Johannes van Dam - De dikke van Dam & de kleine Johannes set

De dikke van Dam & de kleine Johannes set

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De dikke van Dam & de kleine Johannes set, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Er is nog leven na DEDIKKEVANDAM. Wat sommigen verdacht veel op een encyclopedie vonden lijken, was immers een bundel van zo’n beetje alles wat Johannes van Dam de afgelopen vijfentwintig jaar schreef. Maar hij is verre van uitgeschreven. Bijvoorbeeld over de zo belangrijke smaakbalans in gerechten. Maar ook hoe hij zelf erwtensoep maakt, en ‘daar kan niets tegenop’. En aansluitend hoe lekker soep van verse doperwten in de de zomer is. Een favoriet als cassoulet komt nu uitgebreid aan bod en natuurlijk de door sommigen gemiste pastinaak, die freudiaans was blijven liggen. Maar er is nog meer. De hoofdstukken in dekleinejohannes variëren van bergamot en galanga via linzenstaart, ossenstaartsoep en uiensoep in vele gedaanten tot vlierbloesem, warka en zuiggeit. Een aantal onderwerpen uit DEDIKKEVANDAM wordt plezierig aangevuld (de pocheertruc!) en een enkele verschrijving of misverstand wordt opgeruimd, als dat niet al in een van de vele herdrukken gebeurd is.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Badjak

Ingrediënten:
goela djawa, kemiri, knoflook, lombok, olie, santen, sjalot en trassi

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kalkoensoep

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, kalfsbouillon, kalkoen, morielje, peterseliewortel, schorseneren, selderij en truffel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Carpaccio

Ingrediënten:
citroen, cognac, mayonaise, melk, mierikswortel, rund en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Oedang Kring

Ingrediënten:
asemwater, boter, djeroek poeroet, galangawortel, garnaal, klapperolie, knoflook, lombok, santen, sereh, suiker, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
foelie, kalf, kruidnagel, laurier, lavaswortel, peperkorrels, peterselie, prei, selderij en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Marinade voor eend

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, dragon, kappertjes, oregano, peperkorrels, slagroom, tijm, varken en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Amandelsoep

Ingrediënten:
amandel, broodkruim, druiven, ijswater, knoflook, olijfolie, roos en sherryazijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Ceviche

Ingrediënten:
chilipeper, citroen, knoflook, koriander, limoen, spaanse pepers, ui en vis

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Hollandse rendang

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, citroen, gemberpoeder, knoflook, kokosmelk, komijn, korianderzaad, kruidnagel, piri-piri, rund, sereh en sjalot

Soort:
stoofgerecht
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.