Rendiervlees met knolselderij en wildekruidengelei
Een recept van Ditte Isager en René Redzepi.
Je vindt dit recept op pagina 339 in Noma .
- Soort:
- vlees / wild
Ingrediënten
- appel
- appel-balsamicoazijn
- bloem
- boter
- daslookkappertjes
- dragon
- fluitenkruid
- gellangom
- hooi
- kippengelei
- mineraalwater
- peterselie
- rendierlende
- rendierschouder
- room
- selderijknol
- sjalotjes
- venkelzaad
- water
- zevenblad
- zoethout
- zout
Waarom zie ik hier geen volledig recept?
Dat komt omdat HeerlijkZoeken geen doorsnee recepten-website is. Wij publiceren geen volledige recepten, maar verwijzen je door naar recepten in jouw eigen kookboeken, kooktijdschriften en favoriete foodblogs.
Misschien heb je het boek of tijdschrift op deze pagina niet, maar we helpen jou graag met het vinden van de beste recepten in de kookboeken en kooktijdschriften die je wél thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit recept
Omdat we geen rendier konden vinden hebben we hertensucade en hertenbiefstuk gebruikt. Ook nog wat extra ontbijtspek gebruikt om mooie rolletjes re kunnen maken.
Mooie afwisseling van structuren, het zachte vlees en de gegaarde knolselderij, de bite van rauwe knolselderij en appel en dan de gelei. Misschien mag er iets meer appel worden gebruikt om wat meer zoet/zuur contrast in te brengen.