Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pastel de choclo

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, fijn zeezout, gele ají-pasta, kipgehakt, knoflook, komijnpoeder, konijnenvlees, koolzaadolie, koriander, maïskolven, poedersuiker, rozijnen, rundergehakt, ui, volle melk, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Bouquet garni

Ingrediënten:
kruidenmengsel, kruidnagel, laurier, peterseliestelen, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Sudado de res - Rundersudado

Ingrediënten:
bataat, blauwe aardappel, bouquet garni, fijn zeezout, gele ají-pasta, groentebouillon, olijfolie, runderfilet, tomaat, tomatenpuree, uien-knoflookpasta en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Lechugas salteadas "Tocini vegetal" y yoghurt - Gesauteerde sla, "vegetarisch spek" en yoghurt

Ingrediënten:
bataatschips, bieslook, bladpeterselie, blauwe aardappelchips, dijonmosterd, fijn zeezout, gedroogd zeewier, limoensap, little gem, olijfolie, yoghurt en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Causa tradicional de pollo, palta y huevo - Traditionele causa met kip, avocado en ei

Ingrediënten:
avocado, causadeeg, ei, fijn zeezout, kipfilet en mayonaise

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, water, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Cerdo con chica de jora - Varkensvlees met chica de jora

Ingrediënten:
bleekselderij, chica de jora, cider, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, groentebouillon, rode ui, tarwebloem, varkensschouder, wortel en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pierna adobada de cordero orgánica - Pittige biologische lamsbout

Ingrediënten:
ají limopeper, anattopasta, anattozaad, chilipoeder, fijn zeezout, jalapeñopeper, knoflook, komijnzaad, lamsbout, limoensap, sinaasappelrasp, vloeibare honing, witte ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Peruaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Masa de causa - Causadeeg

Ingrediënten:
fijn zeezout, gele ají-pasta, koolzaadolie, limoensap, paarse aardappel en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kip met koriander & spinazierijst

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipepers in olie, doperwten, gebroken rijst, gemalen komijn, griekse yoghurt, kip, knoflook, olijfolie, paprika, spinazie en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van wijting

Ingrediënten:
bleekselderij, gember, granny smith appel, limoensap, olijfolie, rode ui, verse koriander en wijtingfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met gazpacho en ingemaakte paprika

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, komkommer, limoensap, olijfolie, piment d'espelette, rode paprika, sherryazijn, tomaat, verse muntblaadjes en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrassem met yuzu

Ingrediënten:
olijfolie, verse peper, yuzusap, zalmeitjes, zeebrasemfilet en zeekraal

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ceviche:

Ceviche van roodbaars op peruaanse wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, gember, knoflook, limoensap, mais, olijfolie, rocoto peper, rode ui, roodbaarsfilet, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Ponche de pisco

Ingrediënten:
ananas, ananassap, ijsblokjes, limoensap, maraschinokers en pisco quebranta

Keuken:
Peruaans
Soort:
veganistisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Batido de leche de quinua y frutos rojos - Smoothie van quinoamelk en zomerfruit

Ingrediënten:
ijsblokjes, rode zomervruchten, vloeibare honing, water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de quinua - Quinoamelk

Ingrediënten:
water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de cedrón y achiote - Cocktail van citroenverbena en anattozaad

Ingrediënten:
anattozaad, citroenverbena, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Causa a la chiclayana - Aardappelpuree met vis en banaan

Ingrediënten:
azijn, banaan, bloem, cassavewortel, ei, kabeljauw, maiskolf, olie, olijfolie, rode chilipeper, schelvis, sla, ui, verse kaas, zeebaars, zoete aardappel en zwarte olijven

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Saus bij causa a la chiclayana

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, limoensap, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Ceviche de corvina palta y cebolla morada - Ceviche van ombervis, avocado en rode ui

Ingrediënten:
aji limopeper, avocado, fijn zeezout, ombervisfilet, rode ui, tijgermelk en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche caliente de trucha y rocoto - Warme ceviche van fotel en rocoto

Ingrediënten:
aji rocotopasta, fijn zeezout, forelfilet, maïsbladeren, olijfolie en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

VegPasta de rocoto - Aji rocoto-pasta

Ingrediënten:
rocotopepers, suiker en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Tiradito de corvina y cilantro - Tiradito van ombervis en koriander

Ingrediënten:
boragebloem, fijn zeezout, koriander, kristalsuiker, ombervisfilet, tijgermelk, tongfilet en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren