Orientaals

Zoek naar Orientaals in jouw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijden tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Amti - Pikante erwtenschotel

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, gedroogde gele spliterwten, geklaarde boter, ghee, groene chilipeper, kruidnagel, kurkuma, mosterdzaad, paprikapoeder, pijpkaneel, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Dhansak

Ingrediënten:
aubergine, duivenerwten, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene spaanse peper, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, lamsbout, linzen, magere yoghurt, pompoen, spinazie, spliterwten, tomaten, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Indiaas lam met spinazie

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kurkuma, lamsbout, magere yoghurt, mosterdzaad, spinazie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Masûr dâl - Rode linzen met kerrie

Ingrediënten:
geklaarde boter, ghee, masala-pasta, rode linzen, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwten in eigen vocht met tahin

Ingrediënten:
ciabatta, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, stokbrood, tahin en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

4 ideeën voor gesmoorde tofoe met groente in kerrie-kokosmelk

Ingrediënten:
aardappelen, bloemkool, broccoli, chinese kool, doperwt, koolrabi, paksoi, pastinaak, peultjes, spinazie, sugarsnaps en winterwortel

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van dal met gemengde hele bonen en walnoot

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dal met gemengde hele bonen en walnoot, halfvolle room, melk en slagroom

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Geroosterde-groentebiryani

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, garam masala, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprika, rijst voor biryani, rode ui, tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Decadente chocoladetruffels

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, boter, cacao, chilipeper, kokosrasp, hazelnoot, kaneel, mascarpone, pistache, pure chocolade, rozijnen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom, stemgember, tia maria en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / bonbons
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige latte-meringue

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, geraspte chocolade, groene kardemompoeder, kaneel, mascarpone, nootmuskaat, rietsuiker, slagroom en sterke koffie

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperig verkruimelde tempé

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, tempeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Geglaceerde krieltjes

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, nieuwe aardappel, plantaardige olie, rozemarijn en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kipdrumsticks

Ingrediënten:
citroenen, harissa-muntmarinade, kipdrumsticks, kipmarinade en rozemarijn-koriander-knoflookmarinade

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Marinade voor gerookte ribbetjes

Ingrediënten:
appelsap, engelse mosterd, golden syrup, knoflook, oregano, peper, tomatenpassata, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
marinade
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige bonenburgers

Ingrediënten:
bieslook, bonen uit blik, gerookt paprikapoeder, hamburgerbroodjes, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Aloo tikkis

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Zwarte mosterd-Chilipeperolie

Ingrediënten:
koolzaadolie, mosterdolie, olijfolie, rode chilipepers en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / boter en olie
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Drinken / cocktails uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Mojito met ahornsiroop en limoen

Ingrediënten:
ahornsiroop, ijsgruis, limoen, munt, rum en spuitwater

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met kip

Ingrediënten:
blanke amandelen, bulgaarse yoghurt, cashewnoten, droogkokende rijst, drumsticks, ei, garam masala, gember, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, margarine, rode spaanse peper, room, saffraanpoeder, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broccoli Mantsjoerije

Ingrediënten:
broccoli, cayennepeper, druivenpitolie, ei, ketchup, knoflook, maïsolie, maïzena, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Langzaam gegaard varkensvlees geglazuurd met tamarinde

Ingrediënten:
chipotlepasta, engelse mosterd, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, kaneelstokje, laurierblad, rode chilipeper, sinaasappelsap, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, ui, varkensschouder, venkelzaad, vloeibare honing, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees