Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Down to earth

Fris, mals, zilt, aards, zoet

Een boek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Down to earth, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Fotokookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Down to Earth is een prachtig fotokookboek met heerlijke, pure gerechten die iedereen kan maken; betaalbaar en gezond.  De eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer.

Fotograferen en koken

Een bezoekje aan een imker, samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in; Sacha de Boer brengt het Nederlands natuurschoon verrassend in beeld. Daarnaast biedt ze een kijkje in de keuken. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze. En verdeeld in de thema’s aards, mals, fris, zilt en zoet.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Eend met bosui, taugé en soja-sesamdressing

Ingrediënten:
bloem, bosuitjes, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gembervocht, ketjap manis, limoensap, melk, oestersaus, olie, olijfolie, rode peper, roomboter, sesamzaadjes, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wasabipasta

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Down to earth:

Appel-karameltaartje met honing-tijmijs

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, citroenrasp, eidooier, honing, jonagold, melk, room, roomboter, suiker, verse tijm en witte wijn

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

basisdressing

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, room, sushiazijn, witte wijnazijn en yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Recept uit Down to earth:

Broodje gezond

Ingrediënten:
boerenbrood, cherrytomaten, crème fraîche, fleur de sel, sla, komkommer, limoenrasp, oude kaas, radijs, rucola en ui

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht uit Down to earth:

Blauwe-bessenparfait

Ingrediënten:
blauwe bessen, blauwe bessenmarmelade, bosbessen, bosbessensiroop, crème de cassis, crème fraîche, eiwit, gelatine, slagroom, suiker en zuurstok

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Snack of tussendoortje uit Down to earth:

Tosti

Ingrediënten:
kaas, ketchup, olijfolie, smeerkaas en witbrood

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Schol met biet en heldere kruidenjus

Ingrediënten:
chioggia-biet, crème fraîche, gele biet, groentebouillon, limoen, maïzena, mayonaise, olijfolie, rode biet, scholfilet, sushiazijn, verse bieslook, verse dragon en verse peterselie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Biefstukjes met boontjes en blokjes krokante aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, biefstuk, boerenham, chinese kool, eidooier, fijn zeezout, fleur de sel, haricots verts, kippenbouillon, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rode port, roomboter, sperziebonen, tournedos en verse peterselie

Soort:
vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / nagerecht uit Down to earth:

Zachte chocoladecake met kersen

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, citroen, crème de cassis, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, kersen, maïzena, poedersuiker, pure chocolade, rode wijn, roomboter, sinaasappel, steranijs, suiker en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

citrusolie

Ingrediënten:
citroengras, citroenschil, limoenrasp, sinaasappelschil, verse verveine en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Down to earth:

Krokante groene asperges met guacamole

Ingrediënten:
avocado, crème fraîche, eiwit, fijn zeezout, groene asperge, kerriepoeder, limoen, panko, tabasco en verse koriander

Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Reefilet met couscous, peer, druif en braam

Ingrediënten:
afsnijdels van ree, champignon, citroen, couscous, fijn zeezout, jeneverbes, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, peer, reefilet, rode port, rode ui, rode wijn, roomboter, steranijs, sushiazijn, ui, verse bieslook, verse bramen, verse tijm, vers laurierblaadje, vijfkruidenpoeder, wildbouillon en witte druiven

Soort:
wild