Eet eens een wasbeer
Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten
Een boek van Joël Broekaert
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Eet eens een wasbeer, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands leukste culinair schrijver neemt je mee op een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten in onze natuur, en zet je aan het denken over goed eten.
- De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Vanwege de schade die ze veroorzaken aan onze natuur en landbouw, bestrijden we ze: we doden ze en gooien ze weg. Ondertussen kraakt de bio-industrie in zijn voegen om aan onze vraag naar vlees te voldoen. Broekaert nodigt ons uit tot een prikkelende gedachtegang die nieuw perspectief biedt onze voedselkeuzes: Wat als we deze exoten op ons menu zetten? En de hamvraag: smaken die exoten eigenlijk een beetje?
- <p>‘Het is een lesje in chemie, biologie, globalisering, biodiversiteit en kookkunst. Het boek excelleert in weetjes.’</p>
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.