Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Kaasgebak uit Toledo

Ingrediënten:
anijs, bloem, boter, honing, kaneel, koriander, munt, olie, suiker, verse kaas, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Wittebrood Greetje

Ingrediënten:
bloem, broodverbeteraar, s500, tarwemeel, verse bakkersgist, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Neêrlands roem:

Roomkaastaart met kervel

Ingrediënten:
dragon, ei, kalfsfond, kalfsjus, kervel, peper, rodewijnazijn, roomkaas en salie

Keuken:
Hollands
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Varkensribstuk met Zaanse mosterdsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, dijonmosterd, knoflook, kookroom, laurier, melk, olijfolie, sjalot, slagroom, varkensribstuk, witte wijn, zaanse mosterd, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ioncada

Ingrediënten:
melk en stremsel

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Hollandse kaasplank

Ingrediënten:
appelstroopsaus, eau de vie de prunes, gedroogde pruimen, herve, kaneelstokje, kristalsuiker, meshanger, nederlandse geitenkaas, overjarige boerenkaas, petit doruvael, roggebrood, rommedoe en stolwijker kruimelkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ibrahimiyya

Ingrediënten:
amandelpoeder, azijn, druivensap, galanga, gehakt, gember, kaneel, korianderzaad, mastiek, peper, rozenwater, suiker, ui, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gekookt rundvlees

Ingrediënten:
azijn, brood, knoflook, koriander, korianderzaad, peper, peterselie, runderribstuk, runderschenkel, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zoervleisch met dikke frieten

Ingrediënten:
appelstroop, frituurvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, ontbijtkoek, perenstroop, rundernek, ui, vastkokende aardappel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Mosselsoep met sinaasappel

Ingrediënten:
kerrie, knoflook, mosselen, olie, peper, prei, sinaasappel, slagroom, tijm, ui, winterpeen, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Alle recepten van Jacques Meerman