Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chupe de camarones limeno - Garnalensoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, doperwten, ei, garnaal, jonge kaas, majoraan, melk, oregano, peper, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zeebaars

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de maracuyå y hierbaluisa - Cocktail van passiefruit en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, ijsblokjes, passiefruit, siroop en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Señor de Sipán

Ingrediënten:
appelsap, camparischuim, champagne, eetbare bloemen, frambozensiroop, ijsblokjes, pisco quebranta en prosecco

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Gele vinagrette

Ingrediënten:
fijn zeezout, gele paprika, olijfolie, rode wijnazijn, suiker en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Papas moradas con chimichurri y papas nuevas salteadas con sal de maras - Blauwe aardappel met chimichurri en gesauteerde nieuwe aardappels met maraszout

Ingrediënten:
blauwe aardappel, chimichurri, fijn zeezout, maraszout, nieuwe aardappel, olijfolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre base - Tijgermelk basis

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, gember, knoflook, korianderwortel, suiker en ui

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre receta entera - Tijgermelk volledig recept

Ingrediënten:
aji limopeper, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, tijgermelk basis en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Puré de papas, coles de bruselas y vainitas con flores comestibles - Aardappelpuree, spruitjes en sperziebonen met eetbare bloemen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, eetbare bloemen, fijn zeezout, king edwardaardappelen, knoflook, knoflookpoeder, melk, olijfolie, sperziebonen, spruitjes, verse tuinkruiden, witte ui en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Peruaanse ceviche

Ingrediënten:
avocado, bosui, chilipeper, citroensap, groene paprika, knoflook, limoensap, maïskorrels, rode paprika, sla, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visfilet en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Arroz con choclo blanco - Rijst met witte maïs

Ingrediënten:
choclo-maïs, fijn zeezout, koolzaadolie, maïskorrels, water en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Lunch / bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Puré de papa asada - Puree van gepofte aardappel

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de tomate y pisco - Tomatensap en piscotijgermelk

Ingrediënten:
aji limopeper, bleekselderij, fijn zeezout, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, pisco, tijgermelkbasis, tomatensap en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Zapallo Italiano - Ceviche van courgette en babywortel

Ingrediënten:
aji rocotopasta, babywortels, basis voor tijgermelk, courgette en fijn zeezout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Amuse / diner uit Lima - het kookboek:

Leche de tigre de espárrago verde con maís chulpi - Aspergetijgermelk met chulpi-maïs

Ingrediënten:
aji limopeper, cancha maïskorrel, chulpi maïskorrels, fijn zeezout, groene asperge, ijsblokjes, ingelegde jalapeñopepers, limoensap, olijfolie, tijgermelkbasis, water en witvisfilet

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Queso fresco y ají amarillo - Saus van queso fresco en gele ají-pasta

Ingrediënten:
fijn zeezout, gele ají-pasta, komijnpoeder, olijfolie, queso fresco, ricotta en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Langosinos con palta y limón - Gamba's met avocado en limoen

Ingrediënten:
avocado, gamba's, knoflook, koriander, limoen, limoensap, olijfolie, peterselie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, water, witte wijn, witvisgraten en wortel

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Bijgerecht uit Lima - het kookboek:

Ingelegde ui

Ingrediënten:
fijn zeezout, koriander, olijfolie, rode wijnazijn, ui, vloeibare honing en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Salsa criolla

Ingrediënten:
aji limopeper, fijn zeezout, koolzaadolie, koriander, limoensap, olijfolie, rode ui, witte wijnazijn en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de dos quinuas y palta - Ceviche van twee soorten quinoa en avocado

Ingrediënten:
avocado, fijn zeezout, limoensap, olijfolie, passievruchtensap, rode quinoa, tijgermelk en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Koffiecrème

Ingrediënten:
eidooier, espresso, fijne kristalsuiker, kookroom, maïsbloem, oploskoffie, slagroom en volle melk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Kalkoenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalkoenkarkas, laurier, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Peruaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Quinua con colinabo y cebolla perla - Quinoa met koolrabi en pareluitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, boragebloem, fijn zeezout, gember, kappertjes, koriander, olijfolie, paarse koolrabi, pareluitjes, verse tuinkruiden, witte quinoa en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Rape al ají panca y pasta de quinua - Zeeduivel met ají panca en quinoapasta

Ingrediënten:
ají pancapasta, chimchurri met andeskruiden, fijn zeezout, olijfolie, pastadeeg van geroosterde quinoabloem, verse tuinkruiden, water en zeeduivelfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis