Tony Le Duc, Mac Van Dinther en Mac van Dinther - Ons eten

Ons eten

het ware verhaal achter de Nederlandse maaltijd

Een boek van Tony Le Duc, Mac Van Dinther en Mac van Dinther

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ons eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vokskrant-journalist Mac van Dinter dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van FrieslandCampine? Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italië op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel, en Ada het Scharrelvarken.

Van Dinter deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto’s zijn verzameld in Ons Eten, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc.
Ons Eten is een onthullende speurtoch naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek.

Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken