Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Rabarbercompote

Ingrediënten:
aardbeien, crème de cassis, fraise des bois-likeur, jonge rabarber, kristalsuiker, sinaasappelschil en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Sanhaji

Ingrediënten:
amandelen, appel, aubergine, azijn, cedraatblad, duif, gans, gehaktkoekjes, geitenvlees, haas, houtduif, kikkererwten, kip, knoflook, konijn, kool, korianderblaadjes, korianderzaad, kweepeer, mirkas, munt, murri naqi, olijven, patrijs, peper, rapen, rundvlees, saffraan, schapenvlees, venkel, water, witte lijster, worst, wortel, zout en zoute limoenen

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Stoofperen met port

Ingrediënten:
anijsster, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker, port, rode wijn, sinaasappelschil, stoofperen en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde kapoen

Ingrediënten:
buikspek, ei, gezouten varkensvlees, kapoen, reuzel, saffraan, schapenvlees, specerijen, varkensvlees en verjus

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Eendenborst met gemarineerde mandarijnen

Ingrediënten:
anijsster, kruidnagel, laurier, mandarijnen, mandarine napoléon, peper, plantaardige olie, sinaasappelsap, suiker, tamme-eendenborstfilet, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Schmalz

Ingrediënten:
appel, gevogeltevet, ui en varkensvet

Keuken:
Hollands
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Hangop Greetje

Ingrediënten:
boerenmeisjes, boerenyoghurt, donkerbruine basterdsuiker en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Twee chocolademousses

Ingrediënten:
cointreau, fijne kristalsuiker, gelatine, melk, pure chocoladedruppels, rum, slagroom, suikerwater en witte chocolade

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tharid die ze in Ifruqiyya fatir noemen

Ingrediënten:
amandelen, boter, eidooier, kaneel, kippenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijven, peper, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Gepofte kweeperen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kaneelstokje, kweeperen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Murri

Ingrediënten:
bedorven gerst, kaneel, kruiden, saffraan, tarwemeel, vijgenbladeren, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
condiment
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Tosti van Fries suikerbrood

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eendenleverpaté, elstar, fries suikerbrood, granny smith en handappel

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Alle recepten van Jacques Meerman