Charles Maclean, L. Gerungan, B. Holthuis, L. Bisschps en Lonny - De origineel Balinese keuken

De origineel Balinese keuken

authentieke familierecepten

Een boek van Charles Maclean, L. Gerungan, B. Holthuis, L. Bisschps en Lonny

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De origineel Balinese keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit bijzondere kook- en kijkboek van chef-kok Lonny Gerungan wordt voor het eerst de authentieke keuken van het Indonesische godeneiland Bali uitgebreid belicht. Bali kent haar eigen culinaire historie. De bewoners van dit eiland, dat het laatste paradijs op aarde wordt genoemd, leidden eeuwenlang een tamelijk geisoleerd bestaand, waardoor er zich een eigen eetcultuur ontwikkelde.

Eten en drinken zijn op Bali nauw verweven met de mystieke Hindoegodsdienst, die het eiland en haar bewoners wereldberoemd heeft gemaakt. En natuurlijk is de diversiteit van de gerechten beinvloed door de tropische zonnewarmte en de vruchtbare vulkaangrond, waarmee Bali is bedekt. Er zijn overeenkomsten tussen de gerechten die op Bali en op de anderen eilanden van Indonesië worden gegeten, maar er zijn nog meer grote verschillen. Lonny Gerungan (43) ging voor de samenstelling van ‘De Origineel Balinese Keuken’ terug naar zijn geboorte-eiland Bali, waar hij met zijn televisieassistente Sandra Masmeyer ook opnamen maakte voor zijn culinaire televisieserie ‘De Reistafel’.

Hij maakte bij het schrijven van dit boek niet alleen gebruik van de receptuur van zijn voorouders, maar kreeg ook eeuwenoude recepten van zijn vroegere mede-eilandbewoners. In ‘De Origineel Balinese Keuken’ laat Lonny Gerungan niet alleen zien hoe uniek de keuken van zijn geboorte-eiland is, maar beschrijft hij ook hoe boeiend het geloof, de tradities, de cultuur, de historie en de bewoners van Bali zijn.

‘De Origineel Balinese Keuken’ is het eerste complete kookboek over het godeneiland Bali en is niet alleen een handig en duidelijk kookboek met een eenvoudige beschrijving van de receptuur en heldere stap-voor-stap voorbeelden, maar ook een aangenaam lees- en kijkboek over de omgeving, waaruit de gerechten stammen. In alle opzichten een boek om mee weg te dromen in de fascinerende wereld van Bali.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken