Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Mosselsoep met sinaasappel

Ingrediënten:
kerrie, knoflook, mosselen, olie, peper, prei, sinaasappel, slagroom, tijm, ui, winterpeen, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Baqliyya van Ziryab

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, karwij, kool, korianderzaad, lamsvlees, murri naqi, olie, peper, rood vlees, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Grote vis

Ingrediënten:
amandelen, brood, olie, rozenwater, specerijen, vis, walnoten en wit broodkruim

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Zuurvlees

Ingrediënten:
amandelen, azijn, ei, eidooier, kaneel, knoflook, komijn, korianderzaad, lavendel, olie, peper, rundvlees, saffraan, schapenvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Hangop Greetje

Ingrediënten:
boerenmeisjes, boerenyoghurt, donkerbruine basterdsuiker en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Snack of tussendoortje uit Mediterraneo:

Kaasbeignets (mujabbana)

Ingrediënten:
bloem, durum tarwemeel, gist, honing, kaas, kaneel, melk, olie, rozensiroop, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Saraceense saus

Ingrediënten:
amandelen, galanga, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, paradijskorrels, rozijnen en verjus

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde kapoen

Ingrediënten:
buikspek, ei, gezouten varkensvlees, kapoen, reuzel, saffraan, schapenvlees, specerijen, varkensvlees en verjus

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zoervleisch met dikke frieten

Ingrediënten:
appelstroop, frituurvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, ontbijtkoek, perenstroop, rundernek, ui, vastkokende aardappel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Neêrlands roem:

Kaasbitterballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eiwit, frituurolie, gelatine, groentebouillon, mosterd, nootmuskaat, panko, peper, stolwijker kaas en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tharid die ze in Ifruqiyya fatir noemen

Ingrediënten:
amandelen, boter, eidooier, kaneel, kippenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijven, peper, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde patrijs

Ingrediënten:
amandelen, cedraatblad, deeg, ei, ingewanden, kaneel, cassia, koriandersap, lavendel, munt, murri naqi, olie, patrijs, peper, pijnboompitten, pistaches, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Vlees met pasta

Ingrediënten:
gedroogde pasta, geklaarde boter, gember, kaneel, korianderzaad, olie, peper, rijst, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Alle recepten van Jacques Meerman