Peruaans

Zoek naar Peruaans in jouw eigen kookboeken

Peruaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Zalmceviche met koriander, chilipeper en limoen

Ingrediënten:
chilipepers, gemalen komijn, gemberwortel, knoflook, koriander, limoensap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Linzen met salade van rijst & rode uien

Ingrediënten:
bruine linzen, chilipepers, citroensap, griekse yoghurt, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Ceviche uit de grond

Ingrediënten:
avocado, bloemkool, jalapeños, koriander, limoensap, rode ui, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Peruaans / Zuid-Amerikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / hartige hapjes / veganistisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met boeddha's vinger

Ingrediënten:
boeddhasvinger, citroensap, kafferlimoenen, olijfolie, venkelknol, verse dille en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Carpaccio van tijgergarnalen

Ingrediënten:
chilipuree, clementine, grapefruit, limoen, rocoto peper, sinaasappel, tijgergarnalen en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van tonijn met huacatay

Ingrediënten:
cancha, chilipuree, gemalen koriander, huacataypoeder, mais, rode ui, tijgermelk, verse koriander, verse tonijn en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van kalfsvlees met enoki

Ingrediënten:
enoki, hazelnoot, kalfsfilet, limoensap, olijfolie en pistaches

Keuken:
Peruaans
Soort:
vlees
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Drinken / cocktails uit Ceviche:

Pisco sour traditionele peruaanse cocktail

Ingrediënten:
angostura, eiwit, ijsblokjes, limoensap, pisco en rietsuikersiroop

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Lima - het kookboek:

Quinua multicolor y menta - Kleurige quinoa en munt

Ingrediënten:
arachideolie, arganolie, ciderazijn, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, limoensap, munt, olijfolie, radijs, rammenas, rode quinoa, sacha-inchi olie, sinaasappelsap, sjalot, witte quinoa, zwarte peper, zwarte quinoa en zwarte radijs

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chimichurri

Ingrediënten:
fijn zeezout, koriander, munt, olijfolie en peterselie

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Gele tijgermelk

Ingrediënten:
fijn zeezout, gele ají-pasta en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
marinade
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de conchas y tomates - Ceviche van Sint-Jakobsschelpen en kerstomaatjes

Ingrediënten:
fijn zeezout, kerstomaat, korianderblaadjes, korianderbloempjes, sint-jakobsschelpen en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Ceviche de salmón, ají amarillo y cancha - |Ceviche van zalm, gele ají en cancha-maïs

Ingrediënten:
bieslook, cancha-maïskorrels, dille, fijn zeezout, gele ají-pasta, groene mosterdblaadjes, tijgermelk en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Salteado de raíces y maíz - Gesauteerde wortelgroenten en maïs

Ingrediënten:
babymaiskolf, bataat, blauwe aardappel, cancha-maïskorrels, choclo-maïs, maïskorrels, oca, pastinaak, ui en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Chonta asada y kiwicha - Gegrilde palmharten met amarant

Ingrediënten:
amarant, anattozaad, fijn zeezout, olijfolie en palmharten

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met paddenstoelen

Ingrediënten:
cantharel, knoflook, limoensap, olijfolie, passievrucht, sinaasappelsap en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van warme scheermessen

Ingrediënten:
knoflook, limoensap, olijfolie, scheermessen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Recept uit Ceviche:

Empanada's met appel

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, kaneel, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Uchucuta de maní - Uchucuta met pinda's

Ingrediënten:
aji amarillopepers, bladpeterselie, fijn zeezout, gezouten pinda's, knoflook, koriander, olijfolie, queso fresco, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Crema de queso fresco y huacatay - Huacataycrème met queso fresco

Ingrediënten:
fijn zeezout, huacatay, koriander, queso fresco, slagroom, volle melk en witte ui

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Uchucuta de palta - Avocadodip

Ingrediënten:
avocado, fijn zeezout, limoensap en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chimichurri de hierbas andinas - Chimichurri met andeskruiden

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, chinco, dragon, huacatay, knoflook, koriander, munt, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Salsa ocopa - Ocopasaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, cream crackers, fijn zeezout, gedroogde aji amarillo, huacatay, jalapeñopeper, knoflook, munt, olijfolie, pindas en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Tiradito de lenguado con dos leches de tigre - Tiradito van tong met rode en gele tijgermelk

Ingrediënten:
klaverzuring, tijgermelk met gele ají, tijgermelk met rode ají, tongfilet en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Ponche de quinua de doña Blanca - Quinoapunch

Ingrediënten:
choclo-maïs, lichtbruine basterdsuiker, maïskorrels, volle melk en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Pisco sour

Ingrediënten:
angostura, eiwit, ijsblokjes, limoensap, pisco quebranta en siroop

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch