Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto ajam voor de schoolmeester

Ingrediënten:
asemwater, azijn, djahé, djeroek poeroet, djinten, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, kruidnagel, laos, mihoen, peper, rijst, salam, santen, serehstengel, snijselderij, soepkip, suiker, taugé, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rendang van eieren (gekookte eieren in geurige knoflooksaus)

Ingrediënten:
bouillon, eieren, knoflook, sambal oelek, santen en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Indische macaroni met sambalsaus

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, ei, hamreepjes, macaroni, melk en spekreepjes

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Empal goreng (gemarineerde gebakken plakjes rundvlees)

Ingrediënten:
magere runderlappen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rempejek (gekruide pindakoeken)

Ingrediënten:
ketanmeel, pinda’s en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lodeh (gemengde groente in bouillon)

Ingrediënten:
bamboescheuten, bouillon, lombok, petehbonen, rundvlees, santen, sperzieboon, tahoe en tempe

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Koe loe joek (vlees in zoetzure saus)

Ingrediënten:
ananas, bamboescheuten, bloem, bosui, ei, hamlappen, ketchup, komkommer en paprika

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bokking ketjap (gerookte haring met ketjapsaus)

Ingrediënten:
bokking, ketjap manis en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Spekkoek (traditionele Indische koek)

Ingrediënten:
bloem, eieren, margarine, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pastel goreng (pasteitjes gevuld met kip of varkensvlees)

Ingrediënten:
doperwten, ei, kipfilet, margarine, patentbloem, soe-oen, sperzieboon en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Rendang (rundvlees in kruidige kokossaus)

Ingrediënten:
kokosmelk, rendangmix en runderriblappen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Loempia (hartig gevulde pannenkoek)

Ingrediënten:
bamboespruit, ei, loempiavellen, speklap, taugeh, witte kool en wortel

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Boemboe dendeng (gedroogd rundvlees)

Ingrediënten:
goela djawa, knoflookpasta en lendelappen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pisang goreng (bananenbeignets)

Ingrediënten:
banaan, bloem, ei en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng boentjis (boontjes in kokosmelk)

Ingrediënten:
bouillonblokje, haricots verts en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bokking pedis (hete vis)

Ingrediënten:
bokking, ketjap manis en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Daging oor (rundvleeslapjes met ananas)

Ingrediënten:
ananas, bouillon, doorregen runderlappen en santen

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar kemiri (komkommer gemarineerd met kemiri)

Ingrediënten:
djahé, kemirinoten, komkommer, laoswortel, lombok en sereh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ajam setan (gebakken kip in pikante saus)

Ingrediënten:
ketjap manis, kip en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar ikan (gebakken stukken kabeljauw in een pittige saus met gemalen kemiri)

Ingrediënten:
kabeljauw, kemirinoot en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Opor ajam (gesmoorde kip in een milde saus met kemirinoten)

Ingrediënten:
kemirinoot, kip, santen en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Nasi rawit (pittige gebakken rijst)

Ingrediënten:
rawit en rijst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel en Mirjam van der Rijst - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal oelek

Ingrediënten:
cherrytomaatjes en rode lombok

Keuken:
Indisch