Loes Janssen-Miraglia - Sicilicious

Sicilicious

een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië

Een boek van Loes Janssen-Miraglia

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sicilicious, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Sicilicious brengt de veelzijdige Siciliaanse keuken, die ruim vijfentwintig eeuwen oud is, in kaart aan de hand van authentieke, streekgebonden recepten, informatie over regionale producten en mythologische, cultuurhistorische, religieuze en folkloristische verhalen. De Siciliaanse keuken, met Griekse, Romeinse, Arabische, Spaanse en Noormandische invloeden, is een gevarieerde keuken van tegenstellingen. Eenvoudige boerengerechten als Matarocco (West-Siciliaanse gazpacho) staan tegenover de aristocratische overdaad van Timballo di maccheroni (macaronipastei). Eeuwenoude recepten als Maccu (tuinbonenpuree uit het Romeinse tijdperk), Pasta con le sarde (pasta met sardines uit de tijd van de Arabische overheersing) worden afgewisseld met modernere recepten als Risotto con le fragole (aardbeienrisotto). Uiteraard biedt Sicilicious ook vele authentieke Siciliaanse familierecepten.

De verrassend originele recepten (seizoensgebonden en met verse ingrediënten gemaakt), de achtergrondinformatie bij de gerechten of de ingrediënten, de drankadviezen van de Siciliaanse sommelier (A.I.S.) Sebastiano Grasso en de zonnige fotografie maken Sicilicious tot een culinaire ontdekkingsreis door het verleden van het fascinerende Italiaanse eiland in het hart van het Middellandse Zeegebied.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken