Terug naar Het ATAG kookboek.
Het ATAG kookboek recepten
Over kook-, stoom- en gaartechnieken
Tim Delissen
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- amandelen, bosui, dadels, garam masala, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, kwarkdip met komkommer, naanbrood, rode ui, runderfond, rundergehakt, sperziebonen, venkelzaad, verse koriander en zoete aardappel
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- stoofgerecht / rundvlees
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, gele paprika, groene olijven, groentebouillon, kalamata olijven, kapperappeltjes, oregano, parelcouscous, pesto, pijnboompitten, rode paprika, rode ui en witte kaasblokjes
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- salade / vegetarisch
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, speculaaskruiden, witte amandelen, zelfrijzend bakmeel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- amaretto, bloem, boter, eiwit, grof zeezout, kaneelpoeder, koksroom, macadamianoten, poedersuiker, rietsuiker, salt flakes, vanille-ijs, vanillepeul, vanillesuiker, water en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- ijs
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, kristalsuiker, poedersuiker, pure chocolade, zoetezoute pindas en zonnebloemolie
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- appelstroop, balsamicoazijn, frambozenjam, grof zeezout, olijfolie, peper, pompoen, rode kool, rode ui, rosevalaardappels, rozemarijn, spruitjes, tamme eendenborst, tijm en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- andijvie, cranberrycompote, jus de veau, kalkoenfilet, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, paddenstoelenmix, pecannoten, prosciutto cotto, sherry pedro ximenez, sinaasappel en zoete aardappel
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- belegen kaas, bloem, pesto, pizzabodem en rode ui
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
- Ingrediënten:
- appelstroop, bladspinazie, bloem, boter, hartig deeg, gebrande amandelen, peper, pompoensap, rode ui, tijm, zachte geitenkaas en zout
- Keuken:
- Nederlands / Duits / Belgisch
- Soort:
- hartige taart / vegetarisch
- Ingrediënten:
- beenham, bladpeterselie, ei, krieltjes, mosterd-oliedressing en witte asperges
- Keuken:
- Nederlands / Belgisch
- Ingrediënten:
- bosui, chilisaus, gemberpoeder, kippenpootjes, korianderpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, peper, rietsuiker, rode peper, sesamzaad, verse koriander en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bladpeterselie, bloem, ei, italiaanse ham, kaas, peper, prei, salami, sojaroom en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- hartige taart
- Ingrediënten:
- droge gist, fijn zout, groene olijven, grof zeezout, meel voor witbrood, olijfolie, rozemarijn, suiker, water en zwarte olijven
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegan
- Ingrediënten:
- citroensap, eidooier, gladde mosterd, knoflook, saffraan, zonnebloemolie en zout
- Soort:
- saus / vegetarisch
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, koolzaadolie, peper, peperkorrels, roomboter, rozemarijn en tournedos
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- basis tomatensaus, belegen kaas, blauwschimmelkaas, bloem, droge gist, gedroogde oregano, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, water en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
- Ingrediënten:
- banaansjalot, basilicum, bospeen, kalkoenmedaillons, knoflook, pancetta, peper, roomboter, salie, vastkokende aardappel en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- biefstuk, bieslook, boter, crème fraîche, druivenpitolie, amandelschaafsel, granaatappelpitjes, handsinaasappel, krenten, mayonaise, peper, spitskool, wortel en zout
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- knoflook, lamsrugfilet, munt, peper, rozemarijn en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- lamsvlees
- Ingrediënten:
- boter, ei, kristalsuiker, vanille-extract, vanillepeul, zelfrijzend bakmeel en zout
- Keuken:
- Nederlands / Brits
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, bakkersroom, blauwe bessen, citroensap, citroenverbana, ei, fijne kristalsuiker, maïzena, munt, nougatine en poedersuiker
- Keuken:
- Nieuw-Zeelands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- bieslook, gerookte spekplakjes, peterselie, saffraanmayonaise en zoete aardappel
- Keuken:
- Spaans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- belegen kaas, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, olie, parmezaanse kaas, risottorijst, roomboter, runderbouillon en witte ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- risotto
- Ingrediënten:
- citroensap, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, roomboter, sojaroom, truffel, zalmfilet en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardbeien, amandelmeel, boter, eiwit, kristalsuiker, poedersuiker, rode kleurstof, water en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- eidooier, kristalsuiker, melk, rietsuiker, slagroom en vanillepeul
- Keuken:
- Spaans / Frans / Brits
- Soort:
- pudding
- Ingrediënten:
- aardappel, amandelen, boter, gedroogde abrikozen, gedroogde dadels, groentebouillon, kippendijreepjes, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, sperziebonen, water en zout
- Keuken:
- Midden-Oosten
- Soort:
- gevogelte / couscous
- Ingrediënten:
- bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, heek, kabeljauw, kappertjes, olijfolie, peper, roodbaars, room, roomkaas, schelvis, sjalot, spinazie, zeebaars en zout
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- asperges, azijn, bietensap, boter, druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, komijn, koolzaadolie, peper, peperkorrels, rozemarijn, suiker, tournedos en venkelzaad
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, doperwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, kippenbout, kurkuma, kwark, rode ui, sinaasappelzeste, verse maiskorrels en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- gevogelte