Manuela Darling-Gansser, S. Griffiths, M. Darling-Gansser en Sharon Griffiths - Herfst in Piemonte

Herfst in Piemonte

het Culinaire hoogseizoen van Italië

Een boek van Manuela Darling-Gansser, S. Griffiths, M. Darling-Gansser en Sharon Griffiths

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Herfst in Piemonte, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Herfst in Piemonte betekent: druiven plukken, wijn maken, truffles en andere wilde paddenstoelen verzamelen en rijst oogsten langs de oevers van de rivier de Po. Ook komen in dit seizoen de nieuwe kazen, gemaakt doo piepkleine kaasmakerijen in de bergen, op de markt. Kortom, op culinair gebied is Piemonte een van de rijkste streken van Italië.
In dit boek neemt Manuela Darling-Gansser u mee op haar omzwervingen door deze regio. Ze bezoekt landhuizen, voedselmarkten, delicatessenwinkeltjes, de elegante hoofdstad Turijn en de hooggelegen dorpjes in valle d’Aosta en het Val Sesia-dit alles om de geheimen van de regionale keuken te ontdekken. Ook bezoekt ze de Langhe, de wijnregio waar onder meer de wereldberoemde Barolo gemaakt wordt.
Deze culinaire reis heeft geresulteerd in een boek vol verleidelijke recepten: risotto met kalfsniertjes, asperges met gesmolten Parmezaanse kaas, taglierini met boter en witte truffel, nougat-semifreddo… Allemaal even lekker!
Met schitterende foto’s die de sfeer, het voedsel en de cultuur van Piemonte perfect vastleggen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken