Lars Hamer, Alain Caron en A. Caron - Het vleesboek

Het vleesboek

tips en wetenswaardigheden uit de ambachtelijke slagerij van Fred de Leeuw

Een boek van Lars Hamer, Alain Caron en A. Caron

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het vleesboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het Vleesboek is een zeer informatief boek over vlees en vleesproducten zoals die bij de ambachtelijke slagers te vinden zijn. Het boek volgt de seizoenen zoals die ook in de slagerij gelden. Zo wordt in de winter aandacht besteed aan varkensvlees en truffels, in het voorjaar aan kalfs- en lamsvlees, in de zomer aan rundvlees en in het najaar aan konijn en gevogelte en het maken van patés en terrines. Naast de recepten is er veel productinformatie. Over het kopen, bewaren en bereiden van vlees, over het belang van vet in het vlees (in ieder geval een beetje), maar ook over slagerijtechnieken als pekelen en roken en over de eeuwenoude techniek van het ‘langzame koken’. Ook is er ruimte gemaakt voor informatie over truffels en truffelrecepten. De vele gemakkelijke én moeilijke, beproefde recepten, veelal ontleend aan de Franse keuken steunen op jarenlange slagerij- en kookervaring. De recepten zijn rijkelijk voorzien van foto’s van voorbereiding en de bereiding en natuurlijk zijn ook de gerechten afgebeeld. De foto’s zijn niet alleen mooi maar vooral ook zeer verhelderend wat de kans van slagen vergroot. Dit alles maakt Het Vleesboek een’, verrijking voor de kookboekenkast van iedere ‘vleesliefhebber’.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken