Marc Declercq en Jan Houdijk - Het Grote Frietboek

Het Grote Frietboek

Een boek van Marc Declercq en Jan Houdijk

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het Grote Frietboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

  1. De ontdekking van de aardappel
  2. De geboorte van het frietje
  3. Friet mét
  4. Friet bakken
  5. Vrienden van de friet
  6. Haute friture
  7. Gezonde(re) friet 8 Friet en cultuur - Eindelijk een verdiende ode aan de friet - Er zijn maar weinig gerechten die geliefd zijn in alle lagen van de bevolking. Of je nu eerste minister bent, bedrijfsleider, bediende, arbeider of student, we houden allemaal – bij tijd en stond – van goudgele, vers gebakken frieten. Maar wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen of de Belgen? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Oer frieten en gastronomie gaat het, over de geheime adresjes van Bekende Belgen en over ‘bio-friet’.

Eindelijk is er een Belgisch standaard werk over ’s werelds meest geliefde snack. Het Grote Frietboek onderzoekt, verzamelt recepten, spoort de lekkerste frietkoten van het land op, proeft en categoriseert. Friturist Felix Alen leert je thuis verse friet maken. Volg zijn recept stap-voor-stap: schillen, wassen, twee keer bakken: ‘Eh, voila!’.

‘Het Grote Frietboek’ is een ode aan de gefrituurde aardappelstaafjes. Met deze uitgave danken wij de Andes, waar de ‘papas’ oorspronkelijk vandaan komen. Maar eren we ook degenen die de friet hebben ‘uitgevonden’. Eet smakelijk!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken