Terug naar Het ATAG kookboek.
Het ATAG kookboek recepten
Over kook-, stoom- en garingstechnieken
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- banaansjalot, basilicum, bospeen, kalkoenmedaillons, knoflook, pancetta, peper, roomboter, salie, vastkokende aardappels en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, bakkersroom, blauwe bessen, citroensap, citroenverbana, eiwit, kristalsuiker, maïzena, munt, nougatine en poedersuiker
- Keuken:
- Australisch
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, speculaaskruiden, water, witte amandelen, zelfrijzend bakmeel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- citroensap, eidooier, gladde mosterd, knoflook, saffraandraadjes, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Spaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- appelstroop, balsamicoazijn, frambozenjam, grof zeezout, olijfolie, peper, pompoen, rode kool, rode ui, rozemarijn, rozevalaardappels, spruitjes, tamme eendenborst, tijmblaadjes en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- amandelen, bosui, dadels, garam masala, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, komkommer-kwarkdip, naanbrood, rode ui, runderfond, rundergehakt, sperziebonen, venkelzaad, verse koriander en zoete aardappel
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, gele paprika, groene olijven, groentebouillon, kalamata olijven, kapperappeltjes, oregano, parelcouscous, pesto, pijnboompitten, rode paprika, rode ui en witte kaasblokjes
- Keuken:
- Midden-Oosten
- Ingrediënten:
- andijvie, cranberrycompote, jus de veau, kalkoenfilet, kaneelstokje, kruidnagel, paddenstoelenmix, pecannoten, prosciutto crudo, sherry pedro ximenez, sinaasappel en zoete aardappel
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- amaretto, bloem, boter, eiwit, grof zeezout, kaneelpoeder, kokosroom, macadamianoten, poedersuiker, rietsuiker, salt flakes, vanille-ijs, vanillepeul, vanillesuiker, water en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- basis tomatensaus, belegen kaas, blauwschimmelkaas, bloem, droge gist, gedroogde oregano, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, water en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pizza
- Ingrediënten:
- bieslook, bospeen, chilipeperpoeder, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, gembersiroop, gerookt paprikapoeder, amandelschaafsel, kippenbouten, kurkuma, kwark, maiskolven, rode ui, sinaasappelzeste, verse doperwten en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, koolzaadolie, peper, peperkorrels, roomboter, rozemarijn en tournedos
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- aardappel, amandel, boter, gedroogde abrikozen, gedroogde dadels, groentebouillon, kippendijreepjes, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, sperziebonen, water en zout
- Keuken:
- Midden-Oosten
- Ingrediënten:
- appelstroop, bladspinazie, gebrande amandelen, peper, pompoen, rode ui, tijm, zachte geitenkaas en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- biefstuk, bieslook, boter, crème fraîche, druivenpitolie, amandelschaafsel, granaatappelpitjes, handsinaasappel, krenten, mayonaise, peper, pistachenoten, rijstolie, spitskool, wortel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- asperges, beenham, bladpeterselie, ei, krieltjes en mosterd-dille dressing
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- knoflook, lamsrugfilet, munt, peper, rozemarijn en zout
- Soort:
- lamsvlees
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ei, kristalsuiker, poedersuiker, pure chocolade, zoetezoute pindas en zonnebloemolie
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- aardbeien, amandelmeel, eiwit, kleurstof in poedervorm, kristalsuiker, poedersuiker, roomboter, water en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- druivenpitolie, grof zeezout, knoflook, koolzaadolie, peper, peperkorrels, roomboter, rozemarijn en tournedos
- Keuken:
- Nederlands
- Ingrediënten:
- belegen kaas, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, olie, parmezaanse kaas, risottorijst, roomboter, runderbouillon en witte ui
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst
- Ingrediënten:
- bieslook, gerookt spek, peterselie, saffraan-mayonaise en zoete aardappel
- Keuken:
- Spaans
- Soort:
- aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, kappertjes, olijfolie, peper, room, roomkaas, sjalot, spinazie, visfilet zonder huid en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bladpeterselie, bloem, demi slagroom, ei, kaas, italiaanse ham, peper, prei, salami en zout
- Keuken:
- Frans
- Ingrediënten:
- bosui, chilisaus, gemberpoeder, kippenpootjes, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, peper, rietsuiker, rode peper, sesamzaad en zout
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, ei, kristalsuiker, vanille-extract, vanillepeul, zelfrijzend bakmeel en zout
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- koek en gebak
- Ingrediënten:
- droge gist, groene olijven, grof zeezout, meel voor witbrood, olijfolie, rozemarijn, suiker, water, zout en zwarte olijven
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegan
- Ingrediënten:
- belegen kaas, bloem, pesto, pizzabodem en rode ui
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
- Ingrediënten:
- citroensap, dikke sojasaus, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, room, roomboter, truffel, zalmfilet en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- pasta/noodles / vis
- Ingrediënten:
- eidooier, kristalsuiker, melk, rietsuiker, slagroom en vanillepeul
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch