C. Borggreve en R. van Andel - Het kijkkookboek van het kinderkookcafe

Het kijkkookboek van het kinderkookcafe

Een boek van C. Borggreve en R. van Andel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het kijkkookboek van het kinderkookcafe, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het Kinderkookkafé is een begrip in Nederland.
Buiten schooltijd koken wisselende groepjes kinderen boven de 6 jaar een tea of diner voor betalende gasten.
Op de boodschappen na doen ze alles zelf: ze maken groenten schoon, koken het hoofd- en nagerecht, dekken de tafel, dienen op en staan achter de bar drankjes te shaken of uit te persen. De paar volwassenen die aanwezig zijn, grijpen slechts in al er iets misgaat en dat gebeurt maar zelden.

Sinds het Kinderkookkafé is verhuisd naar het Vondelpark, is het ook overdag open voor nog niet schoolgaande kinderen. Kinderen van 2-6 jaar kunnen met hun (groot) ouders langs de ‘help-jezelf-bar’ lopen om een drankje of hapje te pakken en zelf (af) te maken in het café.
Het kijkkookboek van het kinderkookkafé bevat alle zoete en zoute gerechtjes die in de afgelopen jaren zijn beproefd door grote en kleine proefpersonen.
De recepten zijn ingedeeld naar leeftijd en met een beetje hulp van de ouder kúnnen ze het niet alleen, ze doen het ook graag! Dit kookboek is een boek dat speciaal is geschreven voor deze kinderen en is daarom ook echt een kijkboek: teksten zijn zoveel mogelijk weggelaten en de foto’s zijn zo genomen dat ieder kind weet wat hij of zij moet doen.
Ruth van Andel en Charlotte Borggreve hebben het Kinderkookkafé opgezet en zijn er na elkaar directrice geweest. Samen hebben ze het eerste kookboek geschreven: het ‘Kookboek van het Kinderkookkafé’. Daarna heeft Charlotte nog een aantal kookboeken geschreven, waaronder ‘ff koken’.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken