Karen Groeneveld - Kookboek van de Zuiderzee

Kookboek van de Zuiderzee

Wieringer krukels, Urker ansoop, Kamper platvis en andere streekgerechten rond de Zuiderzee

Een boek van Karen Groeneveld

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kookboek van de Zuiderzee, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De watersnoodramp van 1916 was de aanleiding voor de afsluiting van de Zuiderzee. In de periode daarna is door middel van de Zuiderzeewerken niet alleen gewerkt aan de veiligheid van de kustbewoners, maar werd door inpoldering ook het areaal aan landbouwgrond vergroot. Voor de Zuiderzeevissers betekende dit nieuwe tijdperk het einde. Zij konden niet anders dan toezien hoe hun inkomsten, maar ook hun manier van leven verloren gingen. Met dit boek vol oude recepten, niet alleen uit het water, maar ook van het land, uit de hof en uit de fles, en enkele wederwaardigheden over de Zuiderzeevisserij staan we stil bij die bijzondere geschiedenis. Zo werpen we een enigszins nostalgische blik op een culinair verleden met zicht op dit verdwenen water. Over Wieringer krukels, Urker ansoop, Kamper platvis en andere streekgerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken