Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Causa de escabeche de pato - Causa van escabeche met eend

Ingrediënten:
ají pancapasta, ají pancapeper, bruine basterdsuiker, eendenfilet, fijn zeezout, geel causadeeg obv olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, laurier, olijfolie, paprikapoeder, spinazie, ui, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Peruaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Patas de pavo glaseado al ají panca - Met ají panca geglaceerse kalkoenpoten

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, chimichurri met andeskruiden, fijn zeezout, kalkoenbouillon, kalkoendrumsticks, kalkoenpoten, limoen, rode paprika en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Seeteufel-Ceviche mit Granatapfel-Chili-Dressing / Zeeduivelceviche met dressing van granaatappel en chili

Keuken:
Peruaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Focaccia de concha y ajo - Focaccia met palmharten en knoflook

Ingrediënten:
instantgist, knoflook, olijfolie, palmharten, tarwebloem, water en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Bonito, habas y pimiento rojo asado - Salade van bonito, tuinbonen en geroosterde rode paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bonitofilet, fijn zeezout, kerstomaat, knoflook, mozzarella, olijfolie, queso fresco, rode paprika, rode ui, tonijnfilet, tuinbonen, verse tuinkruiden, vloeibare honing en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pan de cilantro y cebolla morada - Brood met koriander en rode ui

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, halfvolle melk, koriander, rode ui, tarwebloem, gist, water en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Ceviche uit de grond

Ingrediënten:
avocado, bloemkool, jalapeños, koriander, limoensap, rode ui, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Peruaans / Zuid-Amerikaans
Soort:
vegan / hartige hapjes / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Vinagretta de maní - Pindadressing

Ingrediënten:
donkere sesamolie, gember, geroosterde pindas, lente-ui, pindakaas, rijstazijn, sojasaus en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Causa de calamar, papa morada y cebolla encurtida - Causa met pijlinktvis, blauwe aardappel en ingelegde ui

Ingrediënten:
causadeeg van blauwe aardappel, eetbare bloemen, fijn zeezout, ingelegde ui, koolzaadolie, pijlinktvis en verse tuinkruiden

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Camparischuim

Ingrediënten:
campari, pisco, slagroom en sojaroom

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / vegetarisch / siroop
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Tomates, aguaymanto y rúcula con vinagreta verde y amarilla - Tomaten, physalis en rucola met groene en gele vinaigrette

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pachamanca de gallina y papas - Pachamanca met kip en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, bataat, huacatay, kip, koriander, maïsbladeren, maïskorrels en pachamancadressing

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Quinua multicolor y menta - Kleurige quinoa en munt

Ingrediënten:
arachideolie, arganolie, ciderazijn, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, limoensap, munt, olijfolie, radijs, rammenas, rode quinoa, sacha-inchi olie, sinaasappelsap, sjalot, witte quinoa, zwarte peper, zwarte quinoa en zwarte radijs

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Brioche de camote - Brioche met bataat

Ingrediënten:
bataat, boter, ei, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, instantgist, tarwebloem, volle melk en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de mastuerzo - Tijgermelk met oost-Indische kers

Ingrediënten:
blad van oost-indische kers, fijn zeezout, ijsblokjes, limoensap, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Pan de masa madre con quinua roja - Zuurdesembrood met rode quinoa

Ingrediënten:
fijn zeezout, rode quinoa, roggebloem, tarwebloem, gist, volkorenmeel en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Politos de pan con quinua - Broodstengels met quinoa

Ingrediënten:
bakpoeder, ciderazijn, ei, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, instantgist, kikkererwtenmeel, kokosbloesemsuiker, olijfolie, tarwebloem, water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Conchas y carambolas con leche de tigre y brotes de quinua - Sint-jakobsschelpen en sterfruit met tijgermelk en quinoakiemen

Ingrediënten:
aji limopeper, carambola, fijn zeezout, jalapeñopeper, limoensap, quinoakiemen, sint-jakobsschelpen, tijgermelk basis en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de salmón, ají amarillo y cancha - |Ceviche van zalm, gele ají en cancha-maïs

Ingrediënten:
bieslook, cancha-maïskorrels, dille, fijn zeezout, gele ají-pasta, groene mosterdblaadjes, tijgermelk en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de conchas y tomates - Ceviche van Sint-Jakobsschelpen en kerstomaatjes

Ingrediënten:
fijn zeezout, kerstomaat, korianderblaadjes, korianderbloempjes, sint-jakobsschelpen en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Ceviche van zeebaars met passievrucht

Ingrediënten:
bleekselderij, eetbare bloemen, extra vergine olijfolie, gember, knoflook, koriander, limoenen, passievruchten, rode peper, rode ui, witte ui, zeebaars en zeezout

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Bataatchips

Ingrediënten:
avocadodip, bataat, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

bakbanaanchips

Ingrediënten:
avocadodip, groene bakbanaan, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Comote con miel de manzanilla - Bataat met kamillehoning

Ingrediënten:
bataat, gedroogde kamillebloem, honing, kamillebloem en koolzaadolie

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan