Orientaals

Zoek naar Orientaals in jouw eigen kookboeken

Orientaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, lente-ui, miso en zijde-tofu

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginepuree met orientaalse kruiden

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, munt, olijfolie, orientaals kruidenmengsel, peterselie en saffraan

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte Lammkeule mit Orientalischen Gewürzen - Gevulde lamsbout met orientaalse specerijen

Keuken:
Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Lofsalade "Oriëntal"

Ingrediënten:
citroensap, mandarijnen uit blik, mandarijnsap, olie, peper, selderijzout, waterkers en witlof

Keuken:
Orientaals
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesmoorde prei

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesmoorde prei, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, groente, ketjap manis, kouseband, laos, olie, sambal oelek, sambal trassi, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gekruide tomatensaus

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gekruide tomatensaus, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met Dal

Ingrediënten:
channa dal, dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Re-soto

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, doperwtjes, ei, gekookte rijst, groene kruiden, hollandse garnalen, kippenbouillon, kokosmelk, korianderzaad, limoen, nootmuskaat, peultjes, restje kip, restje vis, rijstnoedels, sjalotjes, sotobouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Soto betawi - met empal en geroosterde cherrytomaatjes

Ingrediënten:
bosui, bumbu betawi, cherrytomaatjes, empal, emping, gebakken sjalotjes, kaneelstokjes, kokosroom, korianderzaad, limoenblaadjes, melk, palmsuiker, peper, runderschenkels, salamblaadjes, sereh, steranijs, sukadelappen, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Soto ajam

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, daoen salam, djeroek poeroet, garnituur voor soto ajam, gember, ketjap, knoflook, koenjit, laksa, laos, peper, soepkip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gesauteerde aubergine

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, gesauteerde aubergine, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met spinazie met verse kaas en yoghurt

Ingrediënten:
channa dal, druivenpittenolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, spinazie met verse kaas en yoghurt, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In pakora gefrituurde groente met pittige Indiaase tomatensaus

Ingrediënten:
frituurolie, groente, pakora en pittige indiase tomatensaus

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Kippige soto ajam - met bottenbouillon, miso-eieren en krokante kippenkrupuk

Ingrediënten:
aardappels, bladselderij, bosui, bumbu soto, gebakken uitjes, gekookte rijst, gember, glasnoedels, kecap manis, kipkarkassen, limoen, limoenblaadjes, miso-eieren, peper, prei, salamblaadjes, sambal, sereh, soepkip, taugé, ui, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Sop jagung - geurige maïscrème met citrusorkest

Ingrediënten:
cabe rawits, gember, groentebouillon, knoflook, kokosroom, limoenblaadjes, maiskolven, pandanolie, petehbonen, sereh, tempeh, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kruidige kippendijen

Ingrediënten:
anijszaad, cayennepeper, gemberwortel, kippendij, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, limoen, limoensap, magere yoghurt, maïzena en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Bubur nasi merah - pap van zilvervliesrijst met ramen-eieren, tempehcrumble en gepimpte sambal

Ingrediënten:
bosui, gedroogde shiitake, gember, groentebouillon, kippenbouillon, kokosrasp, limoen, porcini, prei, ramen-eieren, salamblad, sambal, sawi asin, sesamolie, shanghai-paksoy, steranijs, tempeh-crumble, ui, zilvervliesrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
pap
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Bisque udang peteh

Ingrediënten:
bosui, garnalendoppen, gebroken rijst, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, limoenblaadjes, lontong, norivel, pastis, pernod, petehbonen, prei, sereh, sjalotjes, steranijs, terasi, tijgergarnalen, tomatenpuree, venkelknol, venkelzaad, witte rijst, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sauce à l'Indienne

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, kaneel, kerrie, olie, rozijnen, sjalot en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus / bouillon
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gemberchuntney

Ingrediënten:
asafoetida, bruine basterdsuiker, curryblaadjes, gedroogde rode peper, gember, knoflook, komijnzaad, mosterdzaad, palmsuiker, sesamolie, tamarinde-extract en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Knoflookchutney

Ingrediënten:
curryblaadjes, gedroogde rode peper, gemalen fenegriek, knoflook, limoensap, mosterdzaad, rood chilipoeder, sesamolie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Droge gemalen chutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, curryblaadjes, gedroogde kokosnoot, gedroogde rode peper, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijst-bonencrêpes

Ingrediënten:
basmatirijst, olie en urad dal

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Appelchutney

Ingrediënten:
gember, groene appel, knoflook, kruidnagel, rozijnen, suiker, witte moutazijn en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch