Wereldgerechten
heerlijke, gezonde gerechten om dagelijks snel op tafel te zetten
Een boek van Monique van der Vloed
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Wereldgerechten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Dankzij de verschillende culturen in Nederland is onze interesse voor buitenlandse keukens sterk gegroeid. Er gaat letterlijk een wereld voor je open, buitenlandse keukens hebben immers zoveel te bieden! Hoewel de meeste buitenlandse keukens redelijk meukvrij koken en bakken, is het merendeel van de beroemde wereldgerechten niet meukvrij. Er wordt bijvoorbeeld vrij veel gebruikgemaakt van vlees, suiker, room en vet. Wij kennen ‘wereldgerechten’ vooral uit pakjes en zakjes. En dat is zo ontzettend jammer, want dit heeft helemaal niets met echte wereldse gerechten te maken. Ik vond het daarom de hoogste tijd om Nederland kennis te laten maken met de buitenlandse keuken zoals hij behoort te smaken, maar dan 100% meukvrij!
In dit boek vind je meer dan 50 wereldse gerechten voor iedere dag. Daarnaast vind je er heerlijke bijgerechten en recepten om zelf verrukkelijke meukvrije sausjes te maken. Van de Surinaamse keuken (roti, pom) tot de Aziatische keuken (sushi, foe yong hai); alles is 100% meukvrij en zeer eenvoudig en snel te maken. De recepten zijn 100% vegetarisch, vaak veganistisch, koemelkvrij, suikervrij, glutenvrij en vrij van kunstmatige E-nummers. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk samen te werken met de directe natuur. Ontdek de buitenlandse keukens op 100% meukvrije wijze en ondervind hoe lekker deze zijn. Leer in een handomdraai sushi maken of probeer eens een zeewierburger ter vervanging van vlees. Je vindt het allemaal terug in dit handige receptenboek. Nodig iedere dag weer een andere ‘buitenlandse’ gast uit aan tafel of kies voor een echte Hollandse stamppot. Laat je verrassen!
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.