Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Down to earth

Fris, mals, zilt, aards, zoet

Een boek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Down to earth, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Fotokookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Down to Earth is een prachtig fotokookboek met heerlijke, pure gerechten die iedereen kan maken; betaalbaar en gezond.  De eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer.

Fotograferen en koken

Een bezoekje aan een imker, samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in; Sacha de Boer brengt het Nederlands natuurschoon verrassend in beeld. Daarnaast biedt ze een kijkje in de keuken. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze. En verdeeld in de thema’s aards, mals, fris, zilt en zoet.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Mijn mayonaise

Ingrediënten:
eidooier, fijne mosterd, fijn zeezout, natuurazijn en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Reefilet met couscous, peer, druif en braam

Ingrediënten:
afsnijdels van ree, champignon, citroen, couscous, fijn zeezout, jeneverbes, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, peer, reefilet, rode port, rode ui, rode wijn, roomboter, steranijs, sushiazijn, ui, verse bieslook, verse bramen, verse tijm, vers laurierblaadje, vijfkruidenpoeder, wildbouillon en witte druiven

Soort:
wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Down to earth:

Kiprolletjes met katenspek en bloemkool-preistamppot

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, bloemkool, boerenkipfilet, crème fraîche, katenspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, mais, maïzena, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, prei, rode port, rode wijn, roomboter, tijm en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Toastje boursin

Ingrediënten:
bieslook, brioche, crème fraîche, fleur de sel, knoflook, mascarpone, olijfolie, peterselie, radijs en witbrood

Keuken:
Europees
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Recept uit Down to earth:

Broodje gezond

Ingrediënten:
boerenbrood, cherrytomaten, crème fraîche, fleur de sel, sla, komkommer, limoenrasp, oude kaas, radijs, rucola en ui

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Recept uit Down to earth:

Slasoep met kerrie

Ingrediënten:
boerenbrood, citroensap, crème fraîche, fleur de sel, kerriepoeder, kippenbouillon, kropsla, olijfolie, parmezaanse kaas, room, roomboter, sjalot en witte wijn

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Down to earth:

Champignonsoep op twee manieren

Ingrediënten:
champignons, citroen, crème fraîche, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, room, roomboter, verse tijm, vers laurierblaadje en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Dorade in zeezout

Ingrediënten:
citroen, dorades, eiwit, grof zeezout en witte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht uit Down to earth:

Gazpacho van rode biet

Ingrediënten:
fleur de sel, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, komkommer, olijfolie, rode bieten, rode paprika, tabasco, verse dragon, vleestomaat en witte ui

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Basisvinaigrette

Ingrediënten:
olijfolie, sushiazijn, witte balsamicoazijn en witte wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch