Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto ajam voor de schoolmeester

Ingrediënten:
asemwater, azijn, djahé, djeroek poeroet, djinten, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, kruidnagel, laos, mihoen, peper, rijst, salam, santen, serehstengel, snijselderij, soepkip, suiker, taugé, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Simpele snijbonen

Ingrediënten:
gembersiroop, ketjap, knoflook, rijst, sambal, snijbonen, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sambal goreng prei van tante Bep

Ingrediënten:
azijn, gemalen laos, kemirinoten, kokosmelk, prei, sambal oelek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Genezende bubur ajam

Ingrediënten:
bosuitjes, bouillon, djeroek poeroet, kemiri, ketjap manis, ketoembar, kip, knoflook, koenjit, rijst, selderij, serehstengel, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan II (viskoekjes van tante Fien)

Ingrediënten:
bouillonblokje, ei, garnaaltjes, koolvis, meel en surimi

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oelang-oelang (groente in pindadressing)

Ingrediënten:
aubergine, haricots verts, komkommer, little gem, lombok, pinda, pindakaas en rode ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastei toetoep (gesloten pastei)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, ei, kipfilet, knakworst, melk, selderij, soepballetjes en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Frikadel ikan III (tonijnkroketjes)

Ingrediënten:
aardappel, bliktonijn, ei en paneermeel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pindang koening (vis in zuur)

Ingrediënten:
asemwater, makreel, selderij en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Witte kip

Ingrediënten:
gember en kipfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roti koekoes (gestoomde indische koek)

Ingrediënten:
cacao, ei, gist, koffie, patentbloem, rum, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Telor besengek (gekookte eieren in een fijne kokossaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe/tempeh boemboe roerjak (tahoe en tempeh met roedjakkruiden)

Ingrediënten:
kokosmelk, tahoe, tempeh en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe goreng (pittige tahoe met sereh en kokos)

Ingrediënten:
kokosmelk, sambal oelek, serehstengel en tahoe

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Seroendeng (strooisel van kruidige kokos)

Ingrediënten:
basterdsuiker, kokos en pinda’s

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam goreng (gebakken kipvleugeltjes gekruid met salamblad)

Ingrediënten:
kippenpootjes, kipvleugels en salamblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oerap kelapa (gemarineerde vleesspiesjes op gebakken witte kool)

Ingrediënten:
kokos, lamsfilet en spitskool

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh kemel (gefrituurde plakjes tempeh in een kokosbeslag)

Ingrediënten:
ketanmeel, kokosmelk en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap, minifriet chips, speklappen, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh met tomaat (knapperige zoetzure kruidige tempelreepjes)

Ingrediënten:
asem, goela djawa, lombok, tempeh en tomatenpuree

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Orak-arik (kipfilet met groente en ei)

Ingrediënten:
doperwt, ei, ham, kipfilet, selderij, spitskool en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng telor (gefrituurde eieren in hete saus)

Ingrediënten:
ei, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tempeh goreng (knapperig gebakken plakjes tempeh)

Ingrediënten:
tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh peteh (gebakken tempelplakjes in pittige saus)

Ingrediënten:
lombok, petehbonen, santen en tempeh

Keuken:
Indisch