Johannes van Dam - DeDikkeVanDam

DeDikkeVanDam

van aardappel tot zwezerik

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals DeDikkeVanDam, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al vijfentwintig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Hij gidste de lezers van Het Parool, Elsevier en De Morgen in zijn heel eigen, aantrekkelijke stijl door de gastronomie, wat in een aantal veelgelezen en bekroonde bundels uitmondde. Ze zijn geheel bijgewerkt en aangevuld om er een ongekend, uitgebreid standaardwerk van te maken; niet alleen kan het dienen als onmisbaar naslagwerk en met zijn talloze recepten als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. Anthon Beeke zorgt voor de schitterende uitvoering, zodat met DEDIKKEVANDAM - Van aardappel tot zwezerik de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard krijgt aangereikt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Epices Francais

Ingrediënten:
cayennepeper, korianderzaad, kruidnagel, laurier, marjolein, peper en rozemarijn

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Harissa

Ingrediënten:
karwijzaad, knoflook, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, piquillopaprika, rode wijnazijn, spaanse peper en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Harira Fassia

Ingrediënten:
bloem, dadels, honingkoekjes, kikkererwten, koriander, lam, kip of kalf, linzen, peterselie, rijst, saffraan, selderijblad, tomaat en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ropa Viejo

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, komijn, laurier, paprika, peultjes, rode paprika, rund, tomaat, ui en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Dama bianca

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, mozzarella, olijfolie en venkel

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Calisson

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, abrikoos, amandel, ei, poedersuiker, sinaasappel, suiker en vanille-extract

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Cassoulet

Ingrediënten:
boontjes, bouquet garni, eend of gans, knoflook, kruidnagel, prei, rund, tomaat, ui, varken en winterwortel

Soort:
stoofgerecht