Orientaals

Zoek naar Orientaals in jouw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijde-tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gekruide tomatensaus

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gekruide tomatensaus, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesauteerde aubergine

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesauteerde aubergine, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met spinazie met verse kaas en yoghurt

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, spinazie met verse kaas en yoghurt, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met Dal

Ingrediënten:
channa dal, dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gemengde groente met olijfolie, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesmoorde prei

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesmoorde prei, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Pindasaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, melk, pindakaas, sambal oelek, suiker, ui, water, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oblok-oblok koening (Gestoofde tahoe en tempé met sperziebonen)

Ingrediënten:
asem, boter, bruine basterdsuiker, djeroek poeroet, djinten, groene lomboks, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, rode lomboks, salam, santen, sperziebonen, tahoe, tempé, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omeletten met kokos - telor dadar kelapa

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, geraspte gedroogde kokos, ghee, goela djawa, klapper, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet uit padang (met saus) - telor dadar Padang (gamboang) - met saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilisaus, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst in kokosmelk gekookt - nasi goerih

Ingrediënten:
citroengras, daoen salam, dunne kokosmelk, foelie, gemalen zwarte peper, kerrieblad, kruidnagel, langkorrelige rijst, sereh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groenten en vruchten met pindasaus - lotek

Ingrediënten:
ananas, bruine basmatirijst, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, haricots verts, limoensap, pindakaas, pompoen, sambal trassi, sperziebonen, spinazie, taugé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
fruit / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in zure saus met ananas - ikan coeka dan nanans

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroensap, daoen salam, gemberwortel, kabeljauwfilet, laos, limoensap, makreelfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sjalotten, voorjaarsui, zeevisfilet, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Salad

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaatjes, extra vierge olijfolie, gemberwortel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, limoen, rode paprika, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken linzensamosa's

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, linzen, neutrale olie, peper, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 2 - petjel 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bleekselderij, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, gefruite uitjes, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, knolselderij, laos, oelek, pindakaas, prei, pronkbonen, raapje, raapstelen, snijbonen, sperziebonen, spinazie, stoofsla, tahoe, taugé, trassi, ui, waterkers, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 1 - petjel 1

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bruine basterdsuiker, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, laos, oelek, olie, pindakaas, spinazie, spitskool, taugé, ui, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gestoomde sperziebonen met kokos - oerap 2

Ingrediënten:
citroenblad, daoen djeroek poeroet, gedroogde kokos, haricots verts, knoflook, laos, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stomen / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gestoomde kool met kokos - oerap 3

Ingrediënten:
citroenblad, daoen djeroek poeroet, gedroogde kokos, groene kool, klapper, knoflook, laos, sambal oelek, slablad, spitskool, taugé, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stomen / vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tahoe boemboe roedjak (Tahoe met roedjakkruiden)

Ingrediënten:
javaanse suiker, kemirienoten, knoflook, laos, salam, sambal oelek, santen, sereh, tahoe, tempé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met ananas 1 - udang nanas 1

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, garnalen, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, rode paprika, sambal oelek, verse bladselderij, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren