maïsmeelpap

Ingrediënten:
basilicum, kip, kipfilet, knoflook, koriander, laurier, maïsmeel, peper, plantaardige olie, tamarindepasta, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kachapuri - Georgische kaaspasteitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, eidooier, feta, geitenkaas, gruyère, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vegetarisch / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kachapuri 2 - Georgische kaaspasteitjes 2

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cottagecheese, ei, eidooier, feta, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vegetarisch / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sateni - Georgische vis met walnotensaus

Ingrediënten:
baars, bladpeterselie, gember, granaatappelpitten, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, schelvis, tamarindepasta, walnotensaus, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootballetjes voor kippensoep

Ingrediënten:
ei, walnootmeel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Bulemas dulses de balabak - Filodeegspiraaltjes met een zoete pompoenvullling

Ingrediënten:
ei, eidooier, filodeeg, kaneel, olie, pompoen, suiker en water

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht