Robert Kranenborg

We hebben 7 boeken van Robert Kranenborg waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Robert Kranenborg? Registreren is gratis!

Robert Kranenborg (Amersfoort, 12 oktober 1950) is een Nederlandse culinaire consultant. Kranenborg was jarenlang werkzaam bij restaurants als La Cravache d’Or in Brussel, Corona in Den Haag en La Rive in het Amsterdamse Amstel Hotel. Hij behaalde daar twee Michelinsterren. Hij was mede-uitbater van het later failliet gegane restaurant Vossius en daarna werkzaam bij theaterrestaurant Le Cirque van Joop van den Ende in Scheveningen. Momenteel is hij zelfstandig culinair consultant en sinds 2009 is hij als televisiekok betrokken bij diverse programma’s als Over de Kook, Topchef en The Taste.

(van http://nl.wikipedia.org/)

Boeken van Robert Kranenborg

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Robert Kranenborg

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Canard à la presse

Ingrediënten:
boter, cognac, eend, barbarie, eendenjus, eendensap uit de pers, knoflook, pekel, rode wijn, rozemarijn en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Pomerolsaus

Ingrediënten:
champignons, kalfsjus, knoflook, laurier, peterseliestelen, pomerol, sjalot, tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Poularde en vessie

Ingrediënten:
bresse-kip, doperwten, foie gras, gedroogde varkensblaas, kippenbouillon, knolraap, knolselderij, saus fleurette, wortel en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / nagerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

La Dacquoise

Ingrediënten:
banketbakkersroom, botercrème, hazelnootpasta en meringueschijven

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Cervelas de fruits de mer

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, eidooier, gerookte zalm, kreeft, kunstdarm, langoest, piment d'espelette, pistaches, room, sint-jakobsnoten, snoekbaarsfilet, wintertruffel, zalm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Tête de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Pekel

Ingrediënten:
allspice, bruine basterdsuiker, citroenschil, ijsblokjes, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, water, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Bastilla au pigeon

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, bladselderij, duivenborst, duivenbouillon, duivenpoot, ei, gemberpoeder, ingelegde sinaasappel, kaneel, knoflook, poedersuiker, rode ui, rozijnen, saffraandraadjes, smen, suiker, warka, witte ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marrokaans
Alle recepten van Robert Kranenborg