Jamaicaans

Zoek naar Jamaicaans in jouw eigen kookboeken

Jamaicaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Escovitch van vis - Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, foelie, gember, kabeljauwfilet, laurier, olijf, olijfolie, peperkorrels, rode paprika, schelvisfilet, ui en zout

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Bananenbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, banaan, bloem, boter, ei, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, vanillesuiker, walnoten en zout

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Jerk-Hähnchenflügel / Jerk kippenvleugel (2 uur, 75°C)

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, kaneelpoeder, kippenvleugel, knoflook, lente-ui, limettensap, rietsuiker, sojasaus, tijm en zout

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Jamaicaanse 'jerk'

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde tijm, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, piment, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Jamaicaanse kruiden

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst met kidneybonen op z'n Jamaicaans

Ingrediënten:
kidneybonen, knoflook, kokosmelk, olijfolie, rode peper, tijm en ui

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Grillen

Recept uit Grillen:

Jerk Chicken mit Reis und Schwarzen Bohnen / Jerk-kip met rijst en zwarte bonen

Keuken:
Internationaal / Jamaicaans
Soort:
barbecue/grill / rijst / gevogelte / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Soep met rode mosterdplant en varkensvlees uit Shanghai

Ingrediënten:
lente-uien, mager varkensvlees, maïsolie, marinade voor varkensvlees, rode mosterdplant uit blik, sojaolie en so oen

Keuken:
Chinees / Jamaicaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jerk-Würzmischung - Jerkkruidenmengsel

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, gemalen koriander, gemalen piment, gemberpoeder, habanero-chilipeper, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lente-ui, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rode dutch red chilipepers, schotch-bonnet chilipeper, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Jamaicaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Jamaicaanse ketchup

Ingrediënten:
banaan, bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, gele paprika, Jerk-seasoning, knoflook, neutrale olie, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Europees / Indisch / Brits / Jamaicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch