Juli Soler en F. Adrià - Een dag bij elBulli

Een dag bij elBulli

bewonder de ideeën, methodes en creativiteit van Ferran Adrià

Een boek van Juli Soler en F. Adrià

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Een dag bij elBulli, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Chefs

Het mysterie-elBulli onthuld • Een exclusief kijkje achter de schermen bij elBulli – het beste restaurant van de wereld, gecreëerd door Ferran Adrià, de beste chef-kok van de wereld • elBulli is beroemd vanwege zijn innovatieve manier van koken, maar vooral ook vanwege de enorme wachtlijsten. Jaarlijks krijgt het restaurant 2 miljoen aanvragen voor 8000 plaatsen • Dit ruim 600 pagina’s tellende boek onthult voor het eerst Adrià’s technische geheimen en zijn filosofie over eten. Een musthave voor elke liefhebber van restaurants en creatieve cuisine • Inclusief meer dan 1200 foto’s, die een overzicht geven van uiterst zorgvuldige voorbereidingen voor slechts een dag service • Een unieke kans om Adrià’s creatieve werkwijze, originele technieken en buitengewone culinaire resultaten te ontdekken. Met volledig geïllustreerde recepten en diagrammen Een dag bij elBulli is precies wat de titel belooft. Aan de hand van prachtige foto’s met het daarbij behorende tijdstip volgt het boek een dag lang het reilen en zeilen bij elBulli, het beste restaurant van de wereld, gevestigd in Roses aan de Costa Brava. Door dit kijkje achter de schermen, de uitleg over hoe het is als gast te worden ontvangen, en de kunstzinnige foto’s van de revolutionaire gerechten, krijg je als lezer echt het idee dat je deelgenoot wordt van een geheim: het mysterie-elBulli. Ferran Adrià voegde zich in 1984 bij de staf van elBulli. Zijn innovatieve culinaire technieken worden toegejuicht en geïmiteerd door topchefs en culinair recensenten over de hele wereld, en hebben elBulli drie Michelin-sterren bezorgd. ‘De beste kok van deze planeet!’ – Joel Robuchon ‘Ferran is een genie. Hij heeft zonder twijfel de grootste invloed op de moderne gastronomie van alle chefs ter wereld.’ – Heston Blumenthal Een dag bij elBulli – Bewonder de ideeën, methodes en creativiteit van Ferran Adrià


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Dooi

Ingrediënten:
ascorbinezuur, basilicum, bernagiebloemen, bernagiescheuten, eiwitpoeder, fondant, gelatine, glucose, groene dennenappels, groene shiso, isomalt, koffie, olijfolie, pijnpitten, rode shiso, suiker, vloeibare stikstof, zoethoutpasta en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Aards

Ingrediënten:
aardappels, agaragar, arachideolie, ascorbinezuur, bietenscheuten, eekhoorntjesbrood, gelatine, melk, metil, pinda’s, rodekoolscheuten, slagroom, venusrijst, vloeibare stikstof, witte misopasta, wittetruffelolie, zoethout, zoethoutpasta, zomertruffel, zonnebloemolie, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Kantonese músico

Ingrediënten:
koriander, pijnpitten, pistachenoten, rozemarijnhoning, steranijs, suiker, szechuanpeper, walnoten, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Meloen met ham

Ingrediënten:
algin, calcic, iberische ham, kanteloepmeloen, xanthaangom en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Langoustines met quinoa

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, kefir, koriander, langoustines, lente-ui, metil, olijfolie, quinoa, quinoascheuten, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Drinken / cocktails uit Een dag bij elBulli:

Margarita

Ingrediënten:
citroen, cointreau, Himalayazout, lecite, suiker, tequila en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

'Folie'-salade

Ingrediënten:
algin, artisjokken, bergamotbloemen, bliktonijn, bloem, brood, calcic, extra vergine olijfolie, gefermenteerde melk, geitenmelkyoghurt, gist, harde bloem, hazelnoten, ijsplantjes, kattenklauw, knoflook, komkommerbloemen, laurier, lecite, macadamianoten, mató, melk, pa-ha, postelein, rozemarijn, sherryazijn, tonijnkuit, xanthaangom, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Recept uit Een dag bij elBulli:

Mochi met yoghurt

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroenzuur, frambozen, gelatine, griekse yoghurt, kleefrijstmeel, matchathee, rozemarijn, suiker en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Sferische groene olijven

Ingrediënten:
algin, calcic, citroen, extra vierge-olijfolie, groene verdiaolijven, knoflook, rozemarijn, sinaasappel, tijm, xanthaangom en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Mosselen met zeewier en verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bessenwier, dragon, dulse, mosselen, munt, nori, peterselie, rijstazijn, rode tosaka, shiraita-kombu, suiker, wakame, xanthaangom, zeekraal en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren