Recept uit Kochen für zwei:
Terug naar Kochen für zwei.
Kochen für zwei recepten
Der Feinschmecker bookazine nr. 6
Eckart Witzigmann
Overzicht van alle recepten
Recept uit Kochen für zwei:
Gemengde bonen
- Ingrediënten:
- boter, daslook, gedroogde tomaten, keniabonen, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalotten, snijbonen, tuinbonen en zout
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Zickleinkrone mit Bohnengemüse / Kroon van geitenlam met gemengde bonen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, geitenbotten, geitenlamscarré, bonen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sjalot, wortel en zout
- Soort:
- geitenvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Preiselbeer-Crêpes / Flensjes met vossenbessen
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, geklaarde boter, melk, poedersuiker, suiker, vanillepeul en vossenbessen
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Fleischpanzler / Gehaktballen
- Ingrediënten:
- boter, gekookte ham, hamspek, kalfsvlees, knoflook, majoraan, melk, nootmuskaat, olie, olijfolie, oud witbrood, peper, bladpeterselie, scherpe mosterd, ui, varkensvlees en zout
- Soort:
- kalfsvlees / varkensvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Schnee-Eier in Zitronencreme / Sneeuweieren in citroencrème
- Ingrediënten:
- citroencrème, eiwit, frambozen, frambozenpuree, melk, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kalbsstelze auf eisenkrautrisotto / Kalfsschenkel op risotto met verveine
- Ingrediënten:
- boter, citroenschil, geklaarde boter, kalfsjus, kalfsschenkel, knoflook, ongepelde sjalot, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, rozemarijn, verveinerisotto en zout
- Soort:
- kalfsvlees
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Trüffel-Consommé
- Ingrediënten:
- baguette, bleekselderij, boter, citroensap, fleur de sel, foie gras d'oie, kervel, peper, runderconsommé, truffelboter, wortel, zout en zwarte wintertruffel
- Soort:
- soep/bouillon
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Truffel
- Ingrediënten:
- boter, madeira en zwarte truffel
Recept uit Kochen für zwei:
Duivenjus
- Ingrediënten:
- donker gevogeltefond, duivenkarkas, gevogeltekarkas, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, prei, rozemarijn, selderij, sjalot en wortel
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Kochen für zwei:
Taschenkrebs auf Wasabi-Mousse / Noordzeekrab op wasabimousse
- Ingrediënten:
- cayennepeper, koriander, korianderblaadjes, laurier, limoensap, mayonaise, noordzeekrab, peperkorrels, rettich, schaaldierenfond, sojasaus met zout, sojasaus zonder zout, thaise asperges, wasabimousse, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Bladerdeegpunten
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, geklaarde boter, poedersuiker en vanillemerg
- Soort:
- vegetarisch
Picknick uit Kochen für zwei:
Focaccia
- Ingrediënten:
- bloem, gist, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm en zout
- Soort:
- vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Monts Blancs / Witte bergen
- Ingrediënten:
- eiwit, kastanjecrème, suiker, vanillesuiker en vossenbesroom
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Wasabimousse
- Ingrediënten:
- cayennepeper, crème fraîche, gelatine, limoensap, slagroom, wasabipoeder, zout en zure room
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
Picknick / diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rotbarbe auf gefüllten Auberginen / Zeebarbeel op gevulde aubergine
- Ingrediënten:
- aubergine, basilicum, chilipeper, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peper, rucola, tomaten, zeebarbeel en zout
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Pijnboompitcake
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenschil, pijnboompitmeel en suiker
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Tunfisch-Tatar auf Guacamole / Tonijntartaar op guacamole
- Ingrediënten:
- aziatische vinaigrette, basilicum, basilicumolie, chilipeper, enoki, gele paprika, gember, guacamole, kerriepoeder, knoflook, koriander, kwartelei, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, rode paprika, sojasaus, tomatensaus, tonijn, wasabimayonaise en zeezout
- Soort:
- vis
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Gekochter Schweinebauch auf Japanische Art / Gekookte varkensbuik op Japanse manier
- Ingrediënten:
- bonitovlokken, daslook, gember, knoflook, koriander, lente-ui, rettich, sake, shii-takes, speenvarkenbuik, suiker, varkensbuik en zoutloze donkere sojasaus
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- varkensvlees
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Kartoffeltörtchen mit Steinpilzen / Aardappeltaartje met eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, pancetta, peper, peterselie en zout
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Weisser Obazda / Witte obazda
- Ingrediënten:
- bier, bieslook, boter, bladpeterselie, pretzel, rijpe camembert en ui
- Soort:
- vegan / kaas
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Täubchen auf jungem Spinat mit Pinienkernen / Duif op jonge spinazie met pijnappelpitten
- Ingrediënten:
- boter, duif, duivenjus, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, peper, pijnappelpitten, spinazie en zout
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Kochen für zwei:
Aardbeien
- Ingrediënten:
- aardbeien, citroensap, diepvriesframbozen en suiker
- Soort:
- vegan / fruit
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Marinierte Renke / Gemarineerde houting
- Ingrediënten:
- bleekselderij, champignons, dille, dragon, houtingfilet, jeneverbessen, knoflook, laurier, peperkorrels, peterseliestengel, pimentkorrels, rode chilipeper, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, suikerklontjes, tijm, wortel en zeezout
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Reefond
- Ingrediënten:
- jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, port, reebotten, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
- Soort:
- bouillon
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Süss-Sauer marinierte Seezunge / Zoetzuur gemarineerde zeetong
- Ingrediënten:
- ananas, bouquet garni, cognac, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, prei, rode chilipeper, rozijnen in grappa, rucola, sinaasappel, sjalot, tempurabloem, ui, venkel, visfond, witte aceto balsamico, wortel en zeetong
- Soort:
- vis
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Holundersuppe mit Griessflammeri / Vlierbessensoep met griesmeelpudding
- Ingrediënten:
- briochekruim, gelatine, griesmeelpudding, kaneel, kruidnagel, pruimen en perzikken, sinaasappelschil, steranijs, suiker en vlierbessensap
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper
- Soort:
- wild
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor hazenrug
- Ingrediënten:
- afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels
- Soort:
- marinade
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Salat von Kaisergranat und Weinbergpfirsichen / Salade van langoustine en wijnbergperzikken
- Ingrediënten:
- basilicum, cantharellen, frisée, gele tomaat, grof zeezout, kerstomaat, langoustine, olijfolie, parmezaanschilfers, peper, romeinse sla, rucola, sinaasappeldressing, sinaasappelpartjes, wijnbergperzikken, witte perzik en zout
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Schokoladen-Ingwer-Eis mit Gewürz-Orangen / Chocolade-gemberijs met gekruide sinaasappel
- Ingrediënten:
- cacaopoeder, ei, eidooier, gember, kruidensinaasappel, melk, room, sinaasappelsap en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Schweinsbraten mit Löwenzahn / Varkensgebraad met paardenbloem
- Ingrediënten:
- aardappelen, distelolie, geklaarde boter, grove mosterd, honing, knoflook, olijfolie, paardenbloemblad, paardenbloemen, peper, rode wijnazijn, sjalot, spek, varkenscarré, witte wijnazijn, wortel en zout
- Soort:
- varkensvlees
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Frühlingshafter Gemüserisotto / Risotto met voorjaarsgroente
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, doperwten, droge witte wijn, groene asperge, kervel, kippenbouillon, kleine artisjokken, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, tuinbonen, ui, witte asperge, witte peper en zout
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier en poedersuiker
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Coq au vin vom Kapaun / Coq au vin van kapoen
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ganzenleverterrine, garnituur bij kapoen, geklaarde boter, gevogeltefond, kapoen, maïskip, marinade voor kapoen, peper, rode port en zout
- Soort:
- gevogelte
Picknick uit Kochen für zwei:
Ingelegde olijven
- Ingrediënten:
- citroenschil, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peperoncini, tijm en venkelzaad
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rascasse und Muscheln aus dem Backofen / Schorpioenvis met mosselen uit de oven
- Ingrediënten:
- citroen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, scheermessen, schorpioenvis, tijm, trostomaten, venkel, venkelgroen, venkelzaad, venusmosselen en zout
- Soort:
- vis
Picknick / diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Kullerpfirsich / Bruisende perzik
- Ingrediënten:
- bessen, champagnesabayon, champagnesoep, kersen, limoensap, perzik, suikersiroop en vanillepeul
- Soort:
- vegan / fruit
Recept uit Kochen für zwei:
Milch-Nocken / Melkgnocchi
- Ingrediënten:
- melk, suiker, tapioca, vanillesuiker en zout
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gegrillte Meeresfrüchte
- Ingrediënten:
- calamaretti, citroensap, cocktailtomaten, gekookte aardapelen, olijfolie, peper, peterselie, tarbot, venkel, venusschelpen, zout en zwarte olijven
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
Recept uit Kochen für zwei:
Asiatische Vinaigrette / Aziatische vinaigrette
- Ingrediënten:
- gember, lichte sojasaus, limoensap, oestersaus, sherryazijn, sjalot en zonnebloemolie
- Soort:
- vinaigrette
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozenvinaigrette
- Ingrediënten:
- frambozenazijn, olijfolie, peper, peterselie, suiker, truffelsap, witte balsamicoazijn en zout
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebackene Sardellen / Gebakken ansjovis
- Ingrediënten:
- ansjovis, boter, chilipeper, ciabatta, citroensap, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, oud broodkruim, peper, peterselie, piment d'espelette, rucola, sjalot, worcestershiresaus, zout en zwarte olijven
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Pot-au-feu mit Spargel und Flusskrebsen / Pot-au-feu met asperges en rivierkreeftjes
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, doperwten, gevogeltefond, kervel, koolrabi, morieljes, peper, rivierkreeftjes, tuinkruiden, wijnazijn, witte asperges, wortel en zeezout
- Soort:
- groente / eenpansgerecht / schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Yoghurtsaus
- Ingrediënten:
- chilipeper, koriander, olijfolie, peper, sinaasappelsap, suiker, yoghurt en zout
- Soort:
- saus / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Reerug voor haastigen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, jeneverbessen, knolselderij, laurier, reeafsnijsel, reerugfilet, rode wijn, sauce à la minute, sjalotten, tijm, wild, wildfond en wortel
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Tomaten-gemberjus
- Ingrediënten:
- djeroek poeroet, gember, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sjalotten, suiker, tomaten en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Kochen für zwei:
Rode koolsalade
- Ingrediënten:
- konfiture, olijfolie, peper, rode kool, rode wijndruiven, suiker, verse walnoten, vossenbessen, walnootolie, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- salade
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kalbsbries mit Trüffeln, Artisjocken und Steinpilzen / Kalfszwezerik met truffel, artisjok en eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- artisjokken, boter, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kalfszwezerik, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, trompettes de la mort, witte wijn, zout en zwarte truffel
- Soort:
- kalfsvlees / orgaanvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Arme Ritter / Wentelteefje
- Ingrediënten:
- appel, appelsap, boter, calvados, ei, fijne kristalsuiker, grenadinesiroop, kaneel, limoensap, melk, oudbakken brioche, rum en vanillesaus
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Champagnesoep
- Ingrediënten:
- champagne, gelatine, limoensap en perzikfond
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Gebratene Ente mit Rotkohlsalat und Kartoffelküchlein / Gebakken eend met rode koolsalade en aardappelkoekjes
- Ingrediënten:
- aardappelkoekjes, bruine eendenfond, eend, eendenafsnijsel, eendeningewanden, eendenvet, geglaceerde rettich, gevogeltefond, honing, knoflook, majoraan, peper, rode koolsalade, sjalot met schil, szechuanpeper, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel, zout en zure appel
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Kochen für zwei:
Wortelaftreksel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bouquet garni, dragonazijn, peperkorrels, prei, sjalot, witte wijn, wortel en zout
- Soort:
- vegan / bouillon
Recept uit Kochen für zwei:
Garnituur bij kapoen
- Ingrediënten:
- boter, champignonhoedjes, doorregen buikspek, geklaarde boter, peper, peterselie, sjalotten, suiker, witte wijn en zout
- Soort:
- garnituur
Recept uit Kochen für zwei:
Sinaasappeldressing
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, rozemarijn, sinaasappelsap, suiker en zout
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Groentevinaigrette
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, bleekselderij, bloemkoolblad, bloemkoolroosjes, dille, dragon, kervel, koolrabi, mierikswortel, olijfolie, prei, radijs, sjalot, suiker, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Aardappelkoekjes
- Ingrediënten:
- bloem, bloemige aardappel, crème fraîche, eiwit, geklaarde boter, nootmuskaat en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Gedroogde tomaten
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, poedersuiker, rozemarijn, tijm, tomaten en zout
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Mascarpone-crème
- Ingrediënten:
- limoensap, mascarponeijs, room en suiker
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Briochekruim
- Ingrediënten:
- boter, oud briochebrood en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Chorizodadels
- Ingrediënten:
- chorizo, dadels en rookspek
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Geschabtes Kalbsfleisch / Geschaafd kalfsvlees
- Ingrediënten:
- citroensap, fleur de sel, frisee, kalfsfilet, kervel, kruidenblaadjes, olijfolie, peterselie, radicchio, rucola, slablaadjes, witte truffel en zwarte peper
- Soort:
- kalfsvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Gistdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, gist, kaneel, kruim van lange vingers, melk, rum, suiker en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Topinambur
- Ingrediënten:
- boter, topinamburpuree, witte peper en zout
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Christstollen-Mandel-Parfait mit Apfel / Kersstol-amandelparfait met appel
- Ingrediënten:
- amaretto, appel in grenadinesiroop, boter, eidooier, gelatine, kerststol, marsepein, melk, pistaches, room en suiker
Recept uit Kochen für zwei:
Vossenbesroom
- Ingrediënten:
- room, suiker, vanillesuiker en vossenbessen
- Soort:
- saus
Recept uit Kochen für zwei:
Pruimen en perzikken
- Ingrediënten:
- honing, pruimen, pruimenbrandewijn, suiker, vlierbesschermen en witte perzikken
- Soort:
- vegan / fruit
Recept uit Kochen für zwei:
Kabeljau mit Oktopus und Olivenvinaigrette / Kabeljauw en oktopus met olijfvinaigrette
- Ingrediënten:
- chilipeper, citroensap, kabeljauw, knoflook, laurier, oktopus, olijfolie, olijfvinaigrette, peperkorrels, preiwit, venkel, venkelzaad, witte ui en witte wijn
- Soort:
- vis
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Trüffel-Crème-Brûlée
- Ingrediënten:
- met witte truffel gearomatiseerde eieren, room, suiker en truffelolie
- Soort:
- vegetarisch
Picknick / diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Geflügelterrine / Gevogelteterrine
- Ingrediënten:
- boerenkip, cognac, foie gras d'oie, jeneverbessen, korianderkorels, kruidnagel, nürnberger braadworst, pancetta, pekelzout, suiker, witte peperkorrels en witte port
- Soort:
- gevogelte / paté/terrine
Recept uit Kochen für zwei:
Reejus
- Ingrediënten:
- bloem, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurierbes, olijfolie, peper, port, ree-afsnijsel, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Rabarberchips
- Ingrediënten:
- rabarber en suikersiroop
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Tomatenvinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, grof zeezout, olijfolie, peper, sjalot, tijm, tomaten en zout
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Picknick / diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Roastbeef in der Meersalzkruste / Rosbief in zeezoutkorst
- Ingrediënten:
- aardappelchips, bloem, dijonmosterd, eidooier, eiwit, fijn zout, grof zeezout, lardo, remouladesaus, rosbief, tijm, waterkers en zwarte peper
- Soort:
- rundvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Olijfvinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, dille, gereduceerd kookvocht van oktopus, griekse olijfolie, koriander, olijven en postelein
- Soort:
- vinaigrette
Recept uit Kochen für zwei:
Gegrilde groente
- Ingrediënten:
- aubergine, courgette, lente-ui, olijfolie, peper, rode paprika en zout
- Soort:
- vegan / groente
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Roter Obazda / rode obazda
- Ingrediënten:
- boter, jonge verse kaas, karwijzaad, knoflook, magere kwark, mosterd, paprikapoeder, peper en pretzel
- Soort:
- vegan / kaas
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Kastanjecrème
- Ingrediënten:
- kastanjes, kirsch, suiker en vanillemerg
Recept uit Kochen für zwei:
Strooisel
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter, citroenschil, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- vegetarisch / condiment
Recept uit Kochen für zwei:
Rabarbercompote
- Ingrediënten:
- citroensap, citroenschil, rabarber en suiker
- Soort:
- vegan / chutney/pickle/jam/compote
Recept uit Kochen für zwei:
Kalfsjus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, jeneverbessen, kalfsborst, kalfsbotten, kruidnagel, maïzena, peperkorrel, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn en wortel
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor bronforel
- Ingrediënten:
- beukenspaanders, boter, citroenschijfjes, dillestelen, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, mosterdzaad, peterseliestelen, suiker en zout
- Soort:
- vegetarisch / rookmot
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Reerug zonder bot
- Ingrediënten:
- olie, ontbeende reerug, peper en zout
- Soort:
- wild
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Feigen-Ziegenkäse-Tarte / Vijgen-geitenkaastaart
- Ingrediënten:
- bruine suiker, ei, korstdeeg, maïzena, melk, olijfolie, suiker, verse geitenkaas, vijgen en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozenpuree
- Ingrediënten:
- diepvriesframbozen en suiker
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Citroencrème
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, citroenschil, eidooier, room en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Aardbeisaus en rabarber
- Ingrediënten:
- aardbeien, grand marnier, limoensap, rabarber, suiker en witte wijn
- Soort:
- fruit
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Aardappelpuree
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, melk, nootmuskaat en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Maïskolben mit gebratenen Gambas / Maïskolven met gebakken gamba's
- Ingrediënten:
- chilipeper, courgette, gamba's, gezouten boter, maïskolven met blad, olijfolie, pancetta, peper, pompoen en zout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Zitronengras-Sabayon mit Litschi, Mango und Ananas / Citroengrassabayon met lichees, mango en ananas
- Ingrediënten:
- ananas, citroengras, eidooier, gekaramaliseerde kokoschips, gember, lichees, limoensap, mango, suiker, szechuanpeperkorrels en witte wijn
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Lammkotelett und -Frikadellen mit Couscous und Gegrilltem Gemüse / Lamskotelet en -gehaktballen met couscous en gegrilde groente
- Ingrediënten:
- chorizodadels, citroensap, couscous, gegrilde groente, gemalen koriander, lamsgehaktballen, lamskoteletten, olijfolie, peper, tijm en yoghurtsaus
- Soort:
- lamsvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Zwetschendatschi / Kwetsentaart
- Ingrediënten:
- gistdeeg, korstdeeg, kwetsen en strooisel
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, eidooier, sinaasappelrasp, suiker, vanillepeul en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Süsser Auberginen-Strudel / Zoete auberginestrudel
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, aubergine, boter, geklaarde boter, kaneel, orzo, poedersuiker, sinaasappelsaus, strudeldeeg, tijmhoning, venkelzaad en roomkaas
- Soort:
- vegetarisch / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Deegkruimels
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter en vanillemerg
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Bouquet garni
- Ingrediënten:
- dragon, laurier, peterselie, prei en tijm
- Soort:
- vegan / kruiden
Recept uit Kochen für zwei:
Gekarameliseerde kokoschips
- Ingrediënten:
- kokos, suiker, szechuanpeper en water
- Soort:
- vegan
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebeitzter Lachs und Stör mit Kaviar / Gebeitste zalm en steur met kaviaar
- Ingrediënten:
- bieslook, bloemige aardappelen, citroen, crème fraîche, dille, gember, jeneverbessen, kaviaar, korianderkorrels, limoensap, mosterdzaad, olijfolie, peper, peperkorrels, steurfilet met huid, suiker, zalmfilet met huid en zout
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Grand-Marnier-Parfait mit Rhabarber und Erdbeersauce / Grand-Marnier-Parfait met aardbeisaus en rabarber
- Ingrediënten:
- aardbeisaus en rabarber, citroenrasp, eigeel, eiwit, grand marnier, melk, sinaasappelrasp, slagroom en suiker
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rehrücken mit Kastanien und Steinpilzen / Reerug met kastanjes en eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bloemkoolroosjes, eekhoorntjesbrood, gerookt buikspek, kastanjes, knoflook, knolselderij, laurier, milde olijfolie, parelui, peper, reefond, reejus, reerug met bot, suiker, tijm en zout
- Soort:
- wild / boter en olie
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Wildhasenragout mit Kastaniennudeln / Ragout van wilde haas met kastanjenoedels
- Ingrediënten:
- aardappelen, bloem, cantharellen, citroensap, cognac, eekhoorntjesbrood, hazenpoten, kastanjenoedeldeeg, marinade voor haas, peper, plantaardige olie, port, tomatenpuree, wild en zout
Recept uit Kochen für zwei:
Frühlingsgemüse / Voorjaarsgroente
- Ingrediënten:
- bloemkool, doperwten, groene asperge, kerstomaat, koolrabi, lente-ui, radijs, rode rettich, romanesco, witte asperge, witte rettich en wortel
- Soort:
- vegan / groente
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Beerentörtchen / Bessentaartje
- Ingrediënten:
- aalbessen, aardbeien, bosaardbeien, frambozen, frambozensaus, fruit, limoenzest, mascarponecrème, munt, pijnappelpitten en pijnboompitcake
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Verveinerisotto
- Ingrediënten:
- boter, gedroogde verveineblaadjes, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, slagroom, witte ui en witte wijn
- Soort:
- rijst
Recept uit Kochen für zwei:
Zelfgemaakte brioche
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout
- Keuken:
- Romeins
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Kalfsjus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, kalfsbotten, knolselderij, kruidnagels, laurier, madeira, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Erdbeersüppchen / Aardbeiensoepje
- Ingrediënten:
- aardbeien, citroensap, gelatine, lievevrouwebedstrotakje, melkgnocchi, rabarbercompote, suiker en witte wijn
- Soort:
- fruit
Recept uit Kochen für zwei:
Champagnesabayon
- Ingrediënten:
- champagne, eidooier, limoensap, room en suiker
- Soort:
- saus
Recept uit Kochen für zwei:
Lamsfrikadellen
- Ingrediënten:
- doorregen lamsvlees, gemalen karwijzaad, gemalen koriadner, knoflook, koriander, peper, pijnappelpitten, rode ui en zout
- Soort:
- lamsvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Kastanjenoedels
- Ingrediënten:
- bloem, ei, kastanjemeel, olijfolie en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Bouquet garni
- Ingrediënten:
- peterseliestengel, rozemarijn en tijm
- Soort:
- vegan / kruiden
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Landbrot mit Kaiserling, Brillat-Savarin und Weissem Trüffel / Boerenbrood met keizeramaniet, Brillat-Savarin en witte truffel
- Ingrediënten:
- bruine champignons, citroensap, fleur de sel, frisee, italiaans boerenbrood, jonge brillat-savarin, keizeramaniet, kervel, knoflook, olijfolie, oude balsamicoazijn, parmezaanse kaas, radicchio di treviso, rucola, truffelolie, witte truffel en zwarte peper
Recept uit Kochen für zwei:
Appel in grenadinesiroop
- Ingrediënten:
- appelsap, grenadinesiroop, kaneelstokje en zure appel
- Soort:
- vegan / siroop
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Braten von Schweinebauch / Varkensbuikgebraad
- Ingrediënten:
- karwij, knoflook, paprikapoeder, peper, selderij, sjalot, varkensbotten, varkensbuik, wortel, zonnebloemolie en zout
- Soort:
- varkensvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Couscous
- Ingrediënten:
- kippenbouillon, middelfijne couscous, olijfolie, peper en zout
- Soort:
- pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Geglaceerde rettich
- Ingrediënten:
- boter, suiker, zout en zwarte rettich
- Soort:
- vegan
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Vanillecreme mit Erdbeeren und karamelisiertem Blätterteig / Vanillecrème met aardbeien en gekarameliseerd bladerdeeg
- Ingrediënten:
- aardbeien, bladerdeeg, bloem, eidooier, fruit, maïzena, melk, suiker en vanillemerg
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Brotsalat mit Serrano-Schinken und Gambas / Broodsalade met Serranoham en gamba's
- Ingrediënten:
- babyartisjok, baguette, basilicum, fetakaas, frisée, gamba's, gedroogde tomaten, jonge spinazie, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rucola, serranoham, tomaten, tomatenvinaigrette, zout en zwarte olijven
- Soort:
- salade / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Picknick uit Kochen für zwei:
Gekühlte Blumenkohlsuppe / Koude bloemkoolsoep
- Ingrediënten:
- bieslook, bloemige aardappels, bloemkoolroosjes, boter, citroensap, gevogeltebouillon, peper, room, sjalot, tobikko-kaviaar en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Wildhasenrücken mit Topinambur und schwarzem Trüffel / Wilde hazenrug met topinambur en zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boter, cognac, ganzenleverterrine, jeneverbessen, laurier, marinade voor hazenrug, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, tijm, topinamboer, truffel, wilde hazenrug met bot en zout
- Soort:
- wild
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Apfelstreusel / Appel-kruimeltaart
- Ingrediënten:
- deegkruimels, kaneel, korstdeeg, poedersuiker, room, walnoten en zure appel
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade bij kapoen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, laurier, olijfolie, peterseliestengel, rode wijn, suiker, tijm, ui en wortel
- Soort:
- vegan / marinade
Recept uit Kochen für zwei:
Sinaasappelsaus
- Ingrediënten:
- sinaasappelsap, sinaasappelzest, suiker en venkelzaad
- Soort:
- vegan / saus
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Geräucherter Saibling mit Gemüsevinaigrette / Gerookte bronforel met groentevinaigrette
- Ingrediënten:
- bronforel, groentevinaigrette en marinade voor bronforel
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gefüllte Morcheln /Gevulde morieljes
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, boter, champignons, knoflook, madeira, morieljes, nootmuskaat, oud witbroodkruim, paddenstoelen, peper, peterselie, room, sjalot en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor haas
- Ingrediënten:
- bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestengels, port, pruimedant, rode wijn, sjalot, tijm en wortel
- Soort:
- vegan / marinade
Recept uit Kochen für zwei:
Griesmeelpudding
- Ingrediënten:
- gelatine, harde tarwegriesmeel, melk, room, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanillepeul en zout
- Soort:
- pudding
Recept uit Kochen für zwei:
Guacamole
- Ingrediënten:
- avocado, chilipeper, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, peper, tomaat en zout
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Pochiertse Kalbsfilet mit Frülingsgemüse und Kräutersauce / Gepocheerde kalfsfilet met voorjaarsgroente en kruidensaus
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, dragon, dragonazijn, ei, grof zeezout, kalfsfilet, kervel, olijfolie, peper, peterselie, suiker, voorjaarsgroenten, wortelaftreksel, zout en zuring
- Soort:
- kalfsvlees
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Heilbutt im Tomaten-Ingwersud / Heilbot in tomaten-gemberjus
- Ingrediënten:
- basilicum, chilipeper, gember, heilbot, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, tomaten-gemberjus, zout en zwarte peper
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Kruidensinaasappel
- Ingrediënten:
- grenadine, kaneel, nootmuskaat, sinaasappel, steranijs en suiker
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozensaus
- Ingrediënten:
- frambozen en suiker
- Soort:
- vegan / saus
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebratene Jakobsmuscheln mit Radicchio und Rote-Bete-Salat / Gebakken coqulles met radicchio en rode bietensalade
- Ingrediënten:
- coquilles, fleur de sel, frambozenvinaigrette, karwij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, radicchio rosso tardivo di treviso, radicchio variegato di castelfranco, rode biet, rode wijndruiven, ui, vruchtenazijn, walnoten, zout en zwarte truffel
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren