Indisch

Zoek naar Indisch in jouw eigen kookboeken

Indisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

De eenvoudige sajoer ojong van mijn oma

Ingrediënten:
courgette, garnalen, gember, glasnoedels, kippenbouillon, knoflook en rode peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Dodol (dikke zoete rijstpudding met pandanblad)

Ingrediënten:
goela djawa, ketan, ketanmeel, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus)

Ingrediënten:
speklap en tomaat

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Ikan boemboe ketjap (gebakken vis in pittige ketjapsaus)

Ingrediënten:
bloem, ei, kabeljauwfilet, ketjap manis en melk

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Bami koah (bamisoep)

Ingrediënten:
bawang goreng, ijsbergsla, kipfilet, kippenbouillon, mie en supermie

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Lempers (rijstrolletjes met kipvulling)

Ingrediënten:
ketan, kippendij en kokosmelk

Keuken:
Indisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer kerrie-aubergine van oma Schiedam

Ingrediënten:
aardappel, asem, aubergine, gember, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, olie, sereh, stoofvlees, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto betawi van oma ika

Ingrediënten:
asem, bladselderij, bouillon, gebakken uitjes, ketjap manis, kokosmelk, laos, rundvlees, salam, sereh, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Zondagse bamisoep

Ingrediënten:
bami, bouillon, koenjit, prei, sambal, tofu, wortel en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sajoer rawon en het schaap Mieke

Ingrediënten:
asem, bladselderij, djeroek poeroet, gebakken uitjes, grof zout, keloewek, kemirinoot, ketoembar, koenjit, kokosolie, laoswortel, lomboks, prei, rode ui, runderpoulet, salam, sereh, taugé, trassi en witte ui

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Pódómóró sajoer van waterspinazie in kokosmelk

Ingrediënten:
boerenkool, bruine suiker, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, rode ui, soepvlees, sojascheuten, tamarindepulp, tempeh, waterspinazie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / nagerecht uit De geur van witte rijst:

Nogosari

Ingrediënten:
bananen, maïzena, rijstmeel, santen, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng tahoe oedang (knapperige blokjes tahoe in geurige kokossaus met garnalen)

Ingrediënten:
aardappel, garnalen, kokosmelk, paprika, tahoe en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Atjar ikan (gebakken stukken kabeljauw in een pittige saus met gemalen kemiri)

Ingrediënten:
kabeljauw, kemirinoot en lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal oelek

Ingrediënten:
cherrytomaatjes en rode lombok

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Pepesan (kruidige makreel in bananenblad)

Ingrediënten:
bananenblad, makreel en sambal oelek

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Nasi rawit (pittige gebakken rijst)

Ingrediënten:
rawit en rijst

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Opor ajam (gesmoorde kip in een milde saus met kemirinoten)

Ingrediënten:
kemirinoot, kip, santen en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Hot han sambal (grove geurige sambal)

Ingrediënten:
goela djawa, lombok, madame jeanettes, sambal oelek, taotjo en ui

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sajoer lodeh (groeten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus)

Ingrediënten:
bamboescheuten, kokosmelk, paprika, petehbonen, sperziebonen, tahoe en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Indische macaroni met sambalsaus

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, ei, hamreepjes, macaroni, melk en spekreepjes

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)

Ingrediënten:
broccoli, ei, gefruite uitjes, kroepoek, longtong, satesaus, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé en tempeh

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Tahoe telor (Dikke omelet met tahoe en een pittig sausje)

Ingrediënten:
ei, gefruite uitjes, ketjap manis, komkommer, pindakaas, tahoe en taugé

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng ajam (kopstukken in sambal en tomatensaus)

Ingrediënten:
kip, sambal oelek en tomaten

Keuken:
Indisch
Een recept uit Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel - Boekoe Bagoes

Recept uit Boekoe Bagoes:

Sambal goreng telor poejoe (kwarteleitjes in een pittig sausje)

Ingrediënten:
garnaaltjes, kokosmelk, kwarteleitjes, petehbonen, sambal oelek en tomaat

Keuken:
Indisch