Frans M. de Jong en F.M. de Jong - Ons voedsel

Ons voedsel

over wat er in zit en hoe het wordt gemaakt

Een boek van Frans M. de Jong en F.M. de Jong

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ons voedsel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De oermens had het maar makkelijk. Hij scharrelde al jagend, vissend en verzamelend zijn dagelijkse kostje bij elkaar. In de winter was het weliswaar iets moeilijker om in deze elementaire levensbehoefte te voorzien, maar het leven toen is niet te vergelijken met de complexiteit van het moderne bestaan van nu.De moderne mens staat heel ver af van zijn dagelijks brood: vaak heeft hij geen idee van de oorsprong van zijn voedsel. Niet verwonderlijk overigens, met alle ‘hightech foods’ die de voedingsmiddelenindustrie op de markt brengt. Het enige houvast voor de consument bestaat uit de wetenschap dat voedsel en gezondheid met elkaar samenhangen. De deskundigen zijn het er over eens dat een gezond voedingspatroon en een gezonde leefwijze vele ziekten voorkomen. Het enorme aanbod en slimme marketingtechnieken maken het de consument evenwel niet gemakkelijk om daarbij verantwoorde keuzes te maken.’Ons voedsel’ wijst de weg. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Bewuste keuzes liggen hiermee binnen handbereik. Dit is een boek voor professionals, maar ook voor de geïnteresseerde leek: eigenlijk voor iedereen die nu wel eens precies wil weten hoe ons voedsel in elkaar zit.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken