Charles Maclean, Gerd Käfer en Asterisk* - Carpaccio

Carpaccio

77 flinterdunne heerlijkheden

Een boek van Charles Maclean, Gerd Käfer en Asterisk*

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Carpaccio, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In een handomdraai een zomers feestje op je bord!

Iedereen kent de traditionele carpaccio bestaande uit flinterdunne plakjes rauwe ossenhaas met Parmezaanse kaas. Soms ter variatie aangevuld met rucola, pijnboompitten of andere ingrediënten, maar de basis is altijd hetzelfde.

Tegenwoordig hoeft carpaccio niet meer uit rundvlees te bestaan. Sterker nog; de kans dat je in een restaurant carpaccio bestaande uit vlees geserveerd krijgt wordt steeds kleiner. Het woord carpaccio is de laatste jaren steeds vaker een verwijzing naar de bereidingswijze en het gerecht kan bestaan uit plakjes vlees, groente, vis, kaas en fruit.

Het boek Carpaccio geeft 77 verrassende recepten die allemaal uitgaan van de carpaccio-bereidingswijze. Het boek geeft tips waarmee het dun snijden van allerlei ingrediënten een peulenschil wordt, als je maar een paar simpele stappen volgt. Op deze wijze wordt het maken van een carpaccio van pompoen, Sint-Jakobsschelpen of kabeljauw net zo eenvoudig als de traditionele ossenhaascarpaccio.

Chef-kok Gerd Käfer geeft zijn beste recepten, van eenvoudig tot luxe, en vult deze aan met veel professionele tips voor de voorbereiding, het serveren en het decoreren van de gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken