Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dodol (dikke zoete rijstpudding met pandanblad)

Ingrediënten:
goela djawa, ketan, ketanmeel, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus)

Ingrediënten:
speklap en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bami koah (bamisoep)

Ingrediënten:
bawang goreng, ijsbergsla, kipfilet, kippenbouillon, mie en supermie

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Telor besengek (gekookte eieren in een fijne kokossaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe/tempeh boemboe roerjak (tahoe en tempeh met roedjakkruiden)

Ingrediënten:
kokosmelk, tahoe, tempeh en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Seroendeng (strooisel van kruidige kokos)

Ingrediënten:
basterdsuiker, kokos en pinda’s

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oerap kelapa (gemarineerde vleesspiesjes op gebakken witte kool)

Ingrediënten:
kokos, lamsfilet en spitskool

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe goreng (pittige tahoe met sereh en kokos)

Ingrediënten:
kokosmelk, sambal oelek, serehstengel en tahoe

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam goreng (gebakken kipvleugeltjes gekruid met salamblad)

Ingrediënten:
kippenpootjes, kipvleugels en salamblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Erwtensoep met rijst en sambal

Ingrediënten:
bleekselderij, gerookte spekjes, knolselderij, peper, prei, rijst, rookworst, sambal, spliterwten, varkenspoot, winterwortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Genezende bubur ajam

Ingrediënten:
bosuitjes, bouillon, djeroek poeroet, kemiri, ketjap manis, ketoembar, kip, knoflook, koenjit, rijst, selderij, serehstengel, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Kruidige kippensoep uit celebes

Ingrediënten:
aardappel, djahé, djeroek poeroet, ei, emping, gebakken uitjes, ketoembar, kipfilet, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, koenjit, prei, rijstmie, rijstolie, sambal, serehstengel, taugé, witte rijst en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Rempah

Ingrediënten:
djinten, ei, gehakt, kemirinoot, ketoembar, knoflook, kokos, laos, sambal oelek, sjalot, trassi, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto ajam voor de schoolmeester

Ingrediënten:
asemwater, azijn, djahé, djeroek poeroet, djinten, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, kruidnagel, laos, mihoen, peper, rijst, salam, santen, serehstengel, snijselderij, soepkip, suiker, taugé, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Deftige seroendeng

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, indische laurierbladeren, ketoembar, kokos, olie, palmsuiker, pinda's en trassi

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Aardappelkroketten van Ipo Zeis

Ingrediënten:
aardappel, ei, half-om-halfgehakt, ketjap, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper, selderie, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Atjar blanda van buuf Blokzijl

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, djahé, koenjit, komkommer, koriander, rode peper, suiker, water, zout en zure appel

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging ketjap (lamsvlees in ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap manis en lamsfilet

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sate babi met pindasaus (sate van varkensvlees)

Ingrediënten:
ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rookworst smoor

Ingrediënten:
ketjap manis en rookworst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Roedjak (groente en fruit met een zeer pittig dipje)

Ingrediënten:
goela djawa, komkommer, limoen, peer en zure appel

Keuken:
Indisch