traktatie

Zoek naar traktatie in jouw eigen kookboeken

De lekkerste traktatie recepten

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / nagerecht / high tea / traktatie uit De (perfecte) man in de keuken:

Honing kwarktaart

Ingrediënten:
ei, frambozen, honing, kristalsuiker, marsala, poedersuiker, ricotta, rozijnen, sinaasappel en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / nagerecht / high tea / traktatie uit De (perfecte) man in de keuken:

Mandarijn-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, ei, kristalsuiker, mandarijn, sinaasappelschil, slagroom en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Chocolade-karnemelktaart

Ingrediënten:
bitterzoete chocolade, bosbes, ei, eidooier, karnemelk, pasteideeg, slagroom, suiker, vanille-essence en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Gember-zoeteaardappeltaart

Ingrediënten:
ei, eidooier, gember, gesuikerde gember, pasteideeg, slagroom, suiker, vanille-essence, zoete aardappel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopkoeken

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Weespermoppen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Rum-rozijnenricottataart

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, donkere rum, ei, ricotta, rozijnen, ruwe rietsuiker en taartbodem

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Banaan-butterscotchtaart

Ingrediënten:
banaan, donkere basterdsuiker, ei, eidooier, melk, pasteideeg, slagroom, vanille-essence en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Romige notentaart

Ingrediënten:
amandelen, citroenschil, ei, honing, kaneel, macadamianoten, pecannoot, poedersuiker, slagroom en taartbodem

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Ricottataart

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, ricotta, ruwe rietsuiker en taartbodem

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Druiven- of kersentaart met port

Ingrediënten:
donkere basterdsuiker, druiven, kersen, port, rietsuiker en taartbodem

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Vanilletaart en gekaramelliseerde pruimen

Ingrediënten:
pruimen, slagroom, taart, taartbodem en vanillepudding

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Snelle ricottatoetjes

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, ricotta en ruwe rietsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Lori's nachtelijke chocoladetaart

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, ei, koffie, natriumbicarbonaat, neutrale olie, suiker, vanille-extract, vanilleroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Chocoladepuddingtaart

Ingrediënten:
bitterzoete chocolade, bloem, cacaopoeder, ei, room, ijswater, maïzena, ongezouten roomboter, suiker, taart, witte azijn en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Shortcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, karnemelk, ongezouten roomboter, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Klassieke pompoentaart

Ingrediënten:
bloem, ei, gemberpoeder, ijswater, kaneel, kruidnagel, ongezouten roomboter, pompoenpuree, slagroom, suiker, taart, witte azijn en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Perziche pavlova's

Ingrediënten:
bessen, eiwit, maïzena, rozenessence, slagroom, suiker, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet / zoete hapjes
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

'Marshmallow'-meringues

Ingrediënten:
eiwit, maïzena, suiker, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
zoet / zoete hapjes
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Lichte brosse karnemelkkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, karnemelk, ongezouten roomboter, slagroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Aardbeien-roomkaastaart

Ingrediënten:
aardbei, abrikozenjam, roomkaas, slagroom, taart en taartbodem

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

'Filosigaren' met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroenschil, filodeegvellen, honing, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, noten, sinaasappelschil, suiker en suikerstroop

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Verse vijgentaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, crème fraîche, mascarpone, slagroom, taart, taartbodem en verse vijg

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch