Pasta Light
lichte, lekkere pastarecepten, gecombineerd met verrukkelijke Italiaanse verhalen en foto's
Een boek van Toenke Berkelbach, L. Zigiotti, O. Polman en T. Berkelbach
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Pasta Light, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Over één ding zijn de meeste Italianen het eens: ‘La Pasta houdt je slank, krachtig en gezond.’ Maar serveer de pasta dan wel met een échte Italiaanse saus. In Pasta Light staan recepten van lekkere, lichte, Italiaanse pastasauzen, die elk niet meer dan 400 kilocalorieën bevatten. Het boek doet verslag van een culinaire reis door Italië, het land waar elke stad of streek zijn eigen verhaal en recept heeft.
Geestige, vaak ontroerende verhalen uit het dagelijks leven van beroemde en minder beroemde Italianen worden gecombineerd met de heerlijkste gerechten.
Eén van de recepten komt van de gespierde jongens op de stranden van Rimini, die het hele jaar door in training zijn om in de zomer de meeste veroveringen op hun naam te kunnen schrijven. Een ander recept is afkomstig van een bezoek aan het buitenverblijf van Paus Johannes Paulus II, een liefhebber van lichte, voedzame en gezonde maaltijden. Weer een ander recept komt van de gondelbouwers van Venetië, die de voorkeur geven aan strak, simpel en zwart.
Toenke Berkelbach woont in Rome en werkt daar als journalist en scenarioschrijver. Hij doorkruiste heel Italië, met daarbij op de achtergrond altijd zijn passie voor de Italiaanse keuken. Hij schreef onder andere voor het blad Italië.
Luciana Zigiotti werd geboren in Verona en werkt sinds twintig jaar als fotografe. Daarnaast werkte zij in New York als privé-chef in de keuken voor de New Yorkse artistieke jetset.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.