Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Indische mosselen

Ingrediënten:
amandelen, banaan, engelse kerrie, mayonaise, mosselen uit blik, paprikapoeder, pistaches, room, stemgember en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De geur van witte rijst:

Hete frietjes van oma van Schaverbeek

Ingrediënten:
knoflook, kruimige aardappel, sambal, suiker en ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sambal goreng prei van tante Bep

Ingrediënten:
azijn, gemalen laos, kemirinoten, kokosmelk, prei, sambal oelek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Simpele snijbonen

Ingrediënten:
gembersiroop, ketjap, knoflook, rijst, sambal, snijbonen, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Aardappelkroketten van Ipo Zeis

Ingrediënten:
aardappel, ei, half-om-halfgehakt, ketjap, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper, selderie, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Atjar blanda van buuf Blokzijl

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, djahé, koenjit, komkommer, koriander, rode peper, suiker, water, zout en zure appel

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Bijgerecht uit De geur van witte rijst:

Deftige seroendeng

Ingrediënten:
djeroek poeroet, djinten, indische laurierbladeren, ketoembar, kokos, olie, palmsuiker, pinda's en trassi

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje uit De geur van witte rijst:

Sandwich gado gado

Ingrediënten:
bruine boterhammen, gebakken uitjes, komkommer, pindakaas en sambal badjak

Keuken:
Indisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Genezende bubur ajam

Ingrediënten:
bosuitjes, bouillon, djeroek poeroet, kemiri, ketjap manis, ketoembar, kip, knoflook, koenjit, rijst, selderij, serehstengel, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto ajam voor de schoolmeester

Ingrediënten:
asemwater, azijn, djahé, djeroek poeroet, djinten, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, kruidnagel, laos, mihoen, peper, rijst, salam, santen, serehstengel, snijselderij, soepkip, suiker, taugé, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Kruidige kippensoep uit celebes

Ingrediënten:
aardappel, djahé, djeroek poeroet, ei, emping, gebakken uitjes, ketoembar, kipfilet, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, koenjit, prei, rijstmie, rijstolie, sambal, serehstengel, taugé, witte rijst en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Rempah

Ingrediënten:
djinten, ei, gehakt, kemirinoot, ketoembar, knoflook, kokos, laos, sambal oelek, sjalot, trassi, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Erwtensoep met rijst en sambal

Ingrediënten:
bleekselderij, gerookte spekjes, knolselderij, peper, prei, rijst, rookworst, sambal, spliterwten, varkenspoot, winterwortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Oerap kelapa (gemarineerde vleesspiesjes op gebakken witte kool)

Ingrediënten:
kokos, lamsfilet en spitskool

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Seroendeng (strooisel van kruidige kokos)

Ingrediënten:
basterdsuiker, kokos en pinda’s

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam goreng (gebakken kipvleugeltjes gekruid met salamblad)

Ingrediënten:
kippenpootjes, kipvleugels en salamblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Telor besengek (gekookte eieren in een fijne kokossaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe goreng (pittige tahoe met sereh en kokos)

Ingrediënten:
kokosmelk, sambal oelek, serehstengel en tahoe

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe/tempeh boemboe roerjak (tahoe en tempeh met roedjakkruiden)

Ingrediënten:
kokosmelk, tahoe, tempeh en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tempeh met tomaat (knapperige zoetzure kruidige tempelreepjes)

Ingrediënten:
asem, goela djawa, lombok, tempeh en tomatenpuree

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)

Ingrediënten:
ketjap, minifriet chips, speklappen, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam peter ketjap (pittige kopreepjes met petehbonen en ketjap)

Ingrediënten:
ketjap manis, kipfilet, lombok en petehbonen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)

Ingrediënten:
aardappel, doperwt, hamlappen, ketjap manis en speklap

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Orak-arik (kipfilet met groente en ei)

Ingrediënten:
doperwt, ei, ham, kipfilet, selderij, spitskool en wortel

Keuken:
Indisch