Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Recept van ar-Razi, kalfsstoof voor zieken

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, cedraatblad, citroenblad, kalfsbeenmerg, kalfsborst, kalfshals, kalfsmaag, kalfsorganen, kalfsschouder, kalfsvet, kaneel, komijn, korianderzaad, munt, olie, peper, saffraan, ui, wijnruit, witbroodkruim en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, griesmeel, melk, roomboter, sinaasappel, slagroom, suiker, suikerwater, vanillestokje en zwartebessensap

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Bijgerecht uit Mediterraneo:

Espinac

Ingrediënten:
olie, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
groente
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gekookt rundvlees

Ingrediënten:
azijn, brood, knoflook, koriander, korianderzaad, peper, peterselie, runderribstuk, runderschenkel, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Siciliaans gerecht

Ingrediënten:
ei, gehakt, kaneel, kassie, olie, peper, ribstuk, runderborstvlees, runderschouder, saffraan, spijknardus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Eendenborst met gemarineerde mandarijnen

Ingrediënten:
anijsster, kruidnagel, laurier, mandarijnen, mandarine napoléon, peper, plantaardige olie, sinaasappelsap, suiker, tamme-eendenborstfilet, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Grote vis

Ingrediënten:
amandelen, brood, olie, rozenwater, specerijen, vis, walnoten en wit broodkruim

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Frankisch lam

Ingrediënten:
lam, rozenwater, sesamolie en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans / Arabisch
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Sipelsop (Friese uiensoep)

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevuld brood van Ibn Dihqana

Ingrediënten:
amandelen, bladgroenten, brood, kaas, olijven, pijnboompitten, pistachenoten, sikbajvlees, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak in Perzische stijl

Ingrediënten:
azijnsaus, gehakt, mosterdsaus, olijfolie, pastadeeg, sesamolie en specerijen

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Brood dat de Franken en Armenen iflaghun noemen

Ingrediënten:
anijs, ei, geklaarde boter, gember, gemengde specerijen, hennepzaad, kaas, karwijzaad, komijn, maanzaad, peper, pistachenoten, saffraan, sesamzaad, wijnruit, witte bloem en zout

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Recept van de Quraysh

Ingrediënten:
ei, komijn, korianderzaad, murri naqi, olie, oregano, peper, saffraan, ui, vette kip, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Arabisch
Soort:
gevogelte
Alle recepten van Jacques Meerman