Maïs

Maïs wordt beschouwd als groente.

Alternatieve naam: mais.

Zoek naar maïs in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met maïs in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste maïs recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient maïs:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / avondmaal uit Plenty more:

Beignet-roulette

Ingrediënten:
bosui, ei, flespompoen, gemalen geelwortel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, korianderzaad, maïs, maïzena, padrónpeper, rode chilipeper, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Jamaican Jerk kip met rijst

Recept van Lekker Happen:

Jamaican Jerk kip met rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, doperwten, grote eieren, kippendijen, ui, klontje boter, knoflook, komijn, maïs, olijfolie + extra, paprika, peper, peterselie, prei, scheut olijfolie, specerijen, spekblokjes, stengels bosui, ui, wortel, zilvervliesrijst en zout

Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Lunch / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Kreeftensoep met maïs

Ingrediënten:
aardappel, bacon, boter, cantharel, gele ui, kreeft, kreeftenbouillon, maiskolven, melk, olie, room, saffraan, selderij en suiker

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Maïs- en cashewnotencurry

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, cashewnoten, citroengras, kaffir-limoenblaadjes, lente ui, mais, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, tomaatblokjes en tomatenketchup

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groentegerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

goelasj met mais

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, doorregen runderlappen, groene paprika, knoflook, laurierblad, maiskorrels, olie, rode paprika, slagroom, ui, zoetzure augurk, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Chowder van gerookte schelvis en maïs

Ingrediënten:
gekookte garnalen, gerookte doorregen bacon, kippenbouillon, koffieroom, laurier, lente-ui, maiskolven, matses, rode aardappel, schelvisfilet en tijm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Salade met maïs en appel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, granny smith, maïskolf, rode wijnazijn, sjalot en tabasco

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Mais Koekjes Met Kerstomaat

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, kerstomaten, mais, pesto, plantaardige olie, scharreleieren, steenzout, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Empanada's met maïs-aspergevulling

Ingrediënten:
aardappel, citroen, crème fraîche, frituurolie, groene asperge, maïskorrels, maïsmeel, olijfolie, oregano, ui en witte asperge

Keuken:
Mexicaans / Zuid Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Kalkoengehaktballetjes met maïs en geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maiskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, wittebrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Hoofdgerecht uit Nopi:

Coquilles met maïs-merguezsalsa en zuringsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepers, citroensap, coquilles, dragon, grof zeezout, limoen, maiskorrels, merquezworstjes, olijfolie, piquillopepers, rijstazijn, rode ui, sumak, zure room, zuringblad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren