Terug naar Harmonie Op Je Bord.
Harmonie Op Je Bord recepten
Twaalf Mooie Maandmenu's
Sieberen Meerema en O.L. De Vos
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- korianderkorrels, korstdeeg, sinaasappel, sint-jacobsschelpen, suiker en witlof
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- crème fraîche, dille, dragon, lente-ui, spekjes, tuinbonen, venkelknol en zeebrasem
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, kalfslever, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, rode wijn, rookspek, tijm, tomaten en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- kalfsvlees / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- ansjovis, citroen, cornichons, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, ossenhaas, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- bloem, boter gesmolten, ei, eiwit, melk, sinaasappelrasp en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- aardappelen, ansjovis, basilicum, haricots verts, koriander, kwarteleitjes, mosterd, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot, tomaat, tonijn, veldsla, zoete ui en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, eiwit, gist, melk, roggemeel, suiker en zout
- Keuken:
- Oost-Europees
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes / beslag/deeg
- Ingrediënten:
- aardbeien, basilicum, beaujolais, bosbessen, bramen, frambozen, gelatine, kaneel, kruidnagel, limoen, munt, sinaasappel en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- boter, kippenbouillon, knoflook, parmezaanse kaas, peper, polenta, rozemarijn en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- basilicum, bloem, cerisetomaat, courgette, couscous, kabeljauwfilet met huid, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- farce, knoflook, korstdeeg, ossenhaas, paddenstoelen, parmaham, room, rozemarijn en tijm
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bieten, bospeen, olijfolie, peper, bladpeterselie, roseval aardappel, suiker, tamme eendenborstfilet, tijm, zoete ui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- kalfszwezerik, knoflook, morilles, peper, sherryazijn, sjalot, spinazie, truffelolie en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- kalfsvlees / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- bleekselderij, cevenne-uien, crème fraîche, flespompoen, gamba's, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, zeezout en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basilicum, broodkruim, champignons, ei, gehakt, gekookte ham, gestoofde sla, lamsborst, room en varkensnet
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- lamsvlees
- Ingrediënten:
- aardappelen, boter, crème fraîche, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, rozemarijn, schorseneren, tijm en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- lamsvlees
- Ingrediënten:
- ananas, crème fraîche, limoen, suiker, vanillestokjes, wafels, water en witte wijn
- Keuken:
- Belgisch
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, eiwit, melk, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soufflé / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bieslook, blinis, dragon, mosterd, roomkaas, sjalot, slagroom en tonijn
- Keuken:
- Oost-Europees
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, garnalen, knoflook, korianderkorrels, krabben, laurier, olijfolie, peper, pernod, pieterman, poon, prei, rode poon, roodbaars, rozemarijn, saffraan, schelvis, sinaasappelschillen, sinaasappelvruchtvlees, sjalot, tabasco, tijm, tomaten, venkel, verse tomatenpuree, waterui, wijting, witte wijnfond, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- eendenlever, perenchutney en stoofjus
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- aardbeien, chocolademousse, citroen, eiwit, poedersuiker en suiker
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, boter, ei en suiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
- Ingrediënten:
- gehalveerde kwartels, grote gambas met kop, lamskoteletten en verse tuinkruiden
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- barbecue/grill
- Ingrediënten:
- aardappelen, bleekselderij, bospeen, boter, citroen, kippenbouillon, knoflook, makreelfilets, peper, bladpeterselie, prei, puy-linzen, rookspek, sjalot en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- eidooier, limoen, melk, rietsuiker, room, steranijs, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Catalaans
- Ingrediënten:
- ansjovis, artisjokken, aubergines, avocado, basilicum, courgette, crostini, droge ham, hollandse nieuwe, kleine tomaten, mortadella, mozzarella, olijfolie, olijven, peterselie, rucola, salami, tapenade, uitjes in rode wijn, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- boter, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, patrijzen, peper, radicchio, risottorijst, witte wijn, zoete ui en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- boter, champagne, citroen, crème fraîche, knoflook, peper, platte oesters, sjalot, wilde spinazie, witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basilicum, ei, heilbot, kervel, kropsla, mosterd, olijfolie, peper, prei, rode wijnazijn, roseval aardappel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, biefstuk, bieslook, blanke azijn, citroen, ei, franse mosterd, kappertjes, mayonaise, olijfolie, peper, sjalot, tabasco, tomatenketchup, waterkers en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- crème fraîche, grappa, honing, kaneelpoeder, rietsuiker, room en vijgen
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- armagnac, cacao, ei, espresso, gedroogde pruimen, lange vingers, mascarpone en suiker
- Keuken:
- Italiaans
- Ingrediënten:
- artisjok, bloem, bloemkoolroosjes, citroen, courgette, ei, kippenlevers, knoflook, paddenstoelen, peper, sjalot, sperziebonen en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- aalbessen, aardbeien, basilicum, beaujolais, bosbessen, frambozenpuree, gelatine, kaneel, kruidnagel, limoensap, limoenschil, munt, room, sinaasappelsap, sinaasappelschil en suiker
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- citroen, dragon, inktvisjes, knoflook, koriander, olijfolie, tabasco en witlofsalade
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- soep/bouillon / vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, donkere chocolade, ei, sabayon en suiker
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- auberginecompote, gember, knoflook, limoen, olijfolie, rietsuiker, rode wijnazijn, sojasaus, tomatenketchup, tongscharfilet en water
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, boter, eendenvet, eiwit, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, kweepeer, mosterd, olijfolie, rozemarijn, sjalot, spekblokjes, suiker, tijm, wild, wildzwijnsbil, witte wijn en zuurkool
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- boter, dragon, ei, kipfilet, peper, room en zout
- Keuken:
- Brits
- Ingrediënten:
- champignons, kalfsjus, kalfssukade, knoflook, korianderkorrels, laurier, mosterd, paprika, peper, polenta, rode wijn, sinaasappel, tijm en zoete ui
- Keuken:
- Nederlands / Italiaans
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- eikenbladsla, franse mosterd, mozzarella, olijfolie, peper, salami, sherry-azijn, sjalot, watermeloen, witbrood en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- champignons, dragon, knoflook, knolselderij, korstdeegrondjes, pijnboompitten, rode wijn, rozemarijn, rozijnen, sjalot, spekblokjes, stoofvlees van haas, tijm, tomaten, venkel, vleesjus, wild en wortel
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- asperges, kippendijen, knoflook, korianderkorrels, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, peterselie, shii-take en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- champignons, crème fraîche, dragon, knoflook, raviolivellen, rozemarijn, sjalot, tijm, trompettes de morts, witte wijn en zeeduivel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- azijn, doperwten, dragon, groente, kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- blanke azijn, gember, internationaal, kaneelpoeder, kerriepoeder, korianderkorrels, kruidnagel, peper, peren, suiker, water, zoete ui en zout
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, appel, bieslook, mayonaise, peper, pijnboompitten, witlof en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- hazenrugfilet, rode wijn, tijm, vleesjus en wild
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- champagne, eidooier, gelatine, room, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- aubergine, basilicum, knoflook, olijfolie, peper, zeezout en zoete ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- chutney/pickle/jam/compote
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, ei, melk en witte basterdsuiker
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- beslag/deeg
- Ingrediënten:
- amandelbeslag, boskoop-appel, boter, korstdeeg, steranijs, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- asperges, eendenlever, kalfsjus, knoflook, pancetta, peper, spinazie en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- appel, citroen, dressing, gemengde slasoorten, gerookte zalm, koriander, krabvlees, mayonaise, mosterd en tomatenketchup
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- boter, cognac, cointreau, flensjes, limoen, sinaasappel en suiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes
- Ingrediënten:
- banaan, eidooier, gelatine, melk, slagroom, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- citroen, eiwit, gelatine, likeur, room, suiker en witte chocolade
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- ei, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, sherryazijn, sjalot en zout
- Ingrediënten:
- dragon, gort, groene asperges, gruyerekaas, kippenbouillon, peper, sjalotjes, tijm, witte wijn en zout
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- risotto