Een bijzondere manier van cuisson geven, maar niet zonder risico
Een boek van Robert Kranenborg en Pieter Ouddeken
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Een bijzondere manier van cuisson geven, maar niet zonder risico, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Dit boek is het kookboek der verbeelding. Geen klassiek kookboek vol recepten, zoals u dat misschien van een groot cuisinier als Robert Kranenborg verwachten zou. Hij geldt immers als een van de grootste chefs van de moderne Nederlandse keuken en heeft in vele nationale en internationale keukens gekookt, vaak voor de groten der aarde. Robert Kranenborg heeft meer te bieden dan het recept alleen! Zijn kennis, ervaring, herinneringen, dromen en gedachten vindt u wel terug in dit boek. Hij liet zich daarbij inspireren door de beelden van Pieter Ouddeken die fascinerende stillevens maakte met het culinaire ingredient. Vissenkoppen, rauwe niertjes, venusschelpen, honingraat. Prachtige, raadselachtige beelden die het leven boven het alledaagse uittillen en toch heel herkenbaar zijn. Elk stilleven kwam onder de ogen van Kranenborg en bracht hem gedachten en gerechten. Soms gaat hij met zijn gedachten naar vroeger, soms naar een droomwereld vol oceanen en woestijnen. Nu eens laat hij zich interviewen, een andere keer loopt hij naar de keuken en maakt spontaan een gerecht. Uit deze wisselwerking ontstond het wonderschone boek der culinaire verbeelding, een boek dat kunst- en kookboek tegelijk is.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.