E. Vinke en S. Van Laere - 3 van januari tot februari - De Vis

3 van januari tot februari - De Vis

met recepten van Edwin Vinke van de Kromme Watergang & Spetters

Een boek van E. Vinke en S. Van Laere

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals 3 van januari tot februari - De Vis, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Recepten van Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang en Bistro Spetters

Vis, volgt net als de meeste natuurproducten, het ritme van de seizoenen. Het opzet van deze reeks van zes boekjes is aan te tonen wanneer welke vissoorten op hun best zijn. In deze reeks van zes boekjes worden per boekje acht vissen en/of schaaldieren besproken. De auteur, Stefaan Van Laere, licht de typische eigenschappen van de vissen, de voedingswaarde en de oorsprong toe. Verder is per boekje nog een hoofdstukje gewijd aan visserijtechnieken. In elk boekje is ook een onderdeel “vis behandelen” terug te vinden, waarin algemene tips over vis gegeven worden: hoe je vis moet bewaren, hoe je een bouillon maakt, etc. De teksten van auteur Stefaan Van Laere worden gekoppeld aan verrassend creatieve recepten van beloftevolle chefs zodat de culinaire zeeschatten voortaan binnen ieders bereik liggen. Kruidenvrouw Winiefred Van Killegem geeft tips over de kruiden die gebruikt worden in de recepten. Voor het derde boekje in deze reeks werd de chef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang (beloond met een Michelinster in 2005 en titel van beste visrestaurant in 2007) in Zeeuws-Vlaanderen aangesproken. Hij maakte 16 feestelijke recepten met coquille, kleine kreeft, tarbot, zeebaars, oesters, kokkels, rog en krab.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken