Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van wijting

Ingrediënten:
bleekselderij, gember, granny smith appel, limoensap, olijfolie, rode ui, verse koriander en wijtingfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zalm met mango

Ingrediënten:
grapefruitsap, limoensap, mango, olijfolie, preischeuten, sesamzaad, sinaasappelsap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis gemarineerd in limoen - ceviche

Ingrediënten:
limoen, pangasiusfilet, sjalot en trostomaat

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sardine met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gekonfijte citroen, granaatappel, olijfolie, sardines, verse bieslook en vijgen

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van ombervis met ratatouille en gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten:
aubergine, azijn, courgette, kwartelei, limoensap, olijfolie, ombervisfilet, piment d'espelette, rode paprika, ui, verse bieslook en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van paprika's

Ingrediënten:
chilipuree, gele paprika, groene paprika, knoflook, limoensap, olijfolie, rode paprika, rode peper, tomaat en verse peterselie

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Bijgerecht uit Ceviche:

Avocado

Ingrediënten:
avocado, citroensap, mosterd, olijfolie en rode ui

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van makreel met peer en kafferlimoen

Ingrediënten:
chilipuree, kafferlimoenen, limoensap, makreelfilet, olijfolie, peer en tabasco

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Bijgerecht uit Ceviche:

Quinoa met mango

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, mango, olijfolie, quinoa, tomaat, venkelknol en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Bijgerecht uit Ceviche:

Zoete aardappel met cheddar

Ingrediënten:
cheddar, nootmuskaat, olijfolie, verse bieslook en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Recept uit Ceviche:

Peruaanse rijstebrij

Ingrediënten:
gemalen kokos, gezoete gecondenseerde melk, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagel, ongezoete gecondenseerde melk, rozijn, sinaasappelschil en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
rijst
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van rundvlees

Ingrediënten:
chilipuree, gember, limoensap, olijfolie, rode peper, rode ui, runderfilet en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Soort:
vlees
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met druiven en wasabi

Ingrediënten:
groene pitloze druiven, limoensap, olijfolie, rucola, sesamzaad, wasabi, wasabi-sesam en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Kalfsvlees met oestersaus

Ingrediënten:
kalfsfilet, limoensap, oestersaus, radijskiemen, sesamzaad en wasabisesam

Keuken:
Peruaans
Soort:
vlees
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van inktvis met harderkuit en rucola

Ingrediënten:
citroen, harderkuit, inktvis, kerstomaat, kuit, olijfolie, rucola en viskuit

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sint-jacobsvruchten met passiefruit

Ingrediënten:
clementine, grapefruit, knoflook, limoen, olijfolie, passievrucht, sinaasappel, sint-jakobsschelp en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van rauwe bieten met appel, feta en limoen

Ingrediënten:
chioggiabietjes, feta, granny smith appel, limoensap, limoenschil, olijfolie, biet en rode biet

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Puré de cremoso de camote - Bataatpuree

Ingrediënten:
bataat, boter, fijn zeezout, kaneel en kookroom

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chocolate crudo y muña - Rauwe chocolade met muña

Ingrediënten:
cacao, kokosolie, lichte basterdsuiker, muña, munt, rauwe cacaoboter en rauwe honing

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / bonbons / chocolade
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / nagerecht uit Lima - het kookboek:

Helado de quinua con chips de papa - Quinoa-ijs met aardappelchips

Ingrediënten:
aardappel, eidooier, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, golden syrup, koolzaadolie, quinoamelk, slagroom, vanillestokje en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / nagerecht uit Lima - het kookboek:

Helado de chocolate y ají - Chocolade-ijs met chilipeper

Ingrediënten:
ají pancapeper, cacao, cayennepoeder, eidooier, fijne kristalsuiker, halfvolle melk, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kip met koriander & spinazierijst

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipepers in olie, doperwten, gebroken rijst, gemalen komijn, griekse yoghurt, kip, knoflook, olijfolie, paprika, spinazie en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met gazpacho en ingemaakte paprika

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, komkommer, limoensap, olijfolie, piment d'espelette, rode paprika, sherryazijn, tomaat, verse muntblaadjes en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis