Klaske Bakker - Koken met Klaske

Koken met Klaske

de lekkerste recepten van eigen grond

Een boek van Klaske Bakker

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken met Klaske, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Uit eigen moestuin of vers van de boer: Klaske Bakker werkt in haar tweede kookboek met pure ingrediënten uit de buurt. De culinair redacteur van Landleven heeft haar favoriete recepten uit tien jaar Landleven verzameld. Ze kookt oer-Hollandse streekgerechten en familiegerechten die al generaties worden doorgegeven. Klaskes kookkunst koestert de volle, vertrouwde smaak van vroeger, met een eigentijdse twist. Een boek voor plattelandsbewoners én stadse lekkerbekken!

“Gul, aards en lekkerbekkend heerlijk, zo kookt Klaske. En door dit boek mogen we meesmullen!” - Onno Kleyn, culinair journalist Volkskrant

Over Klaske
Klaske Bakker (1982) werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk en nauwkeurig mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze heeft een grote familie en is moeder van drie kinderen. In haar columns schrijft ze ook regelmatig over wat ze voor hen kookt. - De schrijfster is culinair redactrice van het tijdschrift ‘Landleven’ en heeft in dit boek haar favoriete recepten van de afgelopen tien jaar uit ‘Landleven’ verzameld. Na een korte inleiding met kook- en baktips en trucs, en over wecken en inmaken, volgen de recepten per hoofdstuk, ingedeeld in: Bakken, Soep, Hoofdgerechten, Bijgerechten, Toetjes, Regionale gerechten, en Inmaken. De gerechten worden gemaakt met pure c.q. verse ingrediënten uit de eigen moestuin of uit de buurt. Het zijn over het algemeen oer-Hollandse streekgerechten en familierecepten, waar nodig aangepast aan de huidige tijd. De recepten zijn redelijk gemakkelijk te bereiden en duidelijk beschreven. De lay-out met geblokte boerenbond-kleedjes, kleurenfoto’s van de gerechten en receptenbeschrijvingen (schijnbaar) getypt op ringbandvellen geven het geheel een nostalgisch uiterlijk. Het boek is een aanrader voor eenieder die zoveel mogelijk met Hollandse ingrediënten een gezonde maaltijd wil bereiden. Op de website van ‘Landleven’ worden enkele bereidingen met een videofilmpje toegelicht. Met receptenindex.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken