Michel Roux en Martin Brigdale - Michel Roux

Michel Roux

recepten van de meesterchef

Een boek van Michel Roux en Martin Brigdale

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Michel Roux, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een onmisbaar werk in de bibliotheek van iedere kok.

Deze royale collectie recepten van de legendarische chef-kok en succesvolle auteur Michel Roux omvat meer dan 250 toprecepten uit zijn uitgebreide repertoire. Zijn hartstocht voor eten en koken is nog even groot als toen hij aan het eind van de jaren zestig met zijn broer Albert hun restaurant Le Gavroche opende. Zijn leven lang heeft Roux niets liever gedaan dan koken voor anderen: voor familieleden of vrienden, of voor The Waterside Inn in Bray, die al sinds 1985 drie Michelinsterren bezit.

In dit boek staan verrukkelijke nieuwe gerechten naast interpretaties van grote klassiekers – geschikt voor alle seizoenen en alle geledenheden. Een verzameling van de lekkerste recepten van Roux, die tijdens zijn illustere carrière zijn gecreëerd, verfijnd en vervolmaakt.

Michel Roux heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd sinds hij samen met zijn broer Albert in 1967 het hooggeprezen Le Gavroche in Londen opende. The Waterside Inn, Michels restaurant in Bray dat nu door zijn zoon Alain wordt geleid, heeft al 27 jaar lang drie Michelinsterren. Michel ontving vele culinaire onderscheidingen en werd in 2002 geridderd in Groot-Brittanië (Order of the British Empire) en in 2004 in Frankrijk (Légion d’Honneur). Hij schreef een twaalftal zeer succesvolle boeken, waaronder Het Ei, Sauzenen Taarten, soezen, pasteien. Van zijn boeken werden er meer dan 2 miljoen verkocht. Ook verscheen hij in enkele culinaire tv-series.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken