Orientaals

Zoek naar Orientaals in jouw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijden tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In pakora gefrituurde groente met ranchdressing met kerrie

Ingrediënten:
frituurolie, groente, pakora en ranchdressing met kerrie

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oerap IV (Gestoomde kool met kokos)

Ingrediënten:
djeroek poeroet, ijsbergsla, knoflook, kokosrasp, kool, laos, sambal oelek, taugé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Fantastische tikka curry met vis

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, citroen, gember, knoflook, koriander, kruidnagel, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, rode splitlinzen, tikka currypasta, tomaat en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete kokossoep met granen en tapioca

Ingrediënten:
fruit, israelische couscous, jasmijnthee, kiwi, kokosmelk, kokosrasp, lychees, mango, meloen, papaja, parelgerst, passievruchtengranita, rijst, suiker en tapioca

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
vegan / zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken linzensamosa's

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, linzen, neutrale olie, peper, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, garnaal, hindoestaanse kerrie masala, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia I

Ingrediënten:
korianderpoeder, loempiavellen, nootmuskaat, peper, varkenslappen en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bruinerijstdosas

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, olie en urad dal

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Omelet met verse kaas en spinazie

Ingrediënten:
boter, ei, garam masala, melk, olijfolie, paneer, room, spinazie, verse kaas, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pilavrijst die niet kan mislukken

Ingrediënten:
basmatirijst, foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, laurier, plantaardige olie, saffraandraadjes, zout en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pecanmuffins met saffraanroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, pecannoten, saffraan, slagroom, zout en zuiverginszout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Kindercurry

Ingrediënten:
boter, ei, kerriepoeder, knoflook, peper, pinda, rozijn, tomatenpuree, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Koeé lapis djawa (Gestoomde 2 kleurencake)

Ingrediënten:
rijstebloem, rode kleurstof, santen, tapiocameel, vanillesuiker, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Frikadel djagoeng (Gefrituurde balletjes van mais en garnalen)

Ingrediënten:
bloem, ei, garnalen, gedroogde garnalen, maïskolven, nootmuskaat, rode ui, santen, selderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loempia 1B

Ingrediënten:
frituurvet, garnalen, kip, knoflook, loempiavellen, melk, prei, selderij, taugé, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Boemboe Bali mild Indonesisch gerecht

Ingrediënten:
ketjap manis, kip, knoflook, laos, olie, sambal oelek, suiker, tamarinde, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak manis (Ongeschilde vruchten in zoete saus)

Ingrediënten:
ananas, appel, javaanse suiker, ketjap manis, komkommer, peren, rode bessen, sambal trassi, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ajam poetih (Kip in gekruide saus)

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, kip, laos, salam, santen, trassi, ui, water en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van dal met gemengde hele bonen en walnoot

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dal met gemengde hele bonen en walnoot, halfvolle room, melk en slagroom

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente