Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van wijting

Ingrediënten:
bleekselderij, gember, granny smith appel, limoensap, olijfolie, rode ui, verse koriander en wijtingfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis gemarineerd in limoen - ceviche

Ingrediënten:
limoen, pangasiusfilet, sjalot en trostomaat

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met druiven en wasabi

Ingrediënten:
groene pitloze druiven, limoensap, olijfolie, rucola, sesamzaad, wasabi, wasabi-sesam en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zalm met mango

Ingrediënten:
grapefruitsap, limoensap, mango, olijfolie, preischeuten, sesamzaad, sinaasappelsap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van sardine met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gekonfijte citroen, granaatappel, olijfolie, sardines, verse bieslook en vijgen

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van ombervis met ratatouille en gepocheerde kwarteleitjes

Ingrediënten:
aubergine, azijn, courgette, kwartelei, limoensap, olijfolie, ombervisfilet, piment d'espelette, rode paprika, ui, verse bieslook en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Bataatchips

Ingrediënten:
avocadodip, bataat, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Canchita y limón - Cancha-maïs met limoen

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Comote con miel de manzanilla - Bataat met kamillehoning

Ingrediënten:
bataat, gedroogde kamillebloem, honing, kamillebloem en koolzaadolie

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

bakbanaanchips

Ingrediënten:
avocadodip, groene bakbanaan, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Blauwe aardappelchips

Ingrediënten:
avocadodip, blauwe aardappel, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Yuca frita - Gefrituurde cassavestaafjes

Ingrediënten:
cassave, fijn zeezout, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Canchita y limón - Cancha-maïs met limoen

Ingrediënten:
cancha-maïskorrels, koolzaadolie, limoen en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Granizado de limón y chía - IJskoude smoothie met limoen en chiazaad

Ingrediënten:
chiazaad, ijsblokjes, lichte basterdsuiker, limoen, limoensap en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Batido de chirimoya y naranja asada - Smoothie van cherimoya en geroosterde sinaasappel

Ingrediënten:
cherimoja, ijsblokjes, sinaasappels, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Batido de plátano y semillas de cacao - Bananensmoothie met cacaonibs

Ingrediënten:
banaan, cacaonibs, ijsblokjes, lichte basterdsuiker en melk

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Batido de mango y menta fresca - Mangosmoothie met verse munt

Ingrediënten:
amandelmelk, ijsblokjes, lichte basterdsuiker, limoensap, mango en munt

Keuken:
Peruaans
Soort:
smoothie/milkshake / veganistisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Saus bij causa a la chiclayana

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, citroensap, limoensap, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Causa a la chiclayana - Aardappelpuree met vis en banaan

Ingrediënten:
azijn, banaan, bloem, cassavewortel, ei, kabeljauw, maïskolf, olie, olijfolie, rode chilipeper, schelvis, sla, ui, verse kaas, zeebaars, zoete aardappel en zwarte olijven

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Tiradito de corvina y cilantro - Tiradito van ombervis en koriander

Ingrediënten:
boragebloem, fijn zeezout, koriander, kristalsuiker, ombervisfilet, tijgermelk, tongfilet en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Mochika

Ingrediënten:
ananassap, angostura, ijsblokjes, munt, passiefruit, passievruchtenpuree, ron cartavio gold rum en vanillesiroop

Keuken:
Peruaans
Soort:
cocktails
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chilcano de Manzanilla - Chilcano met kamille

Ingrediënten:
angostura, citroensap, ginger ale, ijsblokjes, kamillepisco italia en limoensap

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan / cocktails
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Ceviche de corvina palta y cebolla morada - Ceviche van ombervis, avocado en rode ui

Ingrediënten:
aji limopeper, avocado, fijn zeezout, ombervisfilet, rode ui, tijgermelk en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis